שאלה בקשר לדפלפט

• פותח הנושא dnl9
  • פורסם בתאריך

dnl9

New member
שאלה בקשר לדפלפט

היי לכולם רציתי לשאול הילדה שלי מקבלת דפלפט 8CC פעמיים ביום וכל הזמן מתלוננת על כאבי בטן שחולפים אחרי 2 דקות ולפעמים גם סחרחורות קלות הרמה בדם 58 יכול להיות בגלל שהרמה נמוכה מעט יש קשר אולי מישהו עם דפלפט יש גם תופעות של כאבי בטן וסחרחורות לפעמים אשמח להתעדכן יום טוב

חייםלוי

Member
מנהל
שרשורים

ברוך הבא לפורום אני מבין שאתה חדש למערכת הפורומים. אם כך, הנה כמה מילות הסבר לגבי שרשור וכו': ראשית, בפורום (בכל פורום של תפוז) יש מקום ל-15 הודעות, או שרשורים, בעמוד הראשון. כאשר אתה פותח הודעה חדשה בתור שרשור עצמאי, שאלות של אחרים בהכרח נדחקות לעמוד השני. לכן עד כה שרשרתי כל שאלה שלך לאותו שרשור (למרות שבכל פעם פתחת שאלות עצמאיות, בתור שרשור חדש). כיצד לשרשר? הפשוט ביותר: בכל פעם שאתה רוצה להוסיף שאלה, ואתה רואה את השרשור שכבר פתחת, אתה פותח את השאלה הראשונה שלך באותו השרשור, וכאילו עונה עליה. בצורה זו השאלה החדשה שתפתח תפורסם בפורום בהמשך אותו השרשור, וכך תלכוד שתי ציפורים במכה אחת: ראשית, אתה לא דוחק שאלות של אחרים לעמוד השני של הפורום (כי אתה לא פותח שרשור חדש); שנית, ברגע שאתה מוסיף שאלה, או הודעה, לשרשור קיים, אתה מקפיץ אותו לראש הפורום, וכך שאלתך וכן שאלות אחרות שלך, שטרם נענו ומופיעות באותו שרשור, זוכות לבולטוּת. תודה כשאתה מעוניינן להודות על תשובה כלשהי שקיבלת, אתה צריך לדאוג שהתשובה של הגולש שענה לך תהיה פתוחה על המסך שלך, ללחוץ למטה על "הוספת תגובה" - ולכתוב את תודתך. באופן זה ה- תשתרשר בהמשך לתשובה שקיבלת כאן בפורום. אם נושאים מסוימים בקשר להעלאת הודעות לפורום עדיין נותרו בלתי ברורים, הרגיש= חופשייה לשאול כאן מעל דפי הפורום, ונשמח לענות.

oRockGirLr

New member
בשביל זה יש את אומנות השירשור

המסורתית הברורה והכל כך אהובה על כולנו

את מפקפקת ביעילות של הגרסא החדשה?

בעיני החדשה יותר מובנת... אני הייתי רואה את הישנה והכול היה מסתבך לי בעינים...

oRockGirLr

New member
למה אתם מצפים מהגולשים לשרשר

נכון שאפילו המנהלים לא נוהגים כך?

גם אני שמתי לב לזה...

אבל שרשור בתוך שרשור זה עוד נאחס.. אבל שרשור כהודעה ראשית חדשה.. זה כבר באסה רצינית שחוגגת פה

טלטול232

New member
דפלפט

שלום לך דפלפט יש לקחת אחרי ארוחה , ולא על קיבה ריקה !! אני מקווה שכך אתם עושים. בגלל התרופה סיגלנו סדר יום מסודר עם ארוחת בוקר וערב מסודרים , מה שלא היה קודם לכן. מקווה שיעזור אבא של טלטול

dnl9

New member
תודה לאבא של טלטול

הבת שלי קמה בבוקר 7:00 ולוקחת תרופה היא לא מסוגלת לאכול בבוקר יכול להיות שבגלל זה יש לה לפעמים כאבי בטן אבל לגבי סחרחורות אני ממש ממש מודאגת למרות שזה מידי פעם וזה חולף לכמה ימים ואחר כך זה חוזר שאלה אם אפשר גם לטלטול יש כאבי בטן וסחרחורות איזה סוג של אפילפסיה יש לה כמה CC היא לוקחת לבת שלי יש אפילפסיה כללית

טלטול232

New member
סדר יום ותרופות

שלום רב בזמנו גם טלטול לא אכלה ארוחת בוקר, אבל מראש ידעו אותנו שלא לתת דפלפט על קיבה ריקה. לכן אשתי ואני קמים יותר מוקדם , מכינים ארוחת בוקר , לפעמים משהוא קל כמו כוס חלב ופרוסת לחם , מעירים אותה יותר מוקדם ומושיבים אותה לאכול. לא תמיד בא לה , אבל לאט לאט היא התרגלה ויודעת ששגרת הבוקר כוללת ארוחת בוקר ( אפילו קלה : עוגיות עם חלב , דגנים , פרוסת לחם או עוגה ) וכמובן לקחת תרופה . אין לה תלונות על כאבי בטן או סחרחורת. לטלטול יש התנתקיות ( פטיט מאל ) לוקחת פעמים ביום 6 CC , היא בת 6.5 שנים ושנה עם התרופות . האים אתם מוסיפים לה קרנטין ? יש רופאים שטוענים שחובה להוסיף קרנטין בגלל שהדפלפט פוגע ברמות הקרנטין בגוף , ויש כאלו שטוענים שזה סתם ואין צורך להוסיף קרנטין. דבר נוסף הם תופעות הלוואי , טלטול סובלת מהגברת התאבון - זו תופעה די נפוצה . ומנשירת שער חזקה , שגורם לדלדול השיער. ובנוסף לארוחת בוקר מסודרת יש להקפיד על סדר יום מסודר בעיקר עם שעות שינה מסודרות . נטילת תרופות בצורה מסודרת מאלצת אותנו גם לארוחות מסודרות וכו' - כל זה חלק מהטיפול. מקווה שעזרתי בקצת אבא של טלטול

dnl9

New member
טלטול 232

היי אצל הבת שלי בהתחלה היה תאבון מוגבר אבל פתאום ירד לה התאבון והיא רזתה מעט יש לה גם נשירת שער אבל ברוך השם לא רצינית . היא 4 חודשים עם התרופה אף אחד לא ידעו אותנו בהוספת קרנטין לדפלפט מחר יש לנו תור בתל השומר ביקורת + בדיקת EEG ואני אברר לגבי זה. לגבי ארוחת בוקר באמת אתה צודק חייבת לאכול משהו הילדה שלי בת 9 ועקשנית נראה אך נצליח לשכנע אותה לאכול משהו אפילו עוגיה רק שתאכל. יש לה שעות מסודרות של שנה ולקיחת תרופה בין השעה 7 ל7:30 בבוקר וגם בערב שנה בשעה 9 עד 10:00 . תודה והרבה בריאות נקווה לטוב

עדוש

New member
משהו שלא ידעתי

לא ידעתע שדפלפט צריך לקחת על קיבה מלאה
ועל רנטין, גם אני שמעתי על זה, אבל האם אפשר לעשות בדיקה לצורך הענין ולראות אם בכלל יש צורך להוסיף אותו? כדי לא למלא את הילדה סתם בעוד תרופה.

dnl9

New member
נראה לי שאת צודקת

אני אברר אם יש אפשרות לעשות בדיקה כדי לא לתת סתם עוד תרופה גם ככה לילה כבר נמאס כל בוקר וערב היא רק רואה את התרופה מתחילה להגיד אוף התרופה המגעילה הזאת לא רוצה כואבת לי הבטן יש לי בחילה וכמובן שצריך שיכנועים ומתנות ועידוד ומה לא רק שתיקח. גם לך זה קורה ????? אצלי היא לא בולעת כדורים היא מקבל סירופ 8CC . נראה מה לעשות הרבה בריאות

עדוש

New member
גם אצלי היא לא אוהבת תרופות

אני מוהלת לה את זה עם קצת מים ונותנת בבקבוק. תנסי, יש לזה צבע כמו של פטל, וגם בטעם היא די מתוקה, נראה לי.

טלטול232

New member
זה כתוב בעלון המצורף

בעלון המצורף לכל תרופה יש מידע חיוני , כמו למשל לקחת את התרופה לאחר האוכל. אבל לא רק זה , יש מידע על שילוב של תרופות ( למשל סירופ נגד שיעול שאסור ) וכו'. יש לקרא את העלון !!!!! ועלונים של כל תרופה או תוסף מזון שהילדה מקבלת , אם אין בעיות עם תרופות נגד פירקוסים. אבא של טלטול

למעלה