שאלה בקשר לסוף "feast for crows"

rikku

New member
שאלה בקשר לסוף "feast for crows"

סיימתי לא מזמן את את הספר. אשמח אם מישהי יסביר את משמעות סיום הספר בו סאמוול נפגש לראשונה עם פייט (המופיע בתחילת הספר בפרולוג) האם יש בזה יותר מכך שאני כקורא מבין שזמן ההתרחשות הוא לפני הפרולוג בו פייט מת? נ.ב אני שוקל לרכוש את המשחק קופסא. מישהו מכיר אותו ויכול לחוות דעה???

זה אומר שחסר פנים מתחזה לפיט

והמשחק מאוד מומלץ, אבל אתה לא תוכל לשחק בו אם אין לך קבוצת חברים שאוהבת משחקי קופסא אסטראטגיים.

כפי שאמר רולנד ריד

חסר פנים מתחזה לפייט. מה המשמעות של זה, ובכלל המשמעות של הפרולוג? ימים יגידו. הדבר היחיד שעלינו עליו בינתיים הוא הלראס, שהוא ככל הנראה סארלה, אחת מבנותיו הממזרות של אוברין מארטל שאיש לא יודע אפה היא (הלראס=סארלה בהיפוך אותיות, אאל''ט קוראים לזה פלינדרום). עד כה תמיד היה לפרולוגים קשר מיידי להמשך הספר. בין אם אלה הסיירים ב"משחקי הכס" שאחד מהם מוצא להורג בידי אדארד מיד לאחר מכן ולאחר מכן שומעים עליהם כשמדברים על משמר הלילה והאחרים, בעימות המלכים אנו מקבלים מבט פנימי אל חצרו של סטאניס שתהווה גורם מרכזי בספר, בסופת החרבות אנו חוזרים לחומה ומגלים שהאחרים באים. ומה בספר הרביעי? לכאורה מלבד עניין סארלה=הלראס (שנותר שולי בינתיים), תוכן הפרולוג לא ממש הדהד לתוך העלילה, אולי רק מעט בפרק האחרון של סאמוול. מה דעתכם? מישהו אולי מצא חיבור בין הפרולוג לשאר עלילת הכרך?

שאם נקרא את המילה "הלראס" בהיפוך אותיות

יצא לנו "סארלה". וזה כנראה רמז לכך שהלראס מן המצודה הוא למעשה סארלה בתו של אוברין. אין לי את הספרים מולי, אבל אאל"ט מצויין שהלראס הוא בעל פנים עדינות וללא שיער, וידוע לנו שסארלה נעלמה ולא ידוע היכן היא.

R o t e m O p

New member
לא בדיוק לא ידוע

מהדברים שדוראן אומר להאריאו הוטה אפשר להסיק שדוראן יודע טוב מאוד איפה היא נמצאת. אם זה בגלל ששום דבר לא חומק ממנו כפי שכבר ראינו. או בגלל שהיא שיתפה אותו בתוכניות שלה, זה כבר משהו אחר.

דוראן2

New member
פילנדרום

זה מילה שאפשר לקרוא אותו דבר ישר והפוך כמו שמש נתן מים וכד'

אה, נכון ../images/Emo11.gif

אז איך קוראים להיפוך אותיות כמו הלראס/סארלה? אאל"ט גם לזה יש שם "מקצועי".

The silver star

New member
הלראס = סארלה??? ../images/Emo12.gif

מה שידוע לנו על הלראס הוא: קשת מצויין, חצי דורני, תלמיד מוצלח, בחור נאה.(זכור לי שלפי מה שהבנתי, לא חסר לו כסף, אבל הנקודה הזו נתונה לפרשנות כמדומני.) לא הוזכר בשום מקום מראה נשי. קצת מוזרה התיאוריה. יש איזשהו ביסוס הגיוני לעניין? ו..ניסיתי להתאפק, אבל אני מוכרח...
יש חדשות בנוגע לספר הבא?
או שכדאי לרדת מהעניין סופית?

מרטין אמר שהוא לא ימסור יותר חדשות

הוא אמר כשאשר הספר הבא יהיה מוכן, רק אז הוא יפרסם כל חדשות בנוגע אליו. לבינתיים הוא מדי פעם מפרסם בבלוג על התקדמות, אבל היא לא מסבירה כלום.

לגוטל

New member
זה מן הדברים הברורים...

איך אמר דוראן עליה: Let her go on with her... game' או משהו כזה, ציטוט לא מדוייק. אי אפשר להוכיח את זה כמובן, אבל ברצינות... זה מרטיני להפליא וכל כך מתאים מבחינת העלילה והשם. בפורומים בחו"ל רואים את זה כמובן מאליו, אבל אם כן או לא, תכלס אנחנו לא יודעים כמה כל הסיפור הזה קריטי לעלילה וחשוב. סתם דבר חביב...

R o t e m O p

New member
"הספינקס הוא החידה".

יש המון רמזים קטנים שתומכים בתיאוריה הזו... הדברים של דוראן. אחת מנחשיות החול שאומרת שסרלה אוהבת את אולדטאון. אריאן חושבת על כך שכשהיא הייתי צעירה סרלה רצתה לדעת הכל על על דבר גם אוברין למד במצודה. וכמו שאנחנו יכולים לראות הייתה לו השפעה מאוד חזקה על כל הבנות שלו, סרלה כנראה לקחה את הצד היותר מלומד שלו.

Targaryen

New member
כן אבל...

איך היא יכולה להתחזות לאיש.. בלי לזלזל בסדרה (חס וחלילה שאני אעשה ככה..) האם מרטין מכניס גם מדע בדיוני (שינוי מין?)? או שזה סתם פעולה של חסר/ת פנים מוצלח/ת? הרי, אתם לא יודעים מי הא האמיתי.. האם הלראס הפך לסארלה? או סארלה הפכה להלראס?

R o t e m O p

New member
אה? מה?

אנחנו יודעים שלאוברין יש בת שקוראים לה סארלה. היא אמיתית אריאן מזכירה אותה, דוראן מזכיר אותה וגם אחת מהאחיות שלה מזכירות אותה. כך שזה כבר צריך להדליק נורה אדומה. כל כך הרבה דמויות מזכירות אותה בהקשרים שונים זה אומר שבסופו של דבר גם נפגוש את הדמות הזאת. עכשיו כשמחברים את כל המידע הזה ביחד, את כל הרמזים הקטנים עם העובדה שהלראס זה סארלה בהיפוך אותיות לא קשה להבין שהלראס הוא או יותר נכון היא סארלה. הלראס לא באמת קיים. הלראס הוא פיקציה, תחפושת. יש רק סארלה. סארלה לא יכולה להיות "מלומדת" לא מקבלים נשים למצודה באולדטאון ולכן כדי ללמוד שם סארלה צריכה להעמיד פני גבר.

The silver star

New member
האמת היא, שאם מניחים שהלראס הוא סרלה,

ברור למה הלראס האמין כל כך בקלות לשמועות על הדרקונים (פחות ברור למה האמין לסאם), ואפילו שיתף פעולה עם ה"מאג". הרי כרגע אחיה של אריאן (לא זוכר את שמו) מתכוון לעזור \ להציע נישואין לדאינרייז. ובהנחה שבין נסיך דורן לסארלה ישנו קשר סמוי, ייתכן שהיא זו שמשמשת לו לאוזן במצודה, ומתוקף תפקידה (הלא ממש ברור לעת עתה) היא מודעת לפחות חלקית לתכניות המתבשלות. (אולי אפילו היא זו שהכשילה בעקיפין את הפרובוקציה של אריאן ונחשיות החול האחרות, בכך שהעבירה את השמועה לאוזניו של נסיך דורן.)

הלדין

New member
כבר היו מקרים של נשים שהתחזו לגברים

הייתה בזמנו סדרה של כתבות בערוץ 23 על כמה נשים כאלו כמו אחת שחיה במשך שנים במחנה לחוטבי עץ והתגלתה רק משום שנכנסה להיריון, אאל"ט. באפילוג של "האפיפיורית יוהנה" נזכרים גם כמה מקרים כאלה. סארלה צריכה רק חזה שטוח ולהיות מאד זהירה בכל הנוגע למחזור ודברים אחרים.

למעלה