שאלה בקשר לנשימת סרעפת

שריר

New member
שאלה בקשר לנשימת סרעפת

לכל מי שלומד או מלמד טאי צ´י או קונג פו או גוג´ו ריו איך אפשרל התאמן על נשימת סרעפת איזה תרגילים? יכולים לעזור לי ללמוד לנשום נכון? תודה

שריר יקר,

נתחיל בבסיס הבסיסי ביותר, בהנחה שעדיין אינך יודע לנשום מהבטן. אם יש צורך בכך, אפרט הלאה... *** שכב על הגב, רצוי לאחר שנשימתך הוסערה במידת-מה עקב פעילות אירובית (זה יהיה הכי קל); *** הנח את כפות ידיך על הבטן התחתונה; *** בעת השאיפה, נפח את הבטן שלך; *** בעת הנשיפה, הנח לבטן שלך לצנוח... בצורה כזאת חייב להיכנס לפחות קצת אוויר לבטן (קרי, לחלק התחתון של הריאות) ועם הזמן תוכל לנשום כלפי מטה מבלי להזיז את החזה. סימנים להצלחה: - הבטן עולה ויורדת, לא החזה; - תוך שתיים-שלוש נשימות אתה מצליח להסדיר את נשימתך במידה משמעותית, אפילו אם התחלת ממצב של התנשפות כבדה. בהמשך אתה אמור ללמוד לנשום מהבטן גם בתנוחות אחרות, כגון עמידה וישיבה - ואף במצב של מאמץ, כגון ריצה וקרב. בהצלחה! שלך, בן

שאל את המורה שלך!

בלי לפגוע באיש (את התשובה שנתן לך בן טל-שחר כבר נתתי אני, לתלמידים שלי), לכל מורה בכל שיטה דרך אחרת ללמד נשימה. לא נכון להכניס שיטת-נשימה משיטה אחת לאמנות אחרת; מנוע של מכונית (אפילו רולס-רויס) לא יעבוד טוב אם יכניסו אותו לטנק, ובולמי-זעזועים של טנק לא ממש יעזרו לאופנוע. לכן: שאל את המורה שלך!

דוד, לפי השאלה שלו אין לו מורה

בנושא הזה!!! וחוץ מזה, הוא בפירוש ביקש מידע מ"כל מי שמתעסק בנושא..." אז למה לא לתת לו את המידע? אם המידע הזה עלול לפגוע בו ויש לו מורה (נניח...) - המורה כבר ינחה אותו ויסביר לו כשהם יגיעו לנושא, לא? שלך, בן

שריר

New member
דבר ראשון יש לי מורה דבר שני

באמת עוד לא הגעתי לרמה הזו הזכירו לנו את זה קצת ואמרו לנו לנסות אז רציתי לשאול פה דבר שני מה שבן הסביר הראה לי שאני יודע לנשום כי הבטן שלי גדלה וקטנה אני עושה את זה בקאטות מה שכן בקאטות של קונג פו זה ממש לא כל לעומת קאטות של גוג´ו

שריר

New member
אני גם לומד קונג פו

גוג´ו ריו אם להיות פוליטקלי קורקט

לשריר.

ראשית, תרשה לי רק להוסיף על דבריו של בן - אם אתה מתקשה ואינך מצליח לבצע נשימה מהסרעפת, אז כשאתה שוכב על הגב, שים ספר על הבטן, ותראה שכל נשימה הוא מתרומם. שנית, לא הבנתי באיזו שיטה אתה מתאמן - קונג פו או גוג´ו ריו? למרות שאם שילבת את שני הדברים, אני מניח שאתה תלמיד של בנימיני.

שריר

New member
כן פחות או יותר

הוא לא הסנסאי שלי אבל אני לומד מהשיטה שלו רציתי לדבר איתך על זה אתה למדת אצלו לא? ועכשיו אתה אצל רוני נכון?

לא, לא למדתי אצלו בכלל

התחלתי ללמוד אצל קאנצ´ו רוני קלוגר. מה גרם לך לחשוב שאני תלמיד שלו ???

mga-abir

New member
תוספת

אין לתת לצלעות להתרחב בעת הנשימה אחרת תהיה זו נשימה תיכונה ולא תחתונה בברכה אביר

שריר

New member
עוד שאלה

איך אני יכול לשמור על שיווי משקל בעזרת נשימת סרעפת כאילו לא ממש עובד

נשימה

את כל נושא הנשימה, חייבים(!!!) ללמוד בצורה אישית, ממורה שמכיר אותך, את מצבך הבריאותי ואת ההתקדמות שלך בשיטה שהוא מלמד! נשימה לא-נכונה עלולה לגרום לבעיות רבות, עד כדי נזק רפואי ממשי. אין בדברי שום כוונה לומר שמה שכתבו אחרים אינו נכון, אבל שיטות שונות מלמדות לנשום בצורות שונות, וקל מאוד לטעות ולהטעות בכוונות טהורות לגמרי. לא נעים לי, אבל אני חייב לומר זאת שוב: שאל את המורה שלך, שמכיר: 1. אותך 2. את השיטה שהוא מלמד 3. את מידת התקדמותך בשיטה 4. את הכושר האישי שלך (והכי חשוב!) 5. רואה אותך כל שבוע ויכול לתקן לך טעויות ולענות לך על שאלות. אני ממליץ לא לנסות ללמוד את נושא הנשימה משום אדם, מוסמך ככל שיהיה, אם אין לך קשר קבוע איתו - גם לשאלות-ותשובות, וגם לתיקון טעויות. בלי שני הנ"ל, אתה מסכן את בריאותך! וכמובן שזו רק דעתי, ואתה - עשה כהבנתך...

שריר

New member
אוקי אני אשאל את המורה שלי פשוט

עכשיו אנחנו בחופש עד תחילת חודש ספטמבר חודש שבלי אימונים באסה רצינית אבל עובדים בבית יש קירות להרביץ יש דשא לעשות קאטות וקפיצות

למעלה