שאלה בקשר להוצאות מתקופת נישואים

yairnatty

New member
שאלה בקשר להוצאות מתקופת נישואים

לאשתי יש חשבון בנק על שמה ששנים הייתי מיופה כח בו - בגלל התנאים הטובים בבנק ניהלנו את החשבון כחשבון משותף שאליו הייתי מכניס את כל הכנסות העסק שלי ומהחשבון הייתי משלם דוחות מע"מ , ארנונה של העסק ואת כל ההוצאות
מה גם שמעולם לא דרשתי את העמלות בחשבון כהוצאה עיסקית.
כשבועיים לפני שאשתי הגישה בקשת גירושין הכנסתי סכום של כ 50 אלף שקל לחשבון כמו שתמיד עשיתי בכדי לשלם את כל ההוצאות הביתיות והעסקיות , באמצע חודש 11/16 אשתי העיפה אותי מהחשבון וכל הצ'קים שנתתי למע"מ וארנונה חזרו ומדובר בסכום מעל 10,000 שקל.
שאלה : האם על אשתי חלה החובה לשלם את הצ'קים האלה ?
מדובר בתשלומים ש/תמיד יצאו מחשבון זה לאורך שנים ובתקופת ההוצאות היינו עדיין נשואים.
העורך דין שלי אמר לי - שלם את החובות ותתאזן עם אשתך באיזון משאבים מה דעתכם ?

שילה1

New member
כהתחלה-על פי החוק החדש,אשתך לא יכולה להגיש כל תביעה

ללא בקשה לישוב סכסוך,במרכז הצמוד לכל בית משפט למשפחה או רבנות.
שם תחוייבו בפגישות של 4 שעות.הפגישות ללא עלות והן חובה.
שם ניתן להעלות בעיות דחופות,כמו זו שהעלית כאן.
ובכלל-בנסיבות שהעלית,היה רצוי מאוד לשקול גישור.
&nbsp

חובות משותפים

שלום רב,

ראשית, אם יש לך עורך דין והוא המליץ לך איך לנהוג, למה אתה לא סומך עליו?
שנית, לפי מה שאתה מתאר, מדובר בחובות משותפים ששניכם אמורים להתחלק בהם. אפשר לשלם את החובות כרגע ולהתאזן על זה באיזון המשאבים הכולל בסוף התהליך. היתרון הוא מניעת הצטברות של ריביות והליכי גביה. החסרון, אתה מוציא כסף מהכיס כרגע מה שעלול להכביד עליך. היות ומדובר בחובות למע"מ ולארנונה שהליכי הגביה בגינם יהיו נגדך אישית, כנראה שעורך הדין שלך צודק.

yairnatty

New member
אפשר דרך בית המשפט לענייני משפחה להכריח אותה לשלם ?

צדקת זה מאד מכביד כרגע לשלם סכומים כאלה , אשתי מסרבת לשלם אני חסר אונים כי האיזון משאבים יכול להיות שייקח שנתיים.

צו זמני

אכן איזון המשאבים הסופי יקח זמן. אפשר לנסות להגיש לבית המשפט בקשה לצו זמני שמחייב אותה להשתתף איתך בתשלומים על חשבון האיזון הסופי. זה לא דבר פשוט להשיג, תלוי גם במצבה הכלכלי, אבל לא מזיק לנסות. בכל מקרה, אפשר לבקש להתחשב בך בתשלומי מזונות הילדים הזמניים בגלל שאתה נושא בחובות עסקיים.

yairnatty

New member
תודה על התשובה

למעלה