שאלה בקשר להגירה בארה"ב

Lil KeKe

New member
שאלה בקשר להגירה בארה"ב

אוקי אז ככה... אם מישו אמא שלי מתכננת לעבור לארה"ב עוד שנה בדיוק... ואני יהיה בכיתה י'... אז אחרי שאני כבר אלמד חצי שנה לבגרות הראשונה שלי, אם נרצה לעבור לארה"ב, אז מה יהיה? כבר בחרתי מגמות והכל, אז אם נעבור אז רציתי לשאול מה יהיה בבית ספר?! כאילו מה אני ילמד בדיוק את מה שלמדתי? אני אהיה בכיתה מיוחדת לא ? תודה...

lol lypop

New member
אם תעברי ביה"ס יש לך 2 בחירות:

לסיים בגרויות או לא לסיים. אם תסיימי (ורצוי שתעשי כך אם את מתכוונת לחזור לארץ), את תלמדי במערכת חינוך אמריקנית רגילה, כלומר יהיו קורסים כמו מתמטיקה 11 ואנגלית 11 שתצטרכי לעשות. בנוסף לזה, את תרשמי בשגרירות הקובה אליך לבגרויות וכנראה שתרשמי לקורס און לין ללמידה לבגרויות או משהו כזה. כנראה שתוכלי לקחת איזה בגרויות שאת רוצה, לא בטוחה בקשר לזה. אם לא תסימי פשוט תיעהביה במערכת אמריקנית רגילה, אולי בESL (אנגלית כשפה שניה). ולא, את לא תלמדתי בדיוק אתץ מה שלמדת כי זאת מערכת חינוך שונה לחלוטין. בבקשה

Lil KeKe

New member
אוקי...

דבר ראשון אני בן חחחחח... דבר שני, מה זאת אומרת לא אסיים בגרות? אני כן רוצה לסיים. אבל תוכלי להסביר לי מה עם המגמות? הרי למדתי כבר חצי שנה במגמה הזאת, אז מה יהיה כשנעבור לארה"ב? השאלה העיקרית ^^^^^^^^^ תודה.

lol lypop

New member
בעקרון

אתה יכול לשכוח מהמגמות..אתה פשןוט תקח אייזה בגרויות שתבחר בכמה יחידות שתבחר. בארה"ב אין תוכנית לימודים כמו בארץ ולכן גם לא יהיה את השעורקים הספציפים שנותנים למגמות. אם אתה רוצה ללמוד לבגרויות אתה פונה לקורסים און לין שמלמנדים אותך לבגרויות ספציפיות (כלומר אם אץה רוצה בגרות של 5 יחידות במתמטיקה אתה תקח קורס של 5 יחידות מתמטיקה). שחכתי לצייןו שיש עוד אופציה שבה אתה מסיים ביה"ס בארה"ב כרגיל וכשאתה חוזר לארץ אתה משלים בגרויוות באיחור. (לא מומלץ לדעתי) טוב מקווה שזה ברור

Lil KeKe

New member
אז זה מומלץ?

יענו לא בחרתי ממש את המגמות המתאימות לי... אז אם נעבור, אז מה אני ילמד?! לא ברור לי כל כך... רגע אני יקח מגמות שונות ? יש בארה"ב מגמות דומות לא ? אני יבחר שמה אותם כבר? תודה.. זה חשוב לי

Emc2

New member
אלמד* אקח* אבחר*

חבל שאתה עוזב לפני שעשית בגרות בלשון יקירי

Lil KeKe

New member
סתום ת'פה יחמור אחד!!

מה אתה בא ללמד אותי לשון? אני אכתוב איך שבא לי.. מה אתה מתלהב עכשיו שאתה גדול כבר בן 32.. חלאס

AnnabeI Lee

New member
גם אני לא יכולתי לצפות בזה יותר מפעם אחת.

צפיתי בזה בפעם הראשונה, אמרתי "וואלה, ליחמורים יש פיות", והחרמתי את הסרט מאז.

kit k@t

New member
אין מגמות בארה"ב

אין מגמות בארה"ב אין מגמות בארה"ב אין מגמות בארה"ב אין מגמות בארה"ב אין מגמות בארה"ב אין מגמות בארה"ב ועכשיו כשהבנת את זה.... בארה"ב יש שיעורים שחובה לקחת (אנגלית, מתמטיקה, ספורט, שפה שנייה וכו'...) ויש שיעורים שאתה בוחר. לחלק מהשיעורים יש דרישות מסויימות, כמו למשל, אתה לא יכול לקחת שירטוט בלי לקחת אומנות 1 קודם כל. אתה בוחר איזה שיעורים לקחת, ובעצם בונה את מערכת הלימודים שלך לבד. אם לקחת מגמת פסיכולוגיה בישראל, אז תוכל אם מאד תרצה לקחת שיעור פסיכולוגיה בתיכון, אבל אין על זה בגרות (פשוט כי אין פה בגרות בכלל). יש המוני מקצועות לבחור מהם, אז לא צריך להגביל את עצמך למקצועות שבחרת בארץ. ברור? קאט

Lil KeKe

New member
אוקי אז נראה לי שהבנתי..

השאלה שלי היא, אתם ממליצים לעבור ? יהיה לי יותר קל? תודה

I3lackM

New member
אוי.

1. הילדים של היום, כשהמשפחה שלי רצתה לעבור לארה"ב אף אחד לא שאל אותנו ולא עשינו חקר אם זה "מומלץ" או "קל", פשוט עברנו ולא הייתה לי ברירה גם אם לא רציתי. 2. לא עוברים כדי שיהיה לך יותר "קל".

למעלה