שאלה בקשר למלווה

Adida1

New member
שאלה בקשר למלווה

לאחותי יש רשיון 4 שנים,היא בת 22 האם היא יכולה לשמש לי כמלווה בחודשיים שבהן אני נדרשת נהג מלווה איתי?

miss_t

New member
בספר התאוריה כתוב../images/Emo26.gif

"מלווה - בעל רישיון נהיגה מעל גיל 24, אשר רישיונו תקף לאותו סוג הרכב 5 שנים לפחות, או רישיון תקף למשך 3 שנים, באם גילו מעל 30" ("נהיגה נכונה, עמוד 4)

miss_t

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

idandi

New member
עוד שאלה בקשר למלווה

נגיד הוצאתי רשיון בדיוק בגיל 17 ישלי מלווה עד 17 ו-2 חודשים ?! או שזה עד 17 וחצי וכאילו אם הוצאתי ב-17 ו4 חודשים ישלי משם חודשיים מלווה זה לא ברור לי הקטע הזה כי שאלתי כמה חברים שלי אמרו לי - שאמרו להם שזה עד 17 וחצי אני חושב שהם לא מבינים כלל לכן החלטתי לפנות לפה

M o l

New member
תצטרך מלווה חודשיים מיום קבלת

הרישיון, אם אתה בן 17 או בן 17.5 או 50 זה לא משנה לדעתי.

idandi

New member
זה לדעתך אני לא צריך דעה אני צריך

עובדה בשטח שתהיה נכונה
ממישהו שבקיא בזה ויודע שזה ככה
בכל זאת תודה לך.

DoubleD

New member
עובדה נכונה בשטח :

מיום קבלת הרישיון (הדף הקטן הזה שאומר שעברת טסט ותיאוריה) אתה צריך לעבור חודשיים מלווה (וגם זה כתוב על הדף) אחרי חודשיים אתה מקבל רישיון פלסטיק עם כל הפוזה. (החודשיים מלווה תקף מיום קבלת הרישיון ללא קשר לגיל, פשוט שהגיל המינימום לקבלת רישיון נהיגה הוא 17)

driver2b

New member
נכון להיום - חודשיים, בכל גיל

גם אם בחלק מהספרים כתוב אחרת - זה לא מעודכן. תוקף התקנה שמחייבת מלווה עד גיל 17 וחצי פג לפני שנתיים. אגב, יש תוכניות לחדש את העניין בחודשים הקרובים. בברכה, דרור, צוות Driver2b.

driver2b

New member
פשוט מאוד:

חובת נהג מלווה תחול למשך 6 חודשים במקום למשך חודשיים.

ואם נגיד מחדשים את העניין.....

ומשנים את החוק לחצי שנה על מי זה יחול? עוד כמה זמן החוק הזה ירוץ אם הכנסת נגיד תאשר את זה שבוע הבא? זה ירוץ רק משנת 2004? אסור לשנות את החוק! חודשיים ליווי מספיק! צריך לאסור על ליברמן לשנות את החוק!

driver2b

New member
כאשר החוק יעבור - נדע

סביר שזה לא יהיה מהיום למחר. ואל דאגה - בקצב בו הדברים זזים יעברו כמה חודשים טובים עד שזה יאושר.

§Oren§

New member
את ההצעה לשנות את החוק יזמו כבר

לפני שנה. מי שזוכר, היה שבוע של תאונות רבות שנגרמו ע"י נהגים צעירים, המזעזעת שבהם- חבורה של צעירים שחזרו מבילוי, נכנסו בגדר הפרדה והשחילו את עצמם מתחת למשאית. אז היה אפרים סנה בתור שר התחבורה (אם אני זוכר נכון), שהגיש לשולחן הממשלה מגוון של הצעות מהפכניות בנוגע לשינוי ההסדרים בהם מקבלים רישיון. נוסף עליו, עוד חברי כנסת שראו שהנושא פופולארי הגישו הצעות חוק. היו רעיונות מאוד מגוונים, כמו להגביל את מספר הנוסעים שנהג חדש רשאי להסיע לאחד. לעבוד ב"פעימות", זאת אומרת שנהג יקבל רשיון (לאחר שעבר מבחנים), יתחייב לעבור עוד מבחן כעבור מספר חודשים, ורק אז יקבל רשיון. וכמובן ההצעה להאריך את המלווה. כזכור לי זו ההצעה היחידה שאישרה הממשלה, ואני אפילו לא זוכר אם היא טרחה להעביר אותה לכנסת, כיוון שעד שההצעה אושרה, העניין הציבורי בנושא פחת. מאז התחלפה ממשלה, והתחלף שר תחבורה. אני בספק אם מישהו יתעסק בזה עד גל התאונות הבא בו יהיה מעורבים צעירים. למי ששאל ממתי חוק שעובר הוא מתחיל להיות תקף- כאשר מעבירים חוק, הוא כולל תאריך בו הוא מתחיל להיות תקף. זה יכול להיות עוד שנתיים, וזה יכול להיות מרגע חקיקתו. תיאורטית זה יכול להיות חוק רטרואקטיבי, זאת אומרת שהוא תקף לאחור, אבל זה לא סביר.

gilka

New member
הכל נכון חוץ מדבר אחד:

חוק אף פעם לא יכול להיות רטרואקטיבי. אין חיה כזאת וזה לא יכול להיות. כלומר: מי שכבר הוציא רשיון- יש לו את אותה תקופת מלווה שנקבעה לו כשהוא הוציא את הרשיון גם אם עכשיו יחליטו שצריך לנסוע עם מלווה לירח ובחזרה כדי לקבל רשיון לבד. זה כבר לא משפיע.

§Oren§

New member
אין חוקים רטרואקטיבים?

את מתכוונת שלא מחוקקים כאלו, או שיש חוק שאוסר על חקיקה רטרואקטיבית?

gilka

New member
דבר ראשון אני בן

דבר שני זה נוגד את כללי הדמוקרטיה. זה כמו שאת תסעי 90 באיילון ואז בעוד חודשיים יחליטו שמותר לנסוע שם 70 וישלחו לך קנס הביתה. אין כזה דבר. חוק רטרואקטיבי נוגד את כללי הדמוקרטיה ולא יעבור את מבחן בג"ץ. טין סיכוי.

§Oren§

New member
הם לא מבינים כלל. זה היה נכון לפני

חמש שנים. אז זה היה חודשיים, ולא לפני גיל 17.5. זאת אומרת שאם קיבלת רשיון בגיל 17, אז היית צריך מלווה חצי שנה. זו הייתה תקנה שהוציא שר התחבורה, ולתקנות יש "פג תוקף". וכיוון שאף אחד לא טרח לחדש את התקנה הזו כבר הרבה שנים, או להעביר חוק שאומר אחרת, כולם צריכים להמתין חודשיים בלבד.

למעלה