שאלה בקשר ליג יד

Areshik707

New member
שאלה בקשר ליג יד

אהלן טוב בעיקרון יש לי עוד הרבה זמן עד כיתה י''ב אבל אני שואל כבר עכשיו מה הדרישות בשביל ללימוד במכללה יג יד כמה יחידות בכל מקצוע ואם מישהו יכול אפילו לספר איך זה הולך איך בוחרים את אלה שממשיכים יג יד ועוד..

777ALEX777

New member
אז ככה...

הדרישות להנדסאים (י"ג י"ד) משתנות משנה לשנה עקב דרישות של חיל האוויר . לכן גם הציונים המינימליים הדרשום משתנים בהתאם. ובגלל זה כדי שיהיה לך סיכוי טוב להיתקבל אתה צריך לעבור בכל מקצועות המגמה עדיף 75 ומעלה להיות עם מקסימום נכשל אחד במקצוע שהוא לא מקצוע מגמה (תנ"ך ספרות וכו/) וכמובן ציון משמעת שלך חייב להיות סביר עד מצויין (בין 80-100). כל סוף שנה תורכב רשימה של אלה שרוצים ובוועדות להנדסאים ידורגו כולם לפי איכות הציונים מתי שהראשון יהיה ברשימה יהיה החרשן ביותר וממנו ירדו הלאה. לא צריך להסביר שמי שמדורג הכי קרוב לאותו חרשן סיכוייו להתקבל בטוחים עד מאוד. לכל מגמה יקחו בין 25-40 אנשים לפי הצורך כמובן. ומשום שכך עדיף שאתה תהיה בין 20-20 הראשונים שם

אלכס ד

New member
בפועל המציאות קצת שונה

למרות שכמו שציין 777ALEX777, הדרישות להנדסאים כל שנה משתנים, בפועל, המצב שנוצר, או יותר נכון נגרם, הוא מצב קצת שונה. ישנם הדרישות המינימליות לכניסה ללימודי הנדסאי, כמו שמצוין ע"י הבית ספר עצמו אמנם. אבל, בוא נזכור שחלק מהתלמידים בכלל לא מעוניינים להמשיך יג-יד (עד יב' הם כבר הבינו שאת המקצוע הזה הם לא מעוניינים ללמוד עוד). מדובר כל שנה בכמות שונה של תלמידים שמחליטים ללכת לחיל האוויר כבר אחרי יב' עם תעודה טכנולוגית- אבל ללא תעודת הנדסאי. דבר נוסף הוא תלמידים שמנסים להתקבל (וגם מצליחים בסופו של דבר) לעתודה אקדמית כבר אחרי יב'- מיעוט אמנם (תלמיד אחד או שניים בד"כ), אבל למעשה זה החלק היותר טוב של התלמידים, כך שכמו שאתה מבין זה "מוריד" מרמת הכיתה, מבחינת הציונים כשמסתכלים על הכיתה בכללי ללא התלמידים האלה. בנוסף, בעיות המשמעת לא קיימות בתור בעיה של כל כך הרבה תלמידים בכיתה יב'- כי אם הבעיות היו קיימות עוד לפני כן ולימודיו של אותו תלמיד לא הופסקו ביוזמת חיל האוויר- סימן שהוא שיפר את התנהגותו. וכמובן- המבט הוא תמיד יותר על השנים האחרונות. כך שניקח בחשבון תלמיד 1 או 2 יוצאי דופן בעניין הזה. אם אנחנו מדברים על בתי ספר כמו הולץ- שם בכיתה יב'- לחשמל יש כיתה יב' אחת, לאלקטרוניקה גם אחת, ו-1-2 למכונות- אנחנו מקבלים למעשה בסביבות 35-40 תלמידים לכל מגמה. בחיסור אותם אלה שלא מעוניינים להמשיך יג'-יד'- ובחיסור התלמידים של העתודה (גם אם זה תלמיד אחד או 2 בלבד)- אנחנו מקבלים כמות מסוימת של תלמידים שמעוניינים להתקבל ליג' בכלל. כך שבפועל, גם אם לא היית תלמיד טוב כל כך- אבל את הדרישות היותר בסיסיות, כמו משמעת, ממוצע ציונים הגיוני (65-70) קיימת, יש לך סיכוי טוב להתקבל. כמובן, ככל שיש יותר כיתות יב'- ככה תיאורטית, יותר קשה להתברג בין התלמידים הטובים יותר- אבל בד"כ אם יש יותר כיתות- יש גם יותר כאלה שלא מעוניינים להמשיך ליג'. ובקשר לחיל האוויר? חיל האוויר זאת מכונה די משומנת, שהנדסאים שוחרים מבתי ספר של חיל האוויר כבר ממילא מכוונים להגיע לחיל זה ולא לכל חיל אחר- כך שמבחינתם זה כוח עבודה משמעותי (וכמובן זול) שאפשר לתת לו את רוב העבודות הטכניות יותר והטכניות פחות. לא חושב שמישהו בחיל האוויר יוותר על קבלה של עוד כמה הנדסאים, גם אם לא בדיוק עברו את דרישות הסף הלימודיות, כל עוד בכל זאת השיגו הישגים לימודיים סבירים ועומדים בדרישות המשמעת.

Areshik707

New member
אה עוד שאלה קטנה

ההמשך לימוד במכללה תלוי גם ביחידות שעשיתה נגיד אנגלית 5 ומתמטיקה 3 או 4 כאילו זה משנה? או שמסתכלים רק על הממוצע?

777ALEX777

New member
היחידות...

שעשית תורמות לך להיתבג במקמות הגבוהים ולהבטיח את הכניסה להנדסאים אבל בפועל כמה שיותר יחידות במטמטיקה פיזיקה ואנגלית יש לך יעזרו לך אישית להבין טוב יותר את החומר. אני לא אומר ש3 יחידות זה גרוע אבל אלה שעשו 3 נדרשים למאמץ גדול יותר כבי להבין את החומר והנוסחאות מאשר אלה שעשו 4 או 5 יחידות.

777ALEX777

New member
היחידות...

שעשית תורמות לך להיתבג במקמות הגבוהים ולהבטיח את הכניסה להנדסאים אבל בפועל כמה שיותר יחידות במטמטיקה פיזיקה ואנגלית יש לך יעזרו לך אישית להבין טוב יותר את החומר. אני לא אומר ש3 יחידות זה גרוע אבל אלה שעשו 3 נדרשים למאמץ גדול יותר כבי להבין את החומר והנוסחאות מאשר אלה שעשו 4 או 5 יחידות.

אלכס ד

New member
תשובה

אני ארחיב את השאלה שלך ואענה באופן כללי
יש תלמידים של 3 יח' אנגלית ו-3 יח' מתמטיקה שממשיכים גם ליג'-יד', לפי מה שידוע לי. כמובן קיימות דרישות סף כלשהן (אני לא זוכר אותן, סיימתי יב' לפני יותר מ-4 שנים ויד' לפני יותר משנתיים). מה שכן- קצת בעייתי לתלמידים של 3 יח' מתמטיקה למשל, להבין חלק מנושאי הלימוד במתמטיקה ביג'-יד' (יש כמה נושאים שבכלל לא מזכירים ב-3 יח' ובתכנית הצבירה- אפילו לא ב-4 יח'- שמאוד משמעותיים ללימודי חשמל-אלקטרוניקה). כמובן אפשר ללמוד את הכל בתור משהו חדש- אבל לדעתי עדיף קצת ידע מוקדם באותו נושא- וזה בא יחד עם 4-5 יח'. וגם כך- העדיפות היא על כל אופן לעשות לפחות 4 גם בזה גם בזה- כי כמו שאתה יודע רוב הלימודים היותר גבוהים (תואר ראשון)- כל עוד מדובר על מקצוע טכנולוגי- גם אם זה בכלל לא מה שלמדת ביג'-יד'- מעדיפים אנשים עם 4 יח' מתמטיקה, וכמובן 4 יח' אנגלית לפחות. ככה שלא משנה מאיזה מבט נסתכל- עדיף בכל זאת 4 יח' במתמטיקה ואנגלית לפחות, בלי שום קשר למה שדורשים לקבלה ליג'-יד'- כדי שאם אח"כ תרצה ללמוד תואר ראשון במשהו טכנולוגי, לא תצטרך להשלים\לעשות מכינה. עדיף לדעתי לזכור דבר אחד- לא משנה מה המסגרת דורשת ממך כדי לעבור הלאה-כדאי להיות כמה שיותר טוב, במסגרת של מה שאתה יכול לעשות, אבל בלי להוציא את הנשמה.

Areshik707

New member
אוקיי

אחלה תודה רק דבר אחד את ה3 חידות מתמטיקה אני אמרתי סתם כדוגמא בשביל לדעת פשוט את הדרישות

קבלה להנדסאים

שלום. אם אתה מתכוון לגבי הדרישות להנדסאים בטכני חיפה? אם כן אני יגיב בהמשך. בברכה,

Areshik707

New member
אני מתכוון לדרישות בהולץ..

יש הבדל?כל השלוחות אותו דבר מבחינת הדרישות לא? בעיקרון הבנתי מהחברה פה אבל אני לא אתנגד אם אתה תגיב ותספר מה קורה אצלכם

MA34HG

New member
../images/Emo58.gifבפועל כול מי שרוצה מתקבל:

השנה קיבלו תלמידים עם ממוצע של 65 אם לא פחות, ומשמעת 70-80 לפחות... אני עצמי הייתי המום איך קיבלו אותם ועוד עם הבעיות שעשו שנה שעברה, אלוהים ישמור. קיצר אל תדאג אם תרצה תתקבל, ואם גם זה לא... פרוטקציה גם לוקחת חלק במשחק פה... לצערי כנראה חיל האוויר הולך על כמות ולא על איכות, ההפך ממה שאמרו לנו בכיתה ט'. שימו לב תסתכלו על הטטניקים מקבלים שם כול אחד כול ערס ממוצע מהרחוב ושמים עליו מדים! משנה לשנה אוכלוסיית השוחרים מדרדרת חיל האוויר מסכים לקבל כול אחד.

big2small

New member
אך שאתה צודק...

השנה באמת בהולץ קיבלו 3(אם אני לא טועה) כיתות ט' וכל אחת 40+ ילדים... זה לא נורמלי ויש לי שם כמה חברים חחח הם אומרים לי שבבית הספר הקודם שלהם לא היתה תת רמה כזאתי.

FireRescue

New member
אל תתעסק בשטויות

תעסוק בלימודים ולא בא שטויות כאלה... עוד אלף פעם תשתנה לך ההחלטה לגבי במכללה...

למעלה