שאלה בקשר למחלה...

שאלה בקשר למחלה...

בעקרון אני קוראת הרבה על סוסים כי זה ממש מעניין (וגם חשוב לדעת, כמובן). נתקלתי בעמוד על פרסות... קראתי שיש מחלה, נראה לי שהשם שלה זה נביקולר... או משהו כזה... לא זוכרת בדיוק... המחלה פוגעת בפרסה (אני לא יודעת בדיוק-בדיוק מה היא עושה) אבל היא נגרמת בין היתר אם הסוס קופץ בגובה דיי גבוה (לא יודעת בדיוק, אבל אני משערת שיותר ממטר וחצי...) בקיצור, ע"פ מה שקראתי זה בלתי הפיך. והדרך היחידה לטפל בזה היא רק האטה של קצב המחלה. אם אני רוצה שיהיה לי סוס קפיצות, איך אוכל להמנע מפגיעה כזו? ועוד שאלה... מה זה פעמונים? ראיתי תמונה של זה, שמים את זה על הפרסות... אבל מה בדיוק התפקיד של זה? ודבר קטנטן ואחרון... אם יש לי סוס, מקסים לבבי ובכושר טוב. סוס בריא וכשר והכל בסדר איתו, מומלץ בכל זאת לשים מגנים לרגליים בזמן רכיבה (או רק קפיצות)?רק ליתר בטחון כי להמנע ממקרים של פציעה?

תםטםOHIO

New member
נויקולר

היא עצם קטנה שנמצאת מאחורי עצם הפרסה ונוצרה בתהליך אבולציוני כדי להקל על החיכוך של הגיד מול העצמות ברגל הסוס. בעיות במחזור הדם ברגל לרוב כתוצאה מלחצים שונים יוצרים שינוי וכאב באזור העצם. כאב זה ידוע כסינדרום נויקולר, לרוב הטיפול הקונבנציונאלי למצב זה מטפל בשיכוך כאבים תוך פרזול תומך בצורת פרסה עגולה O ופד מגביה לעקב שישחרר את הלחץ מין הגיד שעובר מאחורי העצם. אם זה אינו פותר את הבעיה לרוב שיכוך כאבים או רפואת כאב על העצבים ברגל התחתונה של הסוס יהיה סגנון הטיפול. קיימת וטרינרית בשם STRASSER שהעלתה טיפול מונע למחלות פרסה באמצעות טילוף ואחזקה טבעית שפועל לנסיוני מצוין עבור סוסים באתלטיקה וגם לסוסים שכבר נפגעים בפרסות, ומטפל באופן לא קונבנציונאלי אלא באמצעות חזרה לתנאי אחזקה בריאים לסוס וטילוף עפ"י האנטומיה של הסוס. הסינדרום הזה "שייך" לא רק לסוסי קפיצות אלא לכל הסוסים, עם רוב לסוסים שעוסקים בספורט מאמץ מאחר ויש יותר לחצים על הפרסה. פעמונים זה מגן עגול מגומי שמתלבש על הפרסה ומכסה את החלק הרגיש שממנו צומח החומר הקרני בפרסה הנקרא- טבעת הקורונט ושומר עליו מפני פגיעה בזמן פעילות מהרגליים האחוריות (OVER REACH). באופן אישי אני לא ממליצה על מגנים מאחר והם חסרי סיבה ביחס לעומסים שהגיד לוקח בקפיצות ממצד אחד ואילו מצד שני הם רק מפריעים כשבזמן פעילות מאומצת הרגל התחתונה מתרחבת יותר משכשהיתה כשמים את המגן, ואז הוא לוחץ. בקיצור, בעיני מיותר ומפריע לסוס. אך נהוג...

למעלה