שאלה בקשר להתקפים - דחוף

לירון 231

New member
שאלה בקשר להתקפים - דחוף

אני בת 23 ולפני חודש עברתי התקף ראשון בחיים שלי שהרופאים אמרו שיש לו אופי אפילפטי, תוך כדי שינה איבדתי הכרה ופרכסתי, נשכתי את הלשון ואיבדתי שתן, לקחו אותי למיון וכל הבדיקות שעשו לי כולל CT ו- EEG היו תקינות והרופאים אמרו לי לקוות שזה היה חד פעמי ולא יחזור שוב, לפני יומיים קרה לי אותו הדבר שוב תוך כדי שינה ושוב לקחו אותי למיון ושוב הבדיקות היו תקינות והפעם נאמר לי שאני אצטרך להתחיל לקחת כדור בשם טגרטול כדי למנוע את ההתקפים. אני הבנתי שגלולות למניעת הריון יכולות לגרום להתקפים כאלו (אני לקחתי הרמונט תקופה ארוכה והפסקתי עכשיו כי נאמר לי שהגלולות והטגרטול אלו תרופות שנוגדות אחת את השנייה ולא לוקחים אותן ביחד) רציתי לדעת מה יכול לגרום להתקפים כאלו ואם יכול להיות שאלו הגלולות, ולאיזה תקופה אני אמורה לקחת את הטגרטול? לכל החיים או לתקופה מסויימת בלבד והאם אני אוכל באיזשהו שלב לקחת שוב גלולות? תודה מראש על התשובה

תנסי לראות מה עשית באותם לילות

שונה מלילות אחרים.. ולגבי הגלולות תבדקי עם הרופא שלך.. והרבה לוקחים פה טגרטול...

היי לירון ../images/Emo24.gif

בשבוע שעבר נשאלה ד"ר קיפרווסר שאלה בנוגע לתורשה ובין היתר יש את התשובה הממצה הזו לשאלתך: "שלום לפעמים אפילפסיה זה מחלה תורשתית, אך לא תמיד. קיימות סיבות שונות, שגורמות להתקפים אפילפטים : בעיות סביב הריון ולידה, בעיות בעת התפתחות של עובר, חבלות ראש , גידולים, מחלות זיהומיות, בעיות מטבוליות, תרופות, אירוע מוחי. לפעמים לא מוצאים סיבה להתקפים. כאשר במשך שנתיים אין התקפים בכלל וכל הבדיקות תקינות כולל EEG ובדיקות הדמיה, שוקלים לפי המלצה של רופא המטפל להפסיק בהדרגה טיפול אנטיאפילפטי. בסוגים מסוימים של התקפים ב% 50 מהחולים התקפים לא חוזרים." בכל יום חמישי ד"ר קיפרווסר עונה כאן לשאלות גולשים וגם את יכולה לשאול שאלות אם יהיו לך כמובן. עכשיו בקשר לגלולות אותן נטלת, את צודקת בקשר לכך שאם יש אפילפסיה יש לדווח לרופא הנשים, אבל הגלולות שנטלת לא גורמות לאפילפסיה! את תצטרכי לידע את רופא הנשים שלך בכך שאת נוטלת טגרטול, סביר להניח שהוא ישנה את הגלולות. אני מקווה שהייתי לך לעזר, אם יש עוד אי אילו שאלות אל תהססי לשאול, שבת שלום

לירון 231

New member
בקשר לגלולות

הרופא נשים ביקש ממני להפסיק לקחת כרגע גלולות והוא אמר שכנראה יש לי נטייה להתקפים אפילפטים ויכול להיות שהגלולות האיצו את ההתפרצות של ההתקפים. תודה על התשובות המהירות

שלום לירון

חשוב להיות מטופל אצל רופא מומחה לאפילפסיה , כדי לקבל אבחנה מדויקת.( יש רשימה בסרגל הכחול).

למעלה