שאלה בקשר לחמוסה.

MOP1991

New member
שאלה בקשר לחמוסה.

היי לכל חברי הפורום! יש לי חמוסה בגיל בערך שנה והיא מעוקרת, ומושם מה, היא ממשיכה להיות נשכנית, לני כמה ימים היא נעלה על אמא שלי את האצבע למשך כמה דק' ארוכות, ושיחררה רק אחרי שהבאנו לה ריבת חלב. אתמול הייתי אצל מישהו שמגדל זוג חמוסים, ודיברתי איתו על הנושא, לפי דבריו גם החמוסה שלו הייתה פחות או יותר כזאת, עד שהביא לה זכר, השאלה שלי היא- אם אני יביא לה זכר הדבר יעשה את החמוסה הקטנה רגועה יותר? כמובן שאם אני יביא חבר לחמוסה,הוא יהיה מחונך. מה אתם אומרים? תודה לעונים!

Sweet Fantasy

New member
זה לא קשור אחד לשני

יש כאלה חמוסים שזה פשוט לצערי האופי שלהם, ניסית לעבוד איתה על שיטות חינוך? תקראי במאמרים ובשאלות נפוצות על שיטות החינוך, צריכים ליישם את השיטות האלה כל הזמן וזה עלול לקחת תקופת זמן ארוכה, אני לא חושבת שהבאת עוד חמוס זה מה שיפתור את העניין, אבל עוד חמוס יכול לשמש חברה לחמוסה, אבל אין קשר.

WTR

New member
מוסיפה משהו..

בזה שהבאתם לה ריבת חלב הראתם לה שזה בסדר לנשוך. כי היא נשכה - ואז קיבלה צ'ופר מאוד טעים (שאגב, אני לא בטוחה שמותר להם את זה..) אני חושבת שלהיפך - דווקא בגלל שיש לך רק חמוסה אחת, את צריכה לעבוד איתה בצורה אינטנסיבית. אי אפשר לסמוך על חמוס חדש בבית שירגיע אותה. ואם תביאי עוד אחד, יהיה לך פחות זמן להיות איתה, כי תצטרכי לבלות גם איתו. אז נצלי את העובדה הזו - בחרי לך שיטת חינוך אחת ותתמקדי בה. בהצלחה! (ואם תרצי עזרה אז תצטרכי לספר לנו כמה זמן היא אצלך, האם היא הייתה רגועה בעבר, איזה שיטות חינוך ניסית וכיצד....)

MOP1991

New member
אני בן..

תשמעו זה היה כמה דקות שלך תיראה את החמוסה נושכת כ"כ חזק, ואמא שלי בוכה מכאבים, ודם נוזל שם, מה אני אעשה? היא נעלה שום דבר לא עזר זה היה המפלט האחרון. חבל, היה בא לי עוד חמוס.. חח.. אין לי בעיה של זמן איתם אלא בעיה של נשיכות, כי יש כאן הרבה אנשים בבית והיא משוחררת בבית, תמיד היא תמצא לעצמה חברה,ואגב היא נורא אוהב חברה :) בכל אופן ניסינו את שיטות החינוך המוזכרות, זה מוזר כי עליי היא לא נעלה כמה חודשים, ועל אמא שלי היא נועלה כבר כמה פעמים,וזה מוזר כי תמיד היא מקבלת מאמא שלי הרבה דברים שהיא אוהבת (מלפפון, אפרסקים וכל מיני),אותי למשל שהיא נושכת זה נשיכות קטנות ובטח שלא נעילות. תודה לכם!!

גם אצלי זה ככה

החמוסה שלי לעולם לא נשכה אותי, אבל את אבא שלי היא נושכת וננעלת עליו. זה כנראה הרגשה שלהם או משהו.

שלום ../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה לפורום שלנו
זה נישמע כואב. אבל באמת שלא להביא משהוא מתוק. חמוסים מבינים את זה כפרס ולא כעונש ולכן החמוסה שלך עוד עלולה לחשוב שאם היא תנשך בחוזק הזה, היא תקבל פרס. וככה היא תנשך תמיד. פרס אתה צריך לתת לה רק כאשר היא עושה מעשה טוב, למשל שאתם משחקים, והיא באמת לא נושכת חזק.אז תתן לה ממתק או פרס, אבל כמובן לא ריבת חלב, תן לה צימוק, הם מאוד אוהבים את זה וזה גם מותר. אני לא יודעת מה עשיתם איתה עד היום ובת כמה היא ומה התנאי מחיה שלה אצלכם, בכלוב או משוחררת. כדאי באמת שתספר קצת יותר. אבל השיטות חינוך הבסיסיות הן: 1)כאשר היא נושכת לתפוס אותה בצוואר (כמו שאמא שלהם תופסת אותם) ולגרור אותה עם הרצפה תוך כדי עשיית הצליל "ששששש.." או להגין בטון תקיף מאוד"לא"! ואז לשים בכלוב קטן ל10 דקות, כדי שתשתעמם. -הערות- השיטה לא תמיד עוזרת, כי בכלוב, החמוסים פשוט יכולים ללכת לישון. והגרירה לא תמיד מפחידה או מאיימת עליהם. אבל בכל זאת כדאי לנסות את השיטה הזאת לפני השיטה השניה . 2)כאשר היא נושכת, לתת לה מכה על האף. לא משהוא חזק מידי, אבל גם לא כזאת שדומה לליטוף. אם באמת היא נושכת חזק אז לתת מכה לגרור ולשים בכלוב. ככה היא תלמד את עצמת הנשיכה המותרת. היא כנראה לא מבינה שאסור, ושזה כואב אבל אם גם לה לא יהיה נעים, ואולי היא גם לא תקבל על זה פרס, היא תפסיק עם הנשיכות האלו. אני חושבת שתקרא שרשור קודם אי חושבת ששם הכל מסוכם כבר מאוד טוב. ואם לא אז תסתכל במאמרים. יש שם הכל. חבר חדש תביא לחמוסה שלך רק כשהיא תהיה מחונכת. הרי מה הטעם לגדל חמוסים כשהם תוקפניים כלכך. תנסה לשנות את זה. בהצלחה.

למעלה