שאלה בקשר לספר

פלאשניק

New member
שאלה בקשר לספר

בספר החוקים לשחקן כתוב למטה: "ספר חוקים בסיסי I" כלומר שיש עוד? מהם? והאם הם נחוצים אחרי ספר זה?

Nihau

New member
ספר חוקים לשה"מ (שליט המבוך)

ספר לשה"מ נותן עזרה בבנית הרפתקאות והכנסת העולם שיצרת לתוך מסגרת החוקים של מו"ד. אם אתה שחקן אתה לא צריך אותו. ספר המפלצות עוזר להכניס יצורים למשחק שנבנו ע"י השיטה ומצויינת עליהם רמת הקושי שלהם כך שלא יווצר מצב בו אתה יצרת בטעות את גודזילה כשרק רצית גובלין. המפלצות מגוונות מאוד ומשעשעות וזה חוסך המון זמן של הפעלת דמיון מאומצת ומקל מאוד על בנית הרפתאה אם היא מבוססת קרבות והתקלויות עם מפלצות. כל השאר הם הרחבות שנועדו לעזור לך כאשר אתה כשה"מ מתחיל מסתבך או קשה לך להמציא משהו לפי חוקי השיטה שגם יהיה מאוזן עם כל הדברים האחרים שיש בה. למשל: song and silence ספר הרחבה שמטפל בזמרים נודדים ורוצחים. בספר לשחקן יש הוראות לבנית דמות זמר נודד אבל בהרחבה יש עוד הרבה תת דמויות מאותה קטגוריה, פיתוח של נושא הגילדות לזמרים בערי העולם, כל מיני יכולות וכשרונות שמיוחדים לזמרים הנודדים ועוד. זה לא שאתה לא יכולת להמציא גם כאילה אבל הרבה יותר קל פשוט לקחת משהו שמתאים לך מהספר- או לפחות זו המחשבה שמנחה הוצאה לאור של עוד ועוד ספרים כאילה במסע הבלתי נדלה להרוויח עוד כסף.

DDN

New member
הערת אגב

SONG AND SILENCE הוא ספר של מו"ד מהדורה 3. הייצור שלו הופסק (כידוע לי) רוב החומר שהיה בו מחולק בספרים האחרים, זה שכעיקרון מחליף אותו זה המדריך השלם להרפתקן (THE COMPLETE ADVENTURER) - אחלה ספר!

DDN

New member
ספרי הבסיס

מחירי הבסיס של הספרים הוא 165 ש"ח. מחירים של ספרי עזר אחרים יכולים לנוע בין 50 ל300 ש"ח.

DIDGIN

New member
לפני שאתה רץ לקנות

הייתי מציע להוריד את הגרסה החינמית והמצומצמת של חוקי הבסיס (נדמא לי שזה מכונה SRD). או שיש לזה לינק מאזור הלינקים של הפורום, או שחבר פורום שיודע יותר ממני ישמח לפרסם כאן לינק. בכל מקרה, אחרי שאתה מרגיש שנהנית לשחק בשיטה ושאתה צריך הרחבה בנושא (יכול להיות שתגלה שאתה מסוגל להשלים באמצעות הדמיון) אז לדעתי כדאי לקנות את הספרים.

למעלה