שאלה בקשר לטסט?

parlov

New member
שאלה בקשר לטסט?

איך אני עושה טסט לחיפושית לא לצחוק מעולם לא עשיתי טסט לפני ואין לי מושג מה צריך לשלם עם איזה מסמכים ללכת למוסך וכדומה אם מישהו יכול להסביר לי את זה במפורט שלב אחר שלב הודה לו.

כך תעשה טסט (מבחן רישוי) לרכבך../images/Emo70.gif

אני מניח שקיבלת מכתב הביתה שבו יש את הרשיון רכב החדש שלך. את המכתב הזה אתה לוקח לסניף הדואר הקרוב למקום מגוריך, ומשלם את הסכום במזומן (150 ש"ח פחות או יותר). עכשיו, ברשיונות החדשים כתבל למטה "הגבלות והיתרים" שם כתוב שהרכב שלך הוא רכב אספנות. צריך לראות אם כתוב שם "לטסט אישור מוסך מורשה". אם כתוב, אתה צריך לגשת למוסך ולהוציא אישור מוסך לרכב מיושן. המוסך מבחינתו אמור לבדוק לך, ברקסים, היגוי, וכל מיני דברים חריגים שלא אמורים להיות, תקן אותם ולתת לך אישור. אם הוא לא תיקן לך כלום, האישור יעלה בין 100-200 ש"ח אם הוא החליף או תיקן משהו אתה תחוייב על החלק כמובן. כעת שהאגרה שולמה בדואר, ובמידה והיית צריך הוצאת גם אישור רכב מיושן, אתה יכול לגשת למכון רישוי בשביל לעבור את הטסט. חשוב מאוד להגיע לשם עם ביטוח חובה בתוקף, תעודת זהות שלך ושל בעל הרכב ואם הרכב לא על שמך אז אתה צריך גם יפויי כוח במבעל הרכב. המעבר במסלול עולה כ-62 ש"ח. אם הכל עבר חלק, ולא נכשלת, בזה הסתיימו התשלומים ויש לך טסט, אם נכשלת תצטרך לתקן את הליקוים (את רובם אפשר לתקן במכון עצמו ורק להחתים בוחן אח"כ) ואז תעבור. זה לא סיפור, פעם ראשונה אולי קצת תתבלבל אבל אח"כ הכל ילך חלק! מקווה שעזרתי, שבת שלום!

the doctor46

New member
אישור מוסך מורשה...

עדיף לצלם ולשמור !!! כי הוא בתוקף לשנה אתה מראה אותו גם בטסט הבא...

אם לא כתוב שאתה צריך אישור...

אתה לא חייב להביא כלום! אם הפקידה תבקש, תגיד לה שרועי אמר שאתה לא חייב לה כלום.

EranR

New member
זו טעות נפוצה!!!

גם הבוחנים לא ממש מכירים את החוק לפעמים... ברשיון יש סעיף מפורש (כך תסביר לבוחן הלא-מקצועי...) שנקרא: " תנאים והגבלות..." במידה ורשום שם - "חייב אישור מוסך מורשה" אז אתה צריך לעבור קודם דרך בדיקת מוסך. במידה ולא מופיעה הדרישה... אז שום כלום בצבע חום! הערות - 1. הכי קל לפנות לאחראי עליו... הוא בטח יכיר את החוק יותר טוב מהבוחן המצ'וקמק שנתקלת בו בראשונה. 2. "אישור רכב מיושן" - הואר אישור מאוד נפוץ (כל רכב מעל גיל 15 צריך אותו...) כך שאני לא רואה מצב שאם תשאל שני בוחנים באותו מכון טסטים ושניהם לא יכירו את החוק לאשורו! הערה אחרונה אתה גם יכול פשוט לצלם את התקנה עצמה מאתר משרד התחבורה, ולהראות לדביל את מה שכתוב... !!! ערן.

לא מצאתי את התקנה

ערן אתה יכול להעלות אותה לכאן בבקשה עוד לפני שאני מגיע לבוחן הפקידה מבקשת את האישור ולא מסכימה לקבל אותי ללא אישור או צילום של האישור הישן

Shimi 007

New member
הייתי פעם באותה בעיה ולמרות שהסברתי

במכון טסטים שאני לא צריך להביא אישור (בגלל שלא רשום בהגבלות), לא היו מוכנים לתת לי להיכנס לטסט בלי צילום של המוסך מורשה. למרות שהחוק לטובתך בפועל אולי תהיה לך בעיה.

למעלה