שאלה בקשר למדים...

gadik6

New member
שאלה בקשר למדים...

מישהו יודע אולי אם יש אתר שבו יש תמונות של המדים של החילות השונים בצה"ל? יש באתר צה"ל תמונות של סיכות, אבל אין של מדים... למישהו יש מושג?

indigo wing

New member
יש את המדים הירוקים שזה לרוב

החילות, לח"א ולחה"י יש מדי א' בצבע בז' לחה"י יש גם מדים ייצוגיים לטקסים שהם בצבע לבן למג"ב יש מדים בצבע ירוק בקבוק לאנשי קבע יש מדים- מכנס ירוק בקבוק, חולצה מין אופוויט-אפור או מכנס כחול כהה חולצה לבנה (ממה שאני זוכרת..) נראה לי אין עוד..

*superstar*

New member
קבע של ח"א

זה חולצה תכלת ומכנס כחול כהה. של חיל הים זה חולצה לבנה.

יש לאחותי מדי חיל אויר בבית..אז שוש

ואני בחורה אני יודעת להבדיל בין חאקי לבז'... ח"א זה חאקי כמו המדים של המכבי.... ובז' זה הרבה יותר לבן מהמדים של ח"א.

טוב, זה כבר שאלה של

מה ההגדרה של בז' או חאקי, אך בתור חייל ותיק אני ודע מה ההבדל בין צבעי המדים בצה"ל. ובכל מקרה, חאקי (או לפחות חאקי צה"לי) בהגדרתו זה גוון של ירוק, עם דגש על הירוק. מדי ח"א - האמת גם אני לא חושב שזה נקרא בז', אלא אולי צבא קרם, אבל זה בטוח לא חאקי. שימי לב לתמונה - החיילים בצד לובשים חאקי. ח"א, כמו שאת יודעת כנראה, זה חום מאוד מאוד בהיר

red tomato

New member
למיטב ידיעתי.. לחאקי אין קשר לירוק.

אלא כמו שאמרה פה פיקציה לפניי... כמו הצבע של המדים של תנועות הנוער (מכבי צעיר, צופים).

red tomato

New member
בחיים שלי לא שמעתי מאף אחד שחאקי

זה ירוק.. :| וגדלתי בידיהם המחבקות (ספק חונקות).. של שני אנשי קבע... מגיל 0 ראיתי את אבא עם מדים של חיל האוויר - והם היו חאקי... לעומת של אח שלי, שהיה תותחן - ולבש מדי זית ולא "חאקי"..

בקיצור

הצבא צריך להקים ועדת צבעים שתגיד סוף-סוף איך לקרוא לכל צבע של מדים בצבא, ובאותו זמן תקבע האם כומתת תותחנים היא תורכיז או תכלת או צבע אחר? (מה דעתך?).

red tomato

New member
מבחינת הצבא.. מדים ירוקים הם זית

ולא חאקי.. למרות שזה נכנס לך עמוק לראש והשתקע שם מסיבה לא מובנת. ובאשר לכומתת התותחנים - היא לא טורקיז ולא תכלת.. היא כומתת דרדסים וזהו!

תודה רבה לך!

ויאיר, אולי תחזור לגן..תלמד להבדיל בין צבעים

רגע, אבל אז אני אצטרך להתגייס שוב?

אני מעדיף להשתחרר בעוד חודשיים ולקרוא לירוק הצה"לי "חאקי" גם אם יש ויכוח על האם זה באמת חאקי...

MrF16

New member
מה זה הדרגות האלה?

ולמה העלה לא נראה כמו ה"פלאפל" הרגיל אלא יותר כמו עלה של תאנה...?

costello2

New member
דרגות אלוף

של מדי ב (או סרבל טיסה) של ח"א, שמישהו החליט משום מה ללבוע של מדי א'. למען הסר ספק - המצולם אינו אלוף.

למעלה