את ההצעה לשנות את החוק יזמו כבר
לפני שנה. מי שזוכר, היה שבוע של תאונות רבות שנגרמו ע"י נהגים צעירים, המזעזעת שבהם- חבורה של צעירים שחזרו מבילוי, נכנסו בגדר הפרדה והשחילו את עצמם מתחת למשאית. אז היה אפרים סנה בתור שר התחבורה (אם אני זוכר נכון), שהגיש לשולחן הממשלה מגוון של הצעות מהפכניות בנוגע לשינוי ההסדרים בהם מקבלים רישיון. נוסף עליו, עוד חברי כנסת שראו שהנושא פופולארי הגישו הצעות חוק. היו רעיונות מאוד מגוונים, כמו להגביל את מספר הנוסעים שנהג חדש רשאי להסיע לאחד. לעבוד ב"פעימות", זאת אומרת שנהג יקבל רשיון (לאחר שעבר מבחנים), יתחייב לעבור עוד מבחן כעבור מספר חודשים, ורק אז יקבל רשיון. וכמובן ההצעה להאריך את המלווה. כזכור לי זו ההצעה היחידה שאישרה הממשלה, ואני אפילו לא זוכר אם היא טרחה להעביר אותה לכנסת, כיוון שעד שההצעה אושרה, העניין הציבורי בנושא פחת. מאז התחלפה ממשלה, והתחלף שר תחבורה. אני בספק אם מישהו יתעסק בזה עד גל התאונות הבא בו יהיה מעורבים צעירים. למי ששאל ממתי חוק שעובר הוא מתחיל להיות תקף- כאשר מעבירים חוק, הוא כולל תאריך בו הוא מתחיל להיות תקף. זה יכול להיות עוד שנתיים, וזה יכול להיות מרגע חקיקתו. תיאורטית זה יכול להיות חוק רטרואקטיבי, זאת אומרת שהוא תקף לאחור, אבל זה לא סביר.