שאלה בקשר לסבון

שאלה בקשר לסבון

ידוע לי ממקום שקראתי שבשבת יש להשתמש רק בסבון נוזלי, לא בסבון רגיל או סבון כלים.

2 שאלות.

1. הסבון הנוזלי שאני משתמש בו בשבתות. עושה לי יובש רציני בידיים, ולעיתים סדקים קלים בעור ומעט שריטות, ואני מרבה להשתמש בקרם ידיים, כעבור כמה ימים זה עובר, ולאחר שבוע ושימוש נוסף בסבון מחזיר לי את התופעה הזאת.

האם במקרה כשלי, מותר שימוש בשבתות גם בסבון רגיל?

2. לגבי הכלים אין לי סבון אחר מלבד משחת כלים, מה גם שידוע על תופעת הידיים שלי. האם גם כאן יהיה לי אפשר להשתמש במשחת כלים.?

תשובות

1. מותר להשתמש בסבון מוצק בשבת, יש מחמירים ומשתמשים רק בנוזלי אבל זה לא אומר שהשימוש במוצק אסור, הוא מותר.

2.אני מניח שאתה מתכוון לאמה, וזה מותר.

golan heights

New member
כן זה אמה..

ובקשר ליובש שזה עושה לך בידיים, גם לי אמה עושה יובש וקילופים אז תעבור לסבון כלים שמותאם לידיים כמו פיירי.
ואם סבון נוזלי של מקלחת גם עושה לך לפעמים אנשים שונים רגישים לסבונים שונים אז יש סבונים מועשרים בקרם לחות והם לא עושים יובש. פשוט תחליף סבון חבל סתם לסבול ולמרוח קרם כל הזמן

האמה בסדר

מה שעושה לי יובש בידיים זה סבון נוזלי הנקרא כיף, ואיתו אני רוחץ ידים.

האמה בסדר גמור.

asaf2000

New member
אתה בטוח שסבון מוצק מותר?

אני מאז שחזרתי בתשובה יודע שסבון רגיל אסור משום ממחק.

תשובה

יש אומרים שאסור לרחוץ ידיו בסבון בשבת. ויש מתירים וסוברים שאין בזה לא משום ממחק ולא משום ממרח, ולא משום נולד. ולכן במקום צורך, כגון לרופאים או לאחיות המטפלים בחולים, וצריכים לרחוץ ידיהם לאחר גמר הטיפול בחולה, מותר. שכן הוא מעיקר הדין, אחר שכן מבואר להדיא בתשובת הרמב''ם. אבל במקום שאפשר להחמיר, טוב לחוש לסברת החולקים. אולם אין למחות במי שנוהג היתר בדבר אפילו בלא הכרח. ואחינו האשכנזים מחמירים בזה. ועל כל פנים מותר לרחוץ בסבון נוזלי [מי סבון, אמה] בשבת, וכנזכר לעיל. [ילקו''י שבת כרך ד סימן שכו, עמוד ע', ועמוד תד].

asaf2000

New member
תודה.

אני למדתי מאחינו המחמירים לכן לא ידעתי שיש דעות נוספות.

תגובה

ככה הרב בני לאו גילה את הרב עובדיה [מעניין צחצוח שיניים בשבת] ולימים יצא מזה ספר "ממרן עד מרן" מומלץ לכל יהודי :)

אכן ספר מצויין

קראתי כמעט את כל הספרים על הגר"ע והספר של הרב לאו הוא היחידי שמתעסק ומתעמק בצורת הפסיקה של מרן.

אחי התאום הציע שארחץ את ידי במי סבון מוצק

שאשים מים בסבון, ואשפוך על הידיים. האם זה יכול להיות תחליף לסבון נוזלי.?

כאן לפני שהוא ידע שהדבר מותר

אז מהבחינה הזאת כבר לא רלוונטי. האשכנזים מחמירים, אז השאלה רלוונטית להם.

מבחינת הגינה לדעתי זה בסדר. לפי ההלכה הבנתי שלעודות אחרות מבני אשכנז, מותר. האשכנזים אינני יודע אם יש חילוקי דיעות בעניין.

asaf2000

New member
לגבי ניקוי כלים

אצלינו בבית משתמשים בנוזל לניקוי כלים ולא במשחה.

לגבי הכלים

אני משתמש בשבתות, בספוג כלים שספוג בסבון, ונמנע לטבולו במשחה. משחת כלים כמו שהעלתי כאן זה מה שיש לי בבית. ולנסות סבון כלים נוזלי, אני מפחד שהידיים שלי יתייבשו שוב.

בקשר לקמיל בלו של ד"ר פישר, אני אחפש סבון ידיים נוזלי.

אופירA

New member
מנהל
כדאי לנסות סבון כלים נוזלי מסוג שכתוב עליו

במפורש שנועד להגנה על ידיים רגישות. יש היום גם סוגים זולים שכתוב עליהם כך. כדאי לנסות, כי הרבה יותר נוח גם בימי החול עם סבון נוזלי מאשר עם משחת כלים.
אפשר גם לדלל את תכולת הבקבוק במים, אולי זה גם מיטיב עם הידיים, שהפחתת בכך את ריכוז החומר.

לגבי מה ששאלת עם הסבון המומס במים מלפני שבת, עבור אשכנזים - כן זה מותר, כי אם הבנתי נכון, מה שמחמירים האשכנזים מלהשתמש בסבון זה בגלל ממחק. ואם מיחקנו את הסבון באמצעות המים לפני שבת, וקיבלנו מי סבון - אין שום איסור בזה בשבת.

למעלה