שאלה בקשר למיגון

שאלה בקשר למיגון

רציתי, לשם שינוי, לפתוח דיאלוג רציני על שימוש בציוד מגן באומנויות לחימה. בעד ונגד. נראה לי שחלק משיטות הלחימה במגע מלא משתמשות במיגון מינימאלי (קיוקושינקאי למשל) ואילו אחרים ממגנים את עצמם בצורה מלאה הרבה יותר. נקווה שזה יעזור לכם בעתיד

alon_o

New member
מה מושיקו אומר על זה?

עם מיגון אפשר לעבוד עם יותר כוח שזה חשוב. בלי מיגון אפשר לעבוד יותר טכני בשיטות שהמטרה הסופית שלהן היא לחימה בלי מיגון (לא איגרוף למשל...). אצלנו עובדים גם עם מיגון וגם בלי כדי להינות משני העולמות.

קפוג´יטשרדות צ´ואן! מיגון מלא

זה המתקדמים אצלנו בשיטה במיגון מלא מלא. זה מעלה את היעילות שלנו מאוד וגם מוסיף לאומנות מאוד.

alon_o

New member
אין לך מושג

כמה צחקתי למראה שתי התמונות האלו.

NetGangsta

New member
מה זה קפוג´יטשרדות?

פעם ראשונה שאני שומע על זה. מה זה שילוב של קפואירה, נינג´יטסו/ג´יוג´יטסו והישרדות?! אשמח אם תוכל לספר לי.

שלום, אני חדש כאן אבל...

גם אני מתעניין. אני מחפש אומנות לחימה חזקה. מה הכי חזק ? אולי שילוב של כל הדברים? אני בן 25, די שרירי ומוכן להכל. אפשר לקבל הצעות ?

שלומות לכולם, שבת שלום

קפוג´יטשרדות היא העמוקה בתורות היקום. אצלנו לומדים הכל: גם מיגון מלא, גם מגע מלא וגם לחם מלא!!! הרוחניות מאוד חשובה אצלנו ולכן אנחנו לא לוקחים אבקות חלבון כשאנחנו עושים משקולות ביום שבת מקווה שזה עזר לך

מוסאשי

New member
כשאתה אומר שאתה מוכן להכל למה אתה

מתכוון ? הכי חזק זה מושיקו גרוזנברג ללא שום ספק. לפי מה שהבנתי הוא כרגע עסוק מאוד בדברים רוחניים אבל הבנתי שהוא מחזיק תא קולי רוחני. כל מה שעליך לעשות על מנת להשאיר לו הודעה בתא הקולי הרוחני זה להפוך את העכבר של המחשב ולהשאיר הודעה קצרה בקול ברור עם מספר טלפוןושם. לסיום הפוך את העכבר והקש קליק ימני בהצלחה

לו"ז קפוג´יטשרדות מגע מלא

סנסאיי מושיקו סיים עכשיו את המדיטציה שלו על גיאקו צוקי נכון והוא נמצא כרגע באימון 240 שזה אימון 24 כפול עשר. מקווה שזה עזר לך

alon_o

New member
אנשים תפסו את עצמכם...

האיש שאל שאלה... וראוי שיקבל תשובה עניינית. אני יודע שסנסי מושיקו מאוד רוחני אבל זאת לא סיבה לתקוע אותו בכל שרשור וכתשובה לכל שאלה...הביטו בעמוד הראשון של הפורום וראו כמה הודעות יש עליו... זה מתחיל להיות מוגזם. (מצחיק גדול ומגניב ככל שיהיה
)

alon_o

New member
תשובה

מה אתה מחפש? יש הכל, מטאי צ´י ושאר האומנויות "הרכות", דרך קראטה (לשיטותיו), קונג פו (לשיטותיו) ועד השרדות, לחימה משולבת, וכדומה. אם הזנחתי אומנות כלשהי זה היה כדי לא לגמור את האותיות בתפוז. אם לא ברור לך מה אתה מחפש, והאמת שגם אם כן, הייתי ממליץ להתחיל ללכת לשיעורי ניסיון. בד"כ הם חינם. באתר וו-שו יש רשימת מורים. לך לכמה שיותר והתרשם. בהצלחה
.

אלון אל תדאג

שלחתי לו, אבל ברצינות, את הסיכום מאתר וו שו בנושא והסברתי לו על הרוח ההומוריסטית. אני חושב שהוא מבין. LETS TAKE IT EASY AS IT FLOWS

ארנבים

New member
אצלנו

משתמשים במיגון כמעט מלא: כפפות, קסדה ורגליים (אשכים אופציונלי). אחרי שניסינו כמעט כל קומבינציה אני חושב שזה האופטימלי, ועם כמה שזה מגביל בראייה למשל (קסדה עם גריל פלסטיק זה לא דבר נוח כפי שאתה בוודאי יודע) זה מאוד עוזר להשאר על הרגליים אחרי האימון... אלא אם אנחנו רוצים לשלם פרמיות יותר גבוהות לחברת הביטוח. גם ככה כל חודש מישהו נפצע קלות (אצבעות בדר"כ).

קצת רצינות

אמנם מיגון מלא מאפשר מכות בליסטיות בכח אבל הוא אינו מפחית את סכנת הפציעה מנפילות. כמו כן עם עושים GRAPPLING וקרקע אין אפשרות לעבוד עם יותר ממגן שיניים, אשכים, כפפות קלות ומגיני אזניים.

נשאר משהו רציני בשרשור הזה?

רמות שונות של מיגון מאפשרות סוגים שונים של עבודה. כפפות איגרוף מאפשרות לתרגל קרבות-אימון יותר "חזקים" מאשר בלי; מצד שני, עם כפפות אי-אפשר לתפוס, ולכן אין אפשרות לתרגל טכניקות הכוללות תפיסה (של יד או רגל). מיגון יותר מלא (קסדות, מגיני חזה, מגיני ביצים, מגיני שוקיים) מאפשר להילחם באגרסיביות רבה באימון, עם הרבה פחות חשש מפגיעה בבן-הזוג - וחשוב להתנסות ברמה גבוהה של אגרסיביות. מצד שני, מיגון כזה עלול לגרום לך להסתמך עליו כחלק מיכולת הספיגה שלך - למרות שהמיגון לא יהיה עליך ברחוב. צריך גם לזכור שמיגון כזה מסורבל, ומפריע לטכניקות של הטלה, גלגולים ונפילות ג´ודו, ועבודת-קרקע. בבית ספרנו עובדים גם בלי כפפות וגם עם, לא ראיתי עבודה עם מיגון יותר "כבד".

הרגלים לא מציאותיים

שימוש עקבי במיגון יכול לתת למתאמן הרגשה אינטואיטיבית שהוא חסין מכות ולגרום לו להרבה הרגלים לקוים דווקא אצל כאלו שמנסים להיות "מוכנים לרחוב" למשל כפפות אגרוף , למרות התועלת הרבה שלהן, מקנות הרגל של שימוש במצח כבולם המכה והעלאת כתפיים.

ארנבים

New member
אני אוהבמאוד את הגישה שלך בשתי

ההודעות האחרונות, ומעניין אותי מה יש לך להציע? איך עושים את זה אצלכם כדי להתאמן נכון? אנחנו בהחלט מתרגלים לחימה בפורמטים שונים, אבל כשיש פוטנציאל פגיעה לראש אנחנו שמים קסדה כדי שישארו תלמידים בביה"ס!

למעלה