לדעתי לא יהיו לך בעיות בצבא...
לומד איתי כרגע בחור שהתחיל רפואה לפני שנה, ותוך כדי סיים השנה תואר בכימיה, ואת שניהם הוא עשה בעתודה. לו זה היה יותר קל, משום שכתוצאה מהשנתיים שהוא כבר עשה בכימיה, הוא היה פטור מהקורסים בפיזיקה, כימיה וכימיה אורגנית, שהיוו כ-35% מהחומר. בנוגע למקצועות החברה - הקורס המשותף היחיד ביניהם לבין רפואה הוא סטטיסטיקה. לכן, לא תוכל לקבל פטור מקורס אחד על-סמך זה שעשית אותו במקום אחר, ויהיה לך לא קל. אני מבין שאתה כרגע לומד המון בבית-הספר - גם אני למדתי 48 שעות שבועיות בי"א-י"ב, אבל מחוץ לבית-הספר לא עשיתי שום דבר שקשור ללימודים. מן הסתם היה לי זמן גם להתעסק בהמון פעילות מחוץ לבית-הספר. ההבדל הוא, שברפואה אתה צריך לעשות "שיעורי בית". צריך לשבת על התחת וללמוד, ולעשות תרגילים, כי רק מי שעושה אותם מצליח לעבור את המבחנים בקלות. הכרתי אנשים שהבינו הכל מצוין בכל ההרצאות, אך לא הקדישו תשומת לב לתרגילים, ונכשלו במבחנים כמו גדולים. מצד שני, אני עשיתי את התרגילים, למרות שלא הבנתי בהם הרבה, והוצאתי ציונים טובים. דעה אישית: עדיף שתשאיר לעצמך את מד"א - לפחות זה מועיל לחברה - ואת כל השאר תשים בצד לשש שנים. תוכל, אם תרצה, לקחת קורס במדעי המדינה במסגרת תכנית ההעשרה שחייבים לקחת בכל אוניברסיטה, אבל תואר שלם יהיה לך מאוד מאוד קשה לעשות. גם אני הייתי רוצה ללמוד תקשורת במקביל, אבל לא יוצא. מה לעשות - C´est la vie!!!