שאלה בקשר לכת

kuroi kiato

New member
שאלה בקשר לכת

שלום לכולם. במסגרת קורס שאני לומד באוניברסיטה אני מחפש כת שהייתה קיימת ביפן ממש לפני תחילת המילניום. אני מתקשה למצוא את השם שלה ולכן החלטתי לבקש מכם עזרה. קצת מידע על הכת: אלו שהצטרפו לכת המדוברת היו ברובם בני נוער אבל היו גם מבוגרים. הם האמינו שכשתגיע שנת 2000 יגיע השטן (או אל מרושע כלשהו; בזה אני לא בטוח) וישמיד את העולם. הם סגדו לשטן וקידמו בשימחה את הסוף. הם עשו זאת בגלל שבמידה רבה הם היו מאוכזבים מחייהם הרגילים ורצו לראות משהו מעניין קורה. היו להם גם טקסים "מיסטיים" ומפגשים. לאחר ששנת 2000 הגיע והמאמינים גילו שהעולם לא עומד להיחרב הכת התפזרה ונעלמה. שמעתי עליה דרך אנימה בשם FLCL וחשבתי שיהיה מעניין ללמוד עליה יותר. אשמח אם למי מכם יש קצה חוט באשר לשם הכת הזאת. תודה מראש לכל העונים.

furrball

New member
אמממ, זה לא היה קטע...

...של מאות כתות נוצריות במערב?

kuroi kiato

New member
מזכירים את הכת...

בהערות היוצר של הפרק השני (בקטע שממימי מתפללת לאל האש וההרס אם אני לא טועה). ואני לא יודע בקשר לכתות במערב. מכיוון שמדובר בכת מודרנית יחסית סביר להניח שהיו כתות דומות במערב. למרות שאני מעדיף מידע ישיר על יפן אם מישהו מכיר כת כזאת (שיש לה קשר למזרח בצורה כלשהיא) אשמח לדעת גם עליה.

CountDust

New member
זה נשמע מאוד מערבי

ההתייחסות לשטן, וגם המשמעות של שנת 2000 מתאימים יותר לכת נוצרית או לפחות מערבית, מאשר לכת יפנית (לא שלא היו כתות יפניות פסיכיות לחלוטין, אבל בצורה שונה
)

0Pandemonium0

New member
ואני שמעתי ש-FLCL היא אנימה הזויה

במיוחד. לא יכול להיות שזו המצאה של הסדרה?

Ryuusuke

New member
בסדרה עצמה אין שום כת...

אני לא יודע מה הקשר של הכת לסדרה.

למעלה