שאלה בקשר להרפס

no angel1

New member
שאלה בקשר להרפס

יש לי הרפס שחוזר כל שבוע מחדש במשך 8 חודשים כבר. פניתי לרופא צבאי על מנת לקבל טיפול מונע והואנתן לי לקחת כדורי זובירקס. הבעיה היא שהמינון הוא 5 כדורים ליום במשך חודש! וזה נראה לי מוגזם... כדאי לקחת את כל החמישה כדורים ביום? זאת לא כמות גבוהה מדי של אנטיביוטיקה?

לא ציינת פרטים חיוניים: סוג הרפס?

מה מינון הזווירקס בטבליות שהמליץ הרופא המטפל? מי הרופא הממליץ? האם מדובר ברופא עור? רופא משפחה?

moran f

New member
זובירקס זו לא אנטיביוטיקה

ואם יש לך שאלות על המינון, עדיף לשאול את הרופא מה היו השיקולים שלו ולא לפנות לפורום שלא יודע מה מצבך.

זובירקס הינו טיפול אנטי ויראלי

1. אנטיביטיקה הינה טיפול כנגד חיידקים. וירוסים.אינם רגישים לאנטיביוטיקה. 2. בהחלט נכון שהיעוץ האולטימטיבי יהיה אצל הרופא המטפל. רבים מאיתנו שוכחים במסגרת הזמן הקצר של מפגש רופא חולה לשאול את כל השאלות.ואז הפורם יכול לסייע בהנחיה.... כאמור, הפורום כאן, איננו במקום הרופא אלא תוספת... באשר לשאלה המקורית, חשוב לדעת למה ניתנה ואיזה מינון הומלץ. שבת שלום

זהו בהחלט מינון מקובל- אולם

היעילות במניעה ובקיצור המחלה היא בהחלט לא עניין ברור מאליו.במחקרים כפולי סמיות אקראיים בהשוואה לחולים שלא טופלו היה שיפור בגודל הממצאים, במשך המחלה (קיצור ביום) ובמינון הגבוה (400 מ"ג 5 כדורים ) במניעה, לא נמצאה השפעה ניכרת על הכאב. כלומר, זווירקס, בהחלט יכול לסייע לחלק מן החולים. מכאן ואילך- במידה ואת בריאה בד"כ (ללא בעיות חיסוניות ) ההחלטה על הטיפול הינה שלך. בוא נעבור את החורף בשלום...

moran f

New member
תודה על ההבהרה

אבל בפעם הבאה רצוי להבהיר למי שלא יודע ולא למי שכן. הפורום יכול לעזור, אבל שיקולים לקביעת מינון תרופה מסויים הם לא שיקולים שצריכים להיות בתחום אחריותו של הפורום - יש הרבה מידע שיכול להיות חשוב ואין לפורום (גם אחרי ששאלת מה הבעיה האקוטית - יש עוד גורמים כמו למשל שכיחות ההתקפים, טיפול קודם והתגובה לו ועוד שיכולים לשנות את ההמלצה למינון).

למעלה