שאלה בקשר לחלה

שאלה בקשר לחלה

בנות יקרות, אני רוצה לאפות מחר חלת תלישות למסיבה, להלן שאלותי: 1. אני מגיעה הביתה ב-17:00 ויוצאת ב-21:00 , אני יספיק, או שכדאי לוותר? (אני לא יודעת אם יספיק לתפוח בגלל הקור). 2. אני מכינה בדר"כ את הבצניקי כחלת צמות, האם כדאי להכין אותה גם כחלת תלישות או להכין עם בצקיצי? אני ממש מבקשת שתענו לי
תודה רבה ולילה טוב... למי שקורא/ת מחר אז בוקר טוב! ענבל.

בוקר טוב חמודה

אין שום בעיה תכיני את הבצק תתפיחי פעמיים!!! פעם ראשונה תופח, להוריד אויר ושוב התפחה עם למעלה. לאחר מכן לעטוף ב-2 ניילונים ולהכניס להקפאה.

לא שוש!

אני רוצה להכין היום אחרי העבודה ב-17:00 וצריכה שיהיה מוכן עד 21:00 , לא יכולתי להכין אתמול כי לא היו לי שמרים. השאלה היא: האם אני יספיק??? * מה יותר מוצלח לחלת תלישות: הבצק של ניקי או הבצקיצי? תודה רבה רבה על התייחסותך ובוקר טוב

אה שכחתי לשאול

אני רואה לפעמים בתמונות של החלות שהציפוי מבריק כזה ומגרה... איך עושים את זה, רק בעזרת ביצה לפני האפייה או שיש עוד איזה טיפ? אני מכינה למסיבה הערב וממש בא לי שיצליח!!! שוב תודה!

קודם כל תכיני מהרררררררררררר את הבצק

תחממי את חדר השינה ושימי מעל המיטה כרית חימום או בקבוק חם (לעטוף במגבת) שימי את הקערה של הבצק מעל הכרית חימום כשהיא עטופה בסוודר עבה ומעל שמיכת הפוך
לא תאמיני באיזו מהירות זה ייתפח. מצטערת לא ניסיתי את 2 הבצקים .

בנות, אם אפשר עוד חוות דעת לגבי החלות?

שוש, את מקסימה ושוב תודה שענית לי! המשך יום מקסים וחמים... ענבל.

אני עוטפת את הבצק בנילון ובמגבת

מטבח ואחר כך שמה מתחת לפוך, זה עובד מצויין. בקשר לאיזה בצק יותר טוב אז אני לא מכירה את הבצק של קיצי אבל עשיתי כמה פעמים את הבצק של ניקי והחלה יוצאת מעולה וטעימה וכולם אוהבים.

תודה רבה ושאלה...

ייעצו לי גם להניח את הקערה על דלת התנור (כשהתנור פתוח) והמעלות על 50, מכירה? מה עובד יותר מהר? תודה ויום טוב

אם כבר אז מנצלת את המומחיות לעוד שאלה

קראתי בחיפוש שיש מישהי (לא זוכרת, מצטערת) שאחרי התפחה שניה כשהכדורים כבר מעוצבים, היא מותחת אותם על היד או משהו כזה ומסדרת מחדש, היא אומרת שאם לא מבצעים את הפעולה הזו החלה יוצאת לרוחב ולא לגובה, אולי אפשר הסבר על זה? כי לא כל כך הבנתי.... אין לכן מושג כמה אתן עוזרות לי, איזה כיף!!!! ענבל

שכחתן אותי? ועוד שאלה...

נראה לכן שאפשר להכין את חלת התלישות בתבנית חד פעמית כזו מקרטון מעוטרת בפרחים כדי להוציא כך מהבית או שהתבנית קטנה מידי?

אני יודעת שזה גם עובד אבל אני לא

יכולה להגיד לך בודאות מה יותר מהר. שימי מתחת לפוך ומקסימום אחרי שעה של תפיחה את יכולה גם להכניס לתנור. אין לך מה לדאוג כי יש לך ארבע שעות, להכןי זה ציק צ'ק וגם לאחר מכן האפיה לא לוקחת הרבה זמן. בהצלחה.

למעלה