שאלה בקשר לסרט

ortori

New member
שאלה בקשר לסרט

שלום, אני לא ראיתי את סדרת הסרטים של מלחמת הכוכבים אבל אני רוצה לראות, אבל השאלה שלי היא באיזה סדר לראות אותם? כי ראיתי שפרק 3 צולם בשנת 2005, ופרק 4 צולם בשנת 1977 ולא הבנתי מה ההגיון. אם מישהו יכול לעשות לי קצת סדר אני ישמח.

The Prospect

New member
בכיף

אז ככה- הסרט הראשון שיצא, שכאשר השתחרר נקרא STAR WARS, ובמרוצת השנים שמו התחלף ל-A NEW HOPE, היה הראשון בסאגה והוא סיפר את סיפורם של אובי וואן קנובי, לוק סקיווקר, האן סולו, צ'ובאקה, הנסיכה ליה, וצמד הדרוידים R2D2 וC3P0, בתחילה לשחרור הנסיכה ליה, ולאחר מכן לסכל את תוכניות האימפריה ליצירת כלי הנשק האולטימטיבי. הסרט שיצא אחריו, THE EMPIRE STRIKES BACK, גם שוחרר 3 שנים לאחר הסרט הראשון, וגם מתרחש כרונולוגית 3שנים לאחר "A NEW HOPE", ומספר על המשך המאבק בין המורדים לבין האימפריה, ועל המשך התפתחותו של לוק סקיווקר והתקרבותו למטרה האולטימטיבית- הפיכתו לג'דיי. לסרט שיצא לאחר THE EMPIRE STRIKES BACK קוראים THE RETURN OF THE JEDI, מסיים את הטריולוגיה שמסתיימת בשנת 4 לספירה, ואין לי יותר מדי דרכים לגולל לך את עלילתו מבלי לתת ספויילרים
לאחר שיצאה הטרילוגיה הזו, הכריז בשנת 1997 אאל"ט ג'ורג' לוקאס, יוצר מלחמת הכוכבים על יצירת טריולוגיה חדשה, שמבחינה כרונולוגית תקדים את הטריולוגיה שיצאה בשנת 1977, ותגולל את סיפורו של דארת' ויידר הצעיר (אני מפחד לתת לך את שמו, כדי לא לגרום לספויילר שאתה בטח יודע מפאת גדילתך בתרבות מערבית P:) כך יצא, שבשנת 1999, יצא הסרט THE PHANTOM MENACE, שאם אני לא טועה התרחש ב-30 לפני הספירה, משמע 34 שנים לפני THE RETURN OF THE JEDI, ו-30 לפני A NEW HOPE. סרט זה הציג לקהל את דארת' ווידר כילד, וסיפר את תחילת התחנכותו כפדוואן- ג'דיי מתלמד. 3 שנים לאחר מכן, יצא הסרט ATTACK OF THE CLONES, שמתרחש 8 שנים כרונולוגית לאחר אימת הפנטום, ומספר את סיפורו של ווידר שנים מספר בטרם הפיכתו לג'דיי, ואת התחלת מלחמת המשובטים שהיא המלחמה הכי גדולה שראתה הגלקסיה עד אז. 3 שנים לאחר מכן (מצאת כבר דפוס?
) ו-3 שנים כרונולוגית לאחר פריצת מלחמת המשובטים מתרחש הסרט האחרון בסאגה מבחינת תאריך היציאה- THE REVENGE OF THE SITH, שממשיך לספר את סיפור התפתחות דארת' ווידר בתורת הפורס. יאמר לזכותו של הכותב, שכל טעות הקשורה בתוכן, בדקדוק, או בשגיאות כתיב בהודעה הנ"ל היא פועל יוצא מהעובדה שכותבה סוגר עוד מעט 30 שעות בלי שינה.

ortori

New member
תודה על המידע

אז בעצם אני צריך לצפות בזה מהפרק הראשון שהוא מהטרילוגיה החדשה עד לאחרון שהוא מהישנה. מקווה שזה סרט טוב.

Y. Welis

New member
או מ-4 עד 6, ואז מ-1 עד 3, לפי סדר היציאה

וכמו שמרבית האנשים ראו. כי יש הבדלי רמות בין הטרילוגיות.

ortori

New member
מה זאת אומרת הבדלי רמות?

מה אני צריך לראות קודם? אולי את הטרילוגיה החדשה עשו למי שכבר ראה את הקודמת או להפך?

למעלה