שאלה בקשר לדרכון..

yaelmaill

New member
שאלה בקשר לדרכון..

אני לא יודעת ממש לאן השאלה מתאימה ככה שאם היא לא מתאימה לפה אז בבקשה תפנו אותי לפורום אחר- אני בת 17 וחצי והתוקף שלי לא תקף כבר חצי שנה. רציתי לדעת האם דרכון של קטין תקף ל-5 שנים בעוד שדרכון של בוגר תקף ל-10 שנים, והאם כדאי לי לחכות חצי שנה ולהוציא כשיהיה לי כבר 18..(מבחינה כספית זה עולה יותר לבוגר מאשר לקטין אבל מצד שני נראה לי שזה תקף ליותר זמן). אז מה אתם אומרים? תודה!

bulllli

New member
תראי

אם את שואלת לגבי דרכון ישראלי אז זה לא ממש קשור לפורום וכמובן נורא פשוט להרים טלפון למשרד הפנים ולברר. אבל אם כבר לנסות לעזור, אז לדעתי, אם את לא מתכוונת בחצי השנה הקרובה לנסוע לחו"ל אז באמת יותר הגיוני לחכות עד גיל 18 ולהוציא דרכון לעשר שנים. לשיקולך.

diday

Member
דרכון לקטין תקף עד גיל 17 בגלל

הצבא. אני מאמין שאם תוציאי דרכון עכשיו ניתן יהיה להאריך את תוקפו ל10 שנים, והעלות תהיה כפי שאמרת נמוכה יותר. לפרטים מדוייקים, כפי שנאמר לך --> משרד הפנים. את יכולה לנסות לחפש גם באתר שלהם

noa scotland

New member
בגלל הצבא?

אז למה בברטניה מי שהגיע לגיל 16 חייב להחליף דרכון?

diday

Member
מה בבריטניה אין צבא?

לפני כשבועיים הסבירו לי בשגירות שדרכון לקטין מוציאים עד גיל 17, ולאחר שיש אישור מצה"ל שמעמדו הצבאי מוסדר הוא יכול להוציא דרכון חדש. שאלתי אם זה מיוחד לגרים בחו"ל ונענתי שהדבר תקף גם למי שחי בארץ. איני יודע איך זה בבריטניה. בגרמניה, בניגוד לישראל, מי שעוד לא מלאו לו 16 שנה מקבל תעודת זהות של ילד כתחליף דרכון, ויכול להוציא דרכון רק בגיל 16.

למעלה