שאלה בקשר לדוס

yugev

New member
שאלה בקשר לדוס

הורדתי את המשחק דיגר ואני מעוניין לשחק בו. העניין הוא שאני יודע לעבוד רק תחת חלונות ולא עם דוס ועד כמה שאני מבין המשחק עובד רק תחת דוס. איך אני נכנס לדוס,מה אני רושם על מנת להעלות את המשחק,ואיך אני חוזר לחלונות לאחר מכן?אני משתמש בwindoes 98 se דרך אגב תחת progrems מופיע לי ms dos hebrew וגם ms dos prompt מה זה ה-ms dos prompt? מה ההבדל בין השניים? תודה מראש יוגב.

Ancient

New member
דיגר בחלונות ודוס.

ראשית כל, אני לא חושב שישנה בעיה להפעיל את דיגר בחלונות. שנית, באיזו ספריה הוא נמצא?

yugev

New member
הנתיב.....

דבר ראשון כאשר אני מקליק על קובץ ההפעלה הוא נכנס אוטומטית לדוס הנתיב הוא c:\unzipped\digi

Ancient

New member
מצוין.

התחל -> הפעלה -> רשום בשורת הפקודה command -> רשום \CD -> רשום cd unzipped\digi רשום digger.bat והקובץ אמור לעלות, אם הוא קיים שם בכלל. אם תרצה לחזור לווינדוס, הקש EXIT.

yugev

New member
לא הולך...

עשיתי את מה שכתבת צעד אחר צעד אבל כאשר כתבתי את קובץ ההפעלה כלום לא קרה הוא אמר לי ללחוץ על כפתןר כלשהו ואז החזיר אותי לאותו מצב קרי c:\unzipped\digi המשחק לא עולה . תודה בכול אופן

Ancient

New member
נסה את זה.

כנס לספריה של דיגר, כמו שהסברתי לך מקודם, ולחץ את הפקודה הבאה: type digger.bat והעתק לפה את התוצאה.

yugev

New member
והתוצאה.....

כתבתי את הפקודה וזה מה שיצא: c:\unzipped\digi>type digger.bat echo off cls echo echo echo echo echo בסך הכול נכתב echo 16 פעם אחד מתחת לשני ולאחר מכן pause dig.exe ועדיין המשחק לא עולה דרך אגב תודה על העזרה..

yugev

New member
סיום הפרשה.......כמעט

אוקיי הורדתי את המשחק מאתר אחר עם קובץ הפעלה אחר{digger.exe}והוא עבד בסדר.עכשיו שאלה קטנה לי איך אני חוזר לחלונות בסיום המשחק? ותודה על העזרה יוגב

Ancient

New member
חזרה לווינדוס.

כשסיימת לשחק, והמשחק יצא לדוס, הקש EXIT, והוא יחזור לווינדוס.

duke4you

New member
תשובה

תנסה להפעיל את המשחק ע"י הקלקה על הקובץ בעל סיומת bat. המשחק אמור להכנס אוטומטית לחלון dos. אם זה לא עובד (יש משחקים שכן), כנס להתחל -> תוכניות -> הפניה לms-dos ואז תרשום: \cd ו enter cd unzipped ואח"כ enter ורשום digi ו enter. אם גם זה לא עובד, אז תצא לדוס מלא, לא של windows ע"י התחל -> כיבוי -> הפעלה מחדש במצב ms-dos. ותפעל ע"פ ההוראות לעיל.

למעלה