שאלה בקשר לכסף

אביגל ג

New member
שאלה בקשר לכסף

זה מופנה למי שהיה ולמי שיהיה (בקיצור לכולם) איפה החלפתם את הכסף לזלוטי? כי אמא שלי הלכה היום לבנק ואמרו לה שאין. גם אתמול בפגישה של ההורים אמרו שאין בארץ איפה להחליף ונחליף שם. מצד שני, לנו הילדים בפגישה אתמול אמרו שלא להחליף בשדה תעופה שם, כלומר בזמן שנחכה למזוודות כי לא יהיה זמן וצריך למהר... אני ממש לא יודעת מה לעשות... מה אתם עשיתם?

מ i ר

New member
אני החלפתי איפה שהייתי צריכה לקנות

שזה בקניון או בשוק, ובשני המקומות האלו היה מקום להחליף. יש מין עמדות כאלה, (שעכשיו ברח לי איך קוראים להן) שבהן את יכולה להחליף את הכסף. רק כדאי לעשות את זה מהר כי יש תורות, וזה מוריד לך מהזמן החופשי..

מדריך1

New member
כסף

רצוי להחליף במלון או ב-change הפולנים קוראים לזה כך או קנטור בשום אופן לא להחליף אצל חלפני הרחוב, זה מועד לפורענות.

אין דבר כזה "שוק שחור"

זה היה פעם, כאשר החזקת מטבע זר לא היתה חוקית. כבר עשרים שנה שאין דבר כזה שוק שחור. מה שיש זה קצת רמאים שמחפשים פריירים ליד בתי המלון או במרכז, שיחליפו אצלהם דולרים. הרמאיםפ האלו נונתים חבילות זלוטי כשבאמצע שי סתם דפי נייר ועוד כל מיני תרגילים מלוכלכים. פשוט, מחליפים מטבע רק אצל סוחר מוסמך שעל דלת חנותו יש השלט KANTOR והוא גם נותן קבלה מסודרת.

thunderstorm

New member
זה מטעמי בטיחות

אי אפשר להתעכב בשדה התעופה יותר מדי, כי שם אתם קבוצה חשופה למי שרוצה לפגוע בכם - יודעים בדיוק מתי אתם מגיעים, מאיפה, ולאן. חוצמזה, שזה גם ממחסור בזמן - אם מתעכבים שם יותר מדי אז לוח הזמנים משתבש. ודבר אחרון - זה אפילו לא משתלם להחליף שם, בשדה התעופה השער הוא הכי נמוך.

thunderstorm

New member
הסבר

ז"א שתקבלי פחות זלוטי עבור הדולר/יורו שתחליפי, מאשר שהיית מקבלת במקום אחר. מחליפים במקומות שנקראים KANTOR, המדריכים יראו לכם - בזמן החופשי שיהיה לכם (בשוק בקרקוב, בעיר העתיקה בורשה וכד'). לא חסר איפה, ויהיה לכם זמן.

SMG

New member
לא החליפו את זה כבר ליורו שם?!

בכל מקרה, אפשר להחליף במלון, או בקניונים... אבל אל תדאגי כי המלווים שלכם ידעו בדיוק איפה ויגידו לכם..

למעלה