שאלה בקשר לוירוס...........

cool2

New member
שאלה בקשר לוירוס...........

תראו אני יודע שיש וירוס צ´ירנוביל ב-26.4. אז איך אני מונע מהוירוס להגיע???????? האם לא לגלוש באינטרנט באותו היום יעזור????????

Bender Unit 22

New member
בלי פאניקה.

צ´רנוביל (cih) הוא וירוס ישן למדי, כל אנטי וירוס סביר אמור לאתר ולמחוק אותו. cih יכול להדביק את מחשבך בכל יום, לא רק ב- 26/4, אבל בתאריך זה הגרסה הנפוצה ביותר שלו מנסה למחוק את תוכנו של הדיסק שלך. לכן, אם נדבקת ב- cih, לא תוכל להנצל ע"י המנעות מהאינטרנט ביום זה. אבל כאמור, אין סיבה לפאניקה. סרוק את המחשב שלך עם אנטי וירוס. לא מצאת את cih? אין בעיה.

cool2

New member
שאלה..........

אם וירוס מסוים(בלי קשר לצ´רנוביל), יש לך אותו במחשב אז עד שלא אפתח אותו אז הוא לא יופעל???????? ולא תולעת אלא וירוס רגיל.

Bender Unit 22

New member
אני לא בטוח שהבנתי.

אתה שואל מה יקרה אם יש לך וירוס במחשב אבל לא הרצת אותו? וירוס, בדיוק כמו כל תוכנית אחרת, לא עושה כלום כשהוא לא רץ. אלא מה, אתה בד"כ לא יודע שאתה מריץ וירוס - וירוסים נצמדים לתוכנות וקטעי קוד אחרים ורצים כשאתה מריץ את אותן תןכניות לגיטימיות. cih, למשל, נצמד ל- MBR שבדיסק שלך, אותו קטע קוד שרץ בכל פעם שאתה מאתחל את המחשב. כך הוא מופעל בכל פעם שהמחשב מופעל.

avi_keizer

New member
תוכנה ייעודית להשמדת צ´רנוביל ?

שלום רב, אם אין ברשותי אנטי וירוס, איזה תוכנה ספציפית "מטפלת" בצ´רנוביל ? אני מודאג משום שבתאריך הנ"ל לפני שנה הלך לו הביוס ונאלצתי להליף לוח אם בתודה מראש אבי

uzi2

Active member
מספר אפשרויות

האפשרות המומלצת היא להתקין F-Prot for DOS ולהריץ אותה. ראה http://home.epix.net/~artnpeg/fprot.html האפשרות השניה היא לשנות את התאריך במחשב ל- 27 לחודש, ואז ב- 27 לחודש להחזיר אותו ל- 27 לחודש. האפשרות השלישית היא החל מהלילה בחצות ועד מחר בחצות (לפי שעון המחשב שלך) לא להשתמש במחשב.

sguy

New member
כלי להסרת הווירוס

יש תוכנה שמסירה את הווירוס המסוים הזה בכתובת המצורפת.

CMD

New member
זה פשוט...

פשוט תשנה את התאריך במחשב לתאריך אחר, ואחרי ה-26 לחודש תחזיר את התאריך המקורי.

cool2

New member
יש לי שאלה.........

הוירוס הזה בא מהמחשב(לפי תאריך) או מהאינטרנט???????? לענות בהקדם כי עוד כשעה אני לא נוגע במחשב בגלל הוירוס.

uzi2

Active member
בא מהאינטרנט, אבל מפעיל את ...

בא מהאינטרנט אבל מפעיל את הקוד ההרסני שבו מהמחשב. אבל כמו ש- BU22 אמר (והתנצלות אם הקיצור לא מקובל עליו), הוירוס כיום כבר די נדיר, וכל תוכנות האנטיוירוס שעודכנו בשנה האחרונה, מזהות אותו באם הוא ישנו.

למעלה