שאלה בקשר למזלות

שאלה בקשר למזלות

אחד החברים שלי הציע לי לשאול אותה כאן.

גלגל המזלות משתנה כל 2000 שנים, ומזל שהיה נכון לתאריך כלשהו לפני 2000 שנה, היום הוא כבר לא מתאים, כי גלגל המזלות זז.

אני יליד 24.2.1966 ולפי המזל העדכני אני אמור להיות דלי, אך התאריך הזה מוכר כמזל דגים. זה היה נכון ללפני 2000 שנים.

כאן http://he.wikipedia.org/wiki/גלגל_המזלות בטור האחד לפני הטור אחרון יש עדכון נכון לשנת 1977. החבר שלי אמר לי שאני לא אאמין לזה, ושאני אשאל רב או בפורום לשאול את הרב.

אז אני שואל מה דעתכם?

גזירת הכוכבים - דברי טיפשות / הרמב"ם

http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/mekorot/igeret-2.htm

גזירת הכוכבים - דברי טיפשות
דעו רבותיי שכל אותם דברים של גזירת הכוכבים, שהם אומרים יארע כך ולא יארע כך, ומולדו של אדם ימשוך אותו שיהיה כך ויארע לו כך ולא יארע לו כך - כל אותם הדברים אינם דברי חכמה כלל וטיפשות הם.
וראיות ברורות יש לי שאין בהן דופי לבטל כל עיקרי אותם הדברים.

ומעולם לא נתעסק בעניין זה, ולא חבר בו ספר אחד מחכמי יון, שהם חכמים ודאי.
ולא חברו אותם החיבורים כולם, ולא עשו אותו הטעות, שקראו אותה 'חכמה', כי אם חכמי הכשדים והכלדיים והמצריים והכנעניים, וזו הייתה אמונתם ודתם באותן הימים.

אין משמעות בחיים למה שאומרים האסטרולוגים

אך בזוהר מוזכרים 12 המזלות. אז הדגש בשאלה לפי המזלות בזוהר

ובראת שמיא וארעא ואפקת מינהון שמשא וסהרא וכוכביא ומזלי, ובארעא - אילנין ודשאין וגינתא דעדן ועשבין וחיון ועופין ונונין ובעירין ובני נשא" (ובראת שמים וארץ, והוצאת מהם שמש וירח וכוכבים ומזלות, ובארץ - אילנות ודשאים וגן-עדן ועשבים וחיות ועופות ודגים וצאן ובני אדם - ע.י.)

הכוונה למזל הזה. האם המזלות האלה יכולות להשתנות.?

אופירA

New member
מנהל
שים לב

אמנם אינני מבינה בנושא זה לא כלום, ואין לי מושג אודות הרעיון ש"גלגל המזלות משתנה כל 2000 שנים, ומזל שהיה נכון לתאריך כלשהו לפני 2000 שנה, היום הוא כבר לא מתאים, כי גלגל המזלות זז".

אבל אני שמה לב שאתה מדבר על התאריך הלועזי של יום הולדתך, אבל האמת היא שלא מדובר פה בתאריך, אלא בצרור מספרים חסר משמעות (כמו ששם המשפחה והכתובת בעוה"ז אינם משמעותיים כלל עבור נשמת האדם, ולעומת זאת השם הפרטי משמעותי ביותר).
אז אין בכלל מה להתעסק בכל הכרוך ב"חוקים" האסטרולוגיים הקשורים לתאריך הלועזי. כשם שאם אקבע גלגל ותורה שלמה על בסיס הרעיון של קשר בין כתובתו של האדם לבין מזלו - אין לכך שום משמעות ביהדות מלבד הביטוי "הבל וריק".

בדוק בתעודת הלידה/הזהות את התאריך העברי של הולדתך (ורצוי לשאול גם את אמא פרטים לגבי השעה של הלידה, כי לפעמים נעשו טעויות ברישום התאריך העברי בבתי החולים), ותדע שהמזל שלך הוא עפ"י החודש העברי שרשום שם. וזה לא דבר שמשתנה.

A Wolf Life F

New member
ואפשר לקבל יותר פרטים על הימים?

נגיד שאני יודעת את התאריך העברי והשעה, אפשר לקבל יותר פרטים על התאריך והמזל שלו... מבחינת היהדות אני מתכוונת, לאו דווקא מאסטרולוגיה

אופירA

New member
מנהל
התאריך והמזל שלו...

מבחינת היהדות, הובא פה ציטוט חכם מאוד מפי הרמב"ם: "דעו רבותיי שכל אותם דברים של גזירת הכוכבים, שהם אומרים יארע כך ולא יארע כך, ומולדו של אדם ימשוך אותו שיהיה כך ויארע לו כך ולא יארע לו כך - כל אותם הדברים אינם דברי חכמה כלל וטיפשות הם".

המזל הוא שבתאריך העברי של יום ההולדת, רצוי להתפלל הרבה לקב"ה ולבקש ממנו כל מה שאדם רוצה וצריך.
ולכן רצוי לבדוק את השעה הנכונה של הלידה, כדי לוודא שצוות בית החולים לא טעה והרישום של התאריך העברי תקין. לא בכל שעה יכולה להיות טעות, כמובן, רק בשעות שבהן יש הבדל בין היום העברי ליום הלועזי - מצאת הכוכבים לחצות הליל.

לכל חודש עברי יש מזל. למשל, אדר הוא מזל דגים.
מה אפשר לעשות עם המידע הזה? לא שמעתי שהיהדות מצביעה על משהו כזה. בכל אופן, היהדות דיווחה בכתבי הקודש על מישהו שניסה ולא הצליח לו (המן, שהפיל פור איזה חודש יתאים לכלות את עם ישראל, והאמין שהחודש שעלה בגורל הוא שיעזור לו עפ"י מזלו של החודש. אך התבדה לחלוטין!).

BW245

New member
לגבי הפסקה האחרונה.

המן היה אדם חכם למרות רשעותו והסיבה שהוא בחר בחודש זה הוא משום שבחודש זה מת משה רבינו ע"ה, אלא שהוא לא ידע שבחודש זה אף נולד משה רבינו.

BW245

New member
צר לי אך זה לא מדוייק.

בעת מחלוקת (במילים אחרות, ההכרעה) בין התאריך העברי לתאריך הלועזי הולכים לפי הלועזי (יתכן ויש חולקים אך ההיגיון עם הדעה הזאת שכן המזלות קשורים לשנת החמה, תשובה זו שהייתה רלוונטית לגביי התקבלה מתלמיד חכם).

אופירA

New member
מנהל
שאלה

איזו רלוונטיות ביהדות יש למזלו של החודש, ובאילו מקרים צריכה להיות מחלוקת כזו?

BW245

New member
תגובה

http://www.hebrewbooks.org/shas.aspx?mesechta=2&daf=156&format=text

עמך הסליחה, אך זמני קצר.

דוג' למחלוקת היא תאריכי הלידה שלי. נולדתי ב-א' בסיוון , לפי העברי, אני מזל תאומים ומצד שני, נולדתי באמצע מאי, לפי זה אני מזל שור. בעת מחלוקת כזאת שנוצרת בשל חפיפות בתאריכים הולכים לפי הלועזי ויתכן ויש שחולקים על כך אך כך פסק לי תלמיד חכם שבקיא מאוד בנושא. אגב, אדם יכול לינוק מכמה גלגלי מזלות וכך אני מרגיש פעמים רבות בתכונות הנפש שלי. כל הנושא של ההורוסקופים למינהם, דעת היהדות לא נוחה איתם ושוללת אותם לחלוטין אך בכל הנוגע לתכונות נפש לפי מזלות, יש חשיבות לכך ביהדות והמקור לכך הוא במסכת שבת, העניין הוא שאדם יכול לנתב את התכונה לשלילה או לטובה כפי שהגמרא עצמה מספרת ואין זה סותר את מושג בחירתו של האדם. כמדומני הרב פנגר העביר סדרה של הרצאות בנושא.

אופירA

New member
מנהל
אבל אין לזה כל משמעות למעשה

למה זה משנה לך אם אתה מזל תאומים או שור? לאן הולכים לפי המזל שהוכרע ב"מחלוקת"?
לשידוכין - זה לא משנה. לעבודת ה' - לא. לצורך הבריאות - לא. לצרכי פרנסה - לא.
יכול להיות שאני יונקת מכמה גלגלים, אז מה זה משנה לי? זה מוסיף יראת שמים?...
אם אני לא אדע איזה מזל אני, אני לא ארגיש דברים שצריך להרגיש בתכונות הנפש שלי? ואם אני משום מה צריכה לדעת משהו על תכונות הנפש שלי - לשם מה אני צריכה את המזל? גרפולוג טוב יעשה את העבודה מצוין.

BW245

New member
אני ממליץ לך ללמוד קצת על הנושא.

כל נושא המזלות הוא נושא של נקודת פתיחה וככה עולה מדברי הגמרא, לאן אדם מנתב את תכונות הנפש שלו, זוהי כבר עבודת המידות שעליה מדברים בעלי המוסר.

חוששני שלא עיינת מספיק בדברי הגמרא. ישראל הם מעל המזל ולכן הם יכולים להתעלות מעבר לנקודת הפתיחה אם יתקנו את עצמם ואת מידותיהם. כלומר, אין מושג של דטרמינזם שהכל נקבע ונכון שנאמר "הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים" , ה-"הכל" זה בדיוק נק' הפתיחה, הנטייה לקנאה, לכעס וכו' אך יראת שמיים יכולה להפוך את הכל לטובה ועל זה האדם נתקבע לתקן ולשפר בעצמו, כל אדם נולד כחומר גלם ובידו לעצב אותו. איזה חומר גלם פלוני יקבל ואיזה חומר גלם אלמוני יקבל, תורת האסטרולוגיה שופכת הרבה אור על הנושא.

אל תערבבי את זה עם הורוסקופים למינהם שעליהם כבר הבעתי את דעתי.
הזכרת שידוכין, זה לא מדוייק. יש מזלות שידועה בינהם התאמה. אני אומר אגב את הדברים מניסיון בתור מי שנמצא "בעסק". לפסול שידוך, ודאי שלא, אך לצאת מנקודת הנחה של העדפה למזל מסויים, זה לגיטימי בעיניי.

ממליץ לך לראות : http://www.youtube.com/watch?v=zrvYF270tbA ויש עוד קטעים על מזלות נוספים. אם יוטיוב חסום עבורך ממניעים של צניעות (אם כי יש חסימות) אז ניתן למצוא את זה גם באתר הידברות.

אופירA

New member
מנהל
אני לא רואה למה זה רלוונטי אלי או ליהודי אחר

האסטרולוגיה שופכת הרבה אור על נושא נקודת הפתיחה וחומרי הגלם? למה זה משנה לי למעשה? היהדות מלמדת אותי לעשות משהו עם הידיעות האלה?
את הנטייה לכעס/קנאה או הנטיות האישיות האחרות שלי רק תורת המזלות יכולה לחשוף? אני לא יכולה לראות את זה בעצמי או באמצעות תורה יותר מעשית ומייעצת? (ואיך זה שהרב שלי לא יודע את מה שאתה יודע?...שבלי האור הזה ששופכת האסטרולוגיה, חיי יהיו בחושך?...)

אני לא חושבת שיש איזה עניין מינימלי להעדיף מזל מסוים. יש קריטריונים מאוד מאוד ברורים ומספיק מקשים את החיים כדי לקבוע אם שידוך מסוים מועדף או לא מועדף. כשאני מסתכלת על חיי או על חיי האנשים המוכרים לי בהמוניהם, אני רואה קשר אפסי לחלוטין בין המזל שלהם לבין ההצלחה שלהם בזוגיות... אין לי שום דבר לעשות עם הידיעה מה מזלו של השידוך המוצע, לכן הוא לא מעניין אותי כלל (ולא מעניין גם אף גורם תורני סביבי. אבל מכירה כמה נשים שאותן הוא דווקא כן מעניין, משום שאפשר להכביר על הנושא להג רב...).

אני משתדלת לא ללמוד יהדות מיוטיוב או מאתרי אינטרנט, אלא מאנשים גדולים בתורה, עד כמה שאני יכולה. וממליצה לכולם על מקור זה ללימודי יהדות.
גדולי התורה שאני שומעת את דעתם, מתעניינים בתאריך לידתו של המוצע לשידוך אך ורק כדי לוודא שהבחורה לא גדולה מהבחור בהרבה מאוד שנים... מזלו של תאריך הלידה לא מעניין אותם כהוא זה.

BW245

New member
זה הרב פנגר.

לא משנה מהי כתובת האתר, משנה מי הרב שמעביר את החומר. אני מצטער שאין לי זמן להגיב יותר מדי ומפנה לאתרים, פשוט זמני מאוד קצר ולמעשה לא נכנסתי לפורומים כמעט בחודשים האחרונים. אני פשוט חושב שאת רואה את הדברים בצורה יותר מדי קיצונית ולמרות הכל, אני מסכים איתך לגבי רוב הדברים אלא פשוט חולק על האווירה הכללית שבה את מתייחסת לנושא, כמן "שטות" למרות שיש במקורות שלנו כדי להוכיח שזה לא נכון.
http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=998

אופירA

New member
מנהל
התכוונת הרב זמיר כהן

רב חזק מאוד, חכם מאוד מאוד.
כנראה לא ראית את ההרצאה הזו. הוא אומר בדיוק - אבל בדיוק (ואפילו באותן מילים) - מה שאני אמרתי לך כאן. רק עם הסברים מפורטים, רחב יותר ועם המון המון ידע.
בכלל, הוא שייך לאותה מסגרת שממנה למדתי אני את ההשקפה היהודית.

ממליצה מאוד על ההרצאה הזו - אומרים שם בדיוק בדיוק את האמת, כולל את ההשלכות המעשיות של המזל בשעת הלידה, כלומר מה בתכל'ס צריך אדם לעשות עם המידע הזה (כלומר, גורנישט! ואת כל המידע הזה הוא יכול ללמוד גם ברמח"ל, בספרי המוסר, ובכלל הספרות היהודית).

BW245

New member
לא

התכוונתי לרב פנגר בסרטון הקודם, יש לו סדרה שלמה של הרצאות בנושא מזלות והוא עמית של הרב זמיר באותו ארגון. וראיתי את ההרצאה הזאת עוד לפני כמה שנים ולא בדיוק קלטתי את הגורנישט, אם את מדברת על נפקא מינה ליום יום, אז כן - צריך להלך בתמימות אך לומר שאין לאסטרולוגיה ולנושא המזלות זיקה ליהדות זה לא נכון לומר. זה כל מה שבאתי לטעון בשרשור הזה. ברכה והצלחה.

ה"מזלות" הם קבוצות כוכבים

שנראות בעונות השנה השונות.
הקדמונים זיהו שבכל זמן אפשר לראות קבוצות כוכבים שונות בשמים ולכן חילקו את השמים לחלקים וכינו אותם "מזלות".

אין קשר בין קבוצות הכוכבים האלה לבין מזלו של האדם.

כפי שכתב הרמב"ם, אפשר למצוא ביהדות דעות שראו בהשפעת המזלות על גורלו של האדם אלא שהרמב"ם מכנה את הדעות האלה "דעת יחיד".
כנראה שפעם היה מקובל לחשוב על האסטרולוגיה כאל מדע של ממש שהוכח אמפירית ולכן גם חכמינו התיחסו אליו כך.

למעלה