שאלה בקשר להוספת מים למנוע

funnydog

New member
שאלה בקשר להוספת מים למנוע

שאלה שנפלתי עליה בתיאוריה: האם כשמוסיפים מים למנוע הוא צריך לפעול? התשובה היא שכן, אבל למה?

Superdror

New member
אני אנסה לענות לך על פי ההגיון.....

מילוי מים בעת שהמנוע עובד יכול למנוע כניסת אוויר למערכת במידה ואין מים בכלל. בנוסף, זה נותן לך אינדיקציה כמה בדיוק צריך למלא ולא יווצר מצב שתמלא יותר מידי. בכלל, כל החלק של המנוע בתאוריה הוא די עתיק, לכן מה הייתה כוונת המשורר לפני כמה שנים קשה לי לדעת... אני מקווה שצדקתי עם בהשערותיי למעלה. מאז שנכתבו הקטעים של המנוע שלא משתנים כמעט הרבה דברים השתנו. לא נמכרות יותר מכוניות עם קרבורטור(מאייד), לכל רדיאטור נוסף גם מיכל עיבוי ועודפים........ לכן, אני משער שזה אולי בגלל כניסת אוויר. אני אשאל אנשים עם קצת יותר ידע בעניין ואחזור לפה :)

chim chim

New member
הקטע הטכני מיותר ברובו

הוא סתם כדי למרר לנו את החיים ולהקשות עלינו לעבור את התאוריה. ממש מענייו אותי מה הוא סדר הפעולות במנוע(יניקה דחיסה עבודה פעימה או פעימה יניקה דחיסה עבודה)או מה צריך להיות עובי הצמיגים הפאנטומיים.

Superdror

New member
הקטע לא מקשה, הקטע

לא קשה והוא לפעמים תורם אם כי מרביתו מיותר. החלק המיותר מבחינתי בפרק של המנוע הוא הקרבורטור. היום כל אוטו משנת 94 ומעלה חייב בממיר קטליטי - דבר המחייב גם התקנת מערכת הזרקת דלק אלקטרונית במקום הקרבורטור הישן. בנוסף, לבלבל תמוח על תערובת דלק אוויר לא אמור לעניין אף אחד, בטח שלא מישהו שלא משפץ קרבורטורים במכוניות ישנות..... זה הכל בגדול, החלק לא מייגע, הוא פשוט ביותר ובמידה ויש פה מישהו שלא מבין תפקידו של חלק אחד או יותר במנוע, או את אופן פעולת המנוע או כל דבר בחלק של המנוע, אני מוכן להסביר לו את זה 20 פעם עד שיבין. דרור.

chim chim

New member
זה דוקא כן קשה

במידה ולא ראית אף פעם מנוע של מכונית ואת הקרבורטור ושאר החלקים להיבחן על זה. זה קשה. לפי מה שכתבת נראה שאתה מבין בזה. אבל הרוב הגדול אין להם שמץ של מושג איך זה נראה ומעולם לא ראו את החלקים האלה בפעולה. תסכים איתי שבמצב כזה זה דווקא כן קשה.

../images/Emo26.gif

אני לא ניסיתי אפילו ללמוד את הכרת הרכב..אני לא מסוגלת לשמוע הסברים על דברים כל כך טכניים ומשעמיים. נגשתי לתאוריה היו לי 6 שאלות על הכרת הרכב- ניחשתי ועברתי בתיאוריה הראשונה..אני יודעת שזה במזל כי ניחשתי נכון אבל עדיין..אני את הכרת הרכב לא יודעת..את כל השאר למדתי וידעתי טוב מאוד..אבל הכרת הרכב- ממש לא

Superdror

New member
ואז כשיום אחד תדלק לך

הנורית של לחץ שמן, את תמשיכי לנסוע , ואז יקח קצת זמן ויבוא גרר ויסיע אותך למוסך.. במוסך יגידו לך שהלך המנוע, אחרי שתשלמי 10000 שקל בערך, אני מניח שזה יגרום לך להבין שהיה שווה לשבת קצת על החלק של המנוע. או שבעצם, יכול להיות שהמנוע יתחמם ולך אין מושג מה עושים, ואת תמשיכי לנסוע כי יש למנוע רוח נעימה ואז שוב תגיעי למוסך... ושוב.... ואז אולי תחשבי שיכול להיות שפעם כשהיית בת 17 היה שווה קצת לקרוא ולהבין את החלק של המנוע...... ואז בכלל תדלק לך גם הנורית של הברקסים... ואז את גם תחשבי שהבלם יד מורם, כשתגדלי שהוא לא מורם, את תמשיכי לנסוע ותחשבי שהנורה נתקעה דלוקה, ואז, בירידה הבאה את תנסי להאט תוך כדי הורדת הילוכים, ואז יגיע הסיבוב ואז....
ואז.......יפסיק הדרור לספר לך למה היה כדאי לעבור גם על החלק של הכרת הרכב

../images/Emo26.gif

יש בעיות עם האוטו
קוראים לאבא
נורה נדלקת כשהיא לא אמורה
מתקשרים לאבא
אין מה לעשות.. תשמע - ביום הראשון שבו נגהתי עם רישון לפני שנכנסתי לאוטו - ביקשתי מאבא שלי שיסביר לי על המנוע. הוא הסביר לי באופן כללי מה זה כל חלק.מה תפקידו כחלק מהמנוע ועוד כל מיני פרטים שלא הסכמתי לעלות לאוטו בלי לשמוע עליהם - אתה באמת חושבת שאני זוכרת משהו מההסבר הזה
כלום
אף לא מילה אעבר לעובדה שעדיף לסוע בעלייה בלי מזגן כי זה מקשה על האוטו ואת זה אני זוכרת כי הוא אומר לי את זה הרבה פעמים - כל פעם שאני נוסעת לחבר שלי בחיפה (וכולם יודעים שחיפה כולה היא עליות וירידות) אני מקבלת הסבר על המזגן שמקשה על העלייה של האוטו ועדיף לפתוח חלון..אבל את הכרת הרכב אני לא יודעת.. וכיש בעייה
אבא

למעלה