שאלה בקשר לנהלים

youvall

New member
שאלה בקשר לנהלים

נגיד ואני אתקבל לעתודה רפואית,ונגיד שאני הולך לשם,האם אני אוכל ללמוד חוץ מהעתודה מכספי גם נגיד מדעי החברה או מדעי המדינה או משהו כזה או רק רפואה.... אני שואל באופן תאורטי,אני מבין שזה קשה אבל סתם לדעת יובל

NadavM

New member
אפשר

אני יודע שיש תכניות שמאפשרות לימודים לתואר שני לתלמידי רפואה. אני מניח שאפשר גם בלי תכנית מיוחדת אבל בכל מקרה זה נראה לי בלתי אפשרי, השבועות עמוסים מאוד.

אפשר בהחלט

אפשר ללמוד מה שאתה רוצה מכספך. אני פשוט לא מצליח לראות איך לעזאזל תשלב. בבי"ס לרפואה מדובר על סדר גודל של 30-40 שעות לימוד בשבוע, ואינספור חומר ללמוד מחוץ ללימודים. אם תצליח להסתדר עם זה ומדעי המדינה ביחד, אני אשמח להעניק לך את מדליית "עתודאי השנה".

youvall

New member
אני יודע שזה קשה אבל...

כמו שהמפשט אומר אין דבר העומד בפני הרצון(ועם יש רצון והדבר לא עומד יד ימין מתחילה לתפקד)... אני כרגע לומד בין 45-50 שעות שבועיות וטונות של עבודה מחוץ לבי"ס.. בנוסף אני מדריך בצופים ומתנדב במד"א... ואני גם עובד... אז כמו שהבנת הרבה עבודה לא מפחידה אותי,אין לי בעיה להסתדר הרבה עבודה ומקסימום אני אוותר על מדעי המדינה.... רק רציתי לדעת עם יהיו לי בעיות עם הצבא אם אני אלך ואעשה את זה..... יובל

לדעתי לא יהיו לך בעיות בצבא...

לומד איתי כרגע בחור שהתחיל רפואה לפני שנה, ותוך כדי סיים השנה תואר בכימיה, ואת שניהם הוא עשה בעתודה. לו זה היה יותר קל, משום שכתוצאה מהשנתיים שהוא כבר עשה בכימיה, הוא היה פטור מהקורסים בפיזיקה, כימיה וכימיה אורגנית, שהיוו כ-35% מהחומר. בנוגע למקצועות החברה - הקורס המשותף היחיד ביניהם לבין רפואה הוא סטטיסטיקה. לכן, לא תוכל לקבל פטור מקורס אחד על-סמך זה שעשית אותו במקום אחר, ויהיה לך לא קל. אני מבין שאתה כרגע לומד המון בבית-הספר - גם אני למדתי 48 שעות שבועיות בי"א-י"ב, אבל מחוץ לבית-הספר לא עשיתי שום דבר שקשור ללימודים. מן הסתם היה לי זמן גם להתעסק בהמון פעילות מחוץ לבית-הספר. ההבדל הוא, שברפואה אתה צריך לעשות "שיעורי בית". צריך לשבת על התחת וללמוד, ולעשות תרגילים, כי רק מי שעושה אותם מצליח לעבור את המבחנים בקלות. הכרתי אנשים שהבינו הכל מצוין בכל ההרצאות, אך לא הקדישו תשומת לב לתרגילים, ונכשלו במבחנים כמו גדולים. מצד שני, אני עשיתי את התרגילים, למרות שלא הבנתי בהם הרבה, והוצאתי ציונים טובים. דעה אישית: עדיף שתשאיר לעצמך את מד"א - לפחות זה מועיל לחברה - ואת כל השאר תשים בצד לשש שנים. תוכל, אם תרצה, לקחת קורס במדעי המדינה במסגרת תכנית ההעשרה שחייבים לקחת בכל אוניברסיטה, אבל תואר שלם יהיה לך מאוד מאוד קשה לעשות. גם אני הייתי רוצה ללמוד תקשורת במקביל, אבל לא יוצא. מה לעשות - C´est la vie!!!

oritbd

New member
מה ז"א?!

איך אתה מוכן כל-כך בקלות לוותר על התואר שלנו?

האמת...

...שעל התואר עצמו אני לא כל כך מוכן לוותר, אבל אני מוכן להביא לו במתנה את הבקבוק.

אבשי ג

New member
עקרונית אפשר...

אתה פשוט לוקח עוד קורסים. אף אחד לא יכול להגביל אותך על זה. מה שכן, ראיתי אנשים מאוד מוכשרים שלא הצליחו לעמוד בנטל העומס של רפואה, אז תוך כדי לשלב עוד מקצוע? לא נראה לי...

youvall

New member
כמה זמן לוקח לעשות תואר

במדעי המדינה.... ואני יודע שזה יהיה קשה אבל אני ממש רוצה כי אני לא מהאנשים שמסוגלים להתמקד רק בדבר אחד(לא משנה כמה הוא קשה).... חוץ מזה תואר במדעי המדינה עושים בקורס טייס תוך שנה לא? אז בטוח יש שנה קלה יותר ברפואה שאני אוכל לשלב בה גם מדעי המדינה.... יובל

פלטרון

New member
לא לא לא .... כנס וקרא מייד

קודם כל מפליא אותי שאנשים בפורום הזה מדברים מתוך הגיון וחשיבה , ולא מתוך ידע ... ( או שאולי לא הבנתי את שאלתך כראוי ) אין לך אפשרות ללמוד שום דבר נוסף פרט למה שאתה רשום אליו . קבל סיפור מייצג : יש לי חבר שהיה רשום להנדסת-חשמל ( 4 שנים ) . הוא החליט שהוא מעוניין ללמוד גם פיזיקה , ובכך לקבל את 2 התארים . בקיצור , כשהוא חזר לשירות עם 2 תארים ( 4 שנים ) , צעקו עליו ו .... העמידו אותו למשפט צבאי על-כך שהוא למד משהו שהוא לא היה רשום אליו . טענתו העיקרית ( שלא עזרה לו ) - מה זה משנה ? הייתי רשום להנדסת-חשמל , והגעתי עם תואר מהנדס חשמל . זה שבזמני הוספתי גם את הנדרש למקצועות הפיזיקה , זה עניין שלי ... לא עזר - הוא נשפט והוענש ( לא משהו רציני , כזכור לי ) . אבל כל זה היה בעידן אחר , שבו העתודה לא עקבה אחר הנעשה עם עתודאיה . היום , למיטב ידיעתי , אם תנסה דבר כזה הם יעלו עליך ממש מהר ( לא תגיע לסוף התואר בלי שישימו לב ... וגם זה מגובה בסיפור נוסף שאני מכיר על מישהי מהטכניון שחשבה לעשות בדיוק את אותו התרגיל ...וחשפו אותה הרבה יותר מוקדם ממה שהיא תיכננה ) אז לשאלתך - אם אתה לא רשום לזה במסגרת העתודה ( ז"א , אם העתודה לא אישרה לך ללמוד את התואר הנוסף ב "נגיד מדעי החברה" , אז אסור לך , מבחינת הצבא , להוסיף זאת לתוכנית הלימודים ) .

amir_aikido

New member
מוזר לי - מסקרנות בלבד

פלטרון, הדברים שאתה כתבת כאן הם מהזמן האחרון ? כי לי זה נשמע מאוד מוזר, אם לא כתוב במפורש בהסכם שלך עם הצבא שתלמד רק את המקצוע שהם דורשים, אני בספק אם יש להם זכות חוקית בעניין. אז הם יכולים לקפוץ והם יכולים גם לנסות ולשפוט אותך, אבל אם אתה מספיק רציני אתה תענה להם שאתה תעתור מולם על זה לבג"ץ (ו/או תדרוש להשפט בבית-דין , ואני חושב שהם יתקפלו (למרות שהם בטח ישמחו אם יצליחו לתקוע מישהו כזה בשיבוץ). בכלל, יש כאן לדעתי שאלה מהותית מבחינה משפטית על זכות הצבא לשפוט אותך על מעשיך בעת דחיית השירות. אבל, כאמור, זאת רק בתנאי שלא רשום אחרת בחוזה. בשונה מהודעות אחרות שלי כאן, ההודעה הזו לא מבוססת על ידע ו/או ניסיון, רק על התרשמות כללית וקריאת כתבות שונות. בנוסף, אינני משפטן והנושא נראה לי נושא משפטי.

פלטרון

New member
אם אינני טועה ... אלו הפרטים

1) ראשית , אם אני לא טועה - בחוזה בין עתודאי X לבין העתודה מצויין שהוא מקבל דח"ש של 3 שנים (4 .. 5 - תלוי במסלול ) , ובזמן זה ילמד מקצוע Y . כך שבפרוש מצויין מה אותו עתודאי ילמד . 2) המקרה של המהנדס-חשמל פיזיקאי ... מלפני 4 שנים בדיוק . 3) המקרה של ה"מישהי" שסיפרתי עליו - לפני כשלוש שנים . 4) אני חושב שזה מבהיר בדיוק למה פלטרון לא מרוצה מהמסלול של העתודה . ישנו חוק במדינת ישראל , ועל-פיו , מאבד (כמעט) כל בן/בת 18 את רוב זכויותיו ( פרט לכמה מעטות מאוד בסיסיות ) , לפרק זמן של 3 שנים . בחסותו של חוזה העתודה , מוותר העתודאי על זכויותיו לפרק זמן של .. 10 שנים . אולי זה רק אני - אבל חוזה/מסלול העתודה מזכיר לי סיפור משיעורי תושב"ע , על פרעה ובני ישראל . הרעיון הכללי - נכנסו מרצונם , ובכך איבדו את זכותם להשפיע ולקבוע את מעשיהם וגורלם, להרבה מאוד זמן.

שמש27

New member
אז מה שנכון - נכון, ומה שמרגיז -

מרגיז ... מה שנכון - אכן מותר ללמוד בעתודה אך ורק את המקצוע שהוסכם עליו בחוזה העתודה. היום מקפידים על כך יותר מאי-פעם, ואם עתודאי עובד מקצוע (באישור העתודה) במהלך הדח"ש - מחתימים אותו על חוזה חדש. בקשר להוספת תואר נוסף - אפשרי, בדומה לקריעת ים סוף... (אם כבר משה ובני ישראל, פלטרון, אז עד הסוף...) החשש הגדול הוא כמובן, שהעתודאי הזחוח והבטוח בעצמו, יעמיס על עצמו מעל ומעבר, ומה שיקרה בסוף זה שהוא לא יצלח - לא בתואר המקורי שלו (פאק בתכנון של הצבא - פגיעה ב"בוטם ליין" של מדור עתודה - "ייצור" עתודאי למקצוע בזמן ובאיכות הנדרשת) ולא בתואר הנוסף שאישרו לו - ויצא (הוא והצבא כאחד) קירח מכאן או מכאן. אני ממליץ, והיו מקרים, ללכת על מבחן התוצאה. תן לצה"ל להאמין בך מעבר לכל ספק. למד סמטר אחד- שניים, קח (בתואר שלך ! אל תתעסק עם רמאויות !) עוד קורסים שאפשר לקחת מעבר למערכת המומלצת (נגיד בטכניון, אם כולם עושים 22 נק´ בממוצע בסמ´ ראשון-שני - אתה תיקח 28-30 נק´ כל סמסטר), תוציא ממוצע שמפיל מהכיסא (נגיד 88-90 ומעלה - כן, אני יודע שזה מאד קשה ) - ותוכיח לעתודה שיש להם כאן עסק עם מכונת-לימודים-בלתי-ניתנת-לעצירה - ואז הדרך לאישור לימודים לתואר כפול תהיה הרבה יותר קלה. את המקרים של פלטרון אני מכיר, שמוע שמעתי, ויש אישור...חחח... אבל כפי שרמזתי - אני מכיר גם גאוני הדור שלמדו, באישור, שני תוארים במקביל... אבל הם היו מהסגנון שפורט לעיל... אז... שינוס מותניים כללי... ולתופת ברוכים הבאים. עוד באופן כללי אני אציין, שגם אנוכי לא אוהב להתמקד בתחום אחד, ואכן רכשתי לעצמי עוד תואר ראשון נוסף (מעבר לתואר שעשיתי בעתודה) - אבל לאחר סיום הדח"ש. לדעתי אין מה למהר. אם אתה באמת חזק מאד, כמו שציינתי, ולימודי הרפואה ידגדגו לך את קצה האף (קשה להאמין) - אז בכיף, תנצל את השנים שאתה בין כה וכה סטודנט, ותילחם על זכותך ללמוד תואר נוסף במקביל. אבל אם אתה מפשוטי העם (כמוני...) אז טייק-איט-איזי. למד רפואה, ואח"כ תרחיב את אופקיך בזמנך שלך, ובכיף שלך. עד כאן בנושא זה, אני מצטער - אני רץ להודעה אחרת....

למעלה