שאלה בקשר לדמות

Remirat

New member
שאלה בקשר לדמות

טוב, קבלו סיפור... לאחרונה התחלתי לשחק עם חבורה חדשה, ובחרתי לעצמי דמות כלשהי. היא נהרגה לאחר מאבק ארוך מאוד, ו3 ברקים... בכל מקרה, נפלה עלי המטלה לבנות דמות חדשה, ורציתי את עצתכם: עלפית, בת 350+ שהחלה את דרכה בתור קוסמת, יצאה להרפתקאות, מיצתה את עצמה, ופרשה למגדל (דרגה 18). היא ניסתה ליצור טבעת שתגן עליה מקסם עוין, והניסוי השתבש. היה פיצוץ ממש מגניב והיא בעקבות הפיצוץ, איבדה את כל יכולות הקסם שלה. בנוסף "נדבק" אליה הקסם שהיא ניסתה להטיל על הטבעת, ויצר 100% חסינות לקסם = לא יכולים להטיל עליה קסמים, והיא לא יכולה להשתמש בחפצי קסם. מפה לשם, היא הפכה לקשתת, וכרגע היא בדרגה 7 (הדרגה ההתחלתית אותה דמות מתחילה בחבורה הזו) עכשיו, על פניו נראה שלדמות הזו יש המון פלוסים, ומעט מאוד מינוסים. ומה אם אני אומר לכם שדווקא הרולפליי של הדמות הוא זה שמחליש אותה? זו לוחמת שיודעת בתוך ליבה, שלא משנה איזה שיריון היא לובשת, ולא משנה באיזה נשק היא משתמשת, היא לא מוגנת. היא בעצמה ראתה (ויישמה) מה קסם יכול לעשות ללוחמים. מן הסתם היא לא תרוץ לתוך הקרב. מה גם, שהדמות לא יודעת שהחסינות שלה היא 100%... היא מפחדת שיבוא האדם שכן יפגע בה... בכל מקרה... מה נראה לכם? איך הדמות? כל תגובה תתקבל בברכה :)

snift

New member
נחמד

זו דמות לא רעה בכלל, אם רק ישחקו אותה נכון.

DDN

New member
רעיון מעניין.

את היית פה פעם בפורום, נכון? בכל מקרה, הקטע של ה100% חסינות לקסם וכו', מזכיר לי איזשהו מקצוע יוקרה ששמעתי עליו פעם (אני מאמין שאם גיל יראה, הוא יבין למה אני מתכוון ויספר עליו), משהו על מישהו שממש אנטי קסם. אבל הרעיון מעניין, מה גם שהיא לא יכולה להשתמש בחפצי קסם. אני מאמין שגם ריפוי קסום וכו' לא ישפיעו עליה. מה עם הנתונים היבשים, כמו נקודות הפגיעה וכו'? או שהפיצוץ ממש השחיט אותה, היא איבדה גם את הזיכרון ולא זוכרת את הכשרונות והמיומנויות שהיו לה?

Ferenheit

New member
יש מה שנקרא Forsaker

הוא בא בגישה שקסם הוא הדבר הכי מרושע שיכול להתקיים ולכן הוא לא משתמש בקסם ומתנגד בכל יכולתו לקסם. הוא יכול גם להשמיד חפצי קסם כדי לקבל תוספת להגנה שלו לזמן מוגבל (Masters of the wild). איכשהו, זה לא נראה לי בדיוק מתאים לדמות הזאת (זה יותר יוראם או ברברי שמפחד ממכשפות).

בהחלט מעניין ../images/Emo13.gif

אבל השאלה שלי היא.. האם היא רכשה "חוכמת חיים" (דרגה 18 לא הולך ברגל) יותר נכון האם היא זוכרת את השיעורים האלה.. ואם כן אז איך היא תגיב לקבוצה צעירה (7 אמנם זה לא צעיר אבל לעומת 25 (18+7) זה צעיר וחסר נסיון).. האם היא תתנשא ? תרגיש "לא במקום" ? תהפוך להיות ה"אמא" של החבורה ? וכו'..

Grud

New member
רעיון טוב

אבל נדמה שהדמות לא מאוזנת בכלל... כלומר, יש כמות "שווה", בוא נגיד, של יתרונות ושל חסרונות (כולל זה של הרול-פליי). אבל עדיין קיים חוסר איזון - בגלל הקיצוניות. הדמות תלויה לגמרי בשה"ם, בשחקנים ובגלגולים רנדומליים למיניהם. לכן, אם השה"ם יכניס את הדמות ממש טוב להרפתקה שלו וישלב אותה כמו שצריך, אז... לא, בעצם לא. כשאני חושב על זה לעומק, בכל עולם הדמות תהיה חזקה מדי או חלשה מדי. אז למרות שהרעיון מאוד חביב, הוא עדיין קיצוני.

Remetz

New member
Hmmm...

That sounds like arealy good character. That 100% immunity to magic, like many remarked above me, is a little troublesome, being an absolute advantage when thinking of the average elven archer relentless to you ex-wizard opinion of it. I would´ve tried to think of a balancing disadvantage (Not being able to accept beneficial spells is still not good enough). Something in the way of... urm... Well... Wizard disadvantages... 1d4 HP dice, proficiant only with common and simple weapons and armors... That might cover for it. Anyway, with the proper role-playing, balance will come naturaly and the game will be fun. What are you going to do with all the HP and feats and skills your ex-wizard used to have up until now?

למעלה