שאלה בקשר לגונל

גרוני

New member
שאלה בקשר לגונל

אני הזרקתי לעמצי גונל בבטן הערב ויצא דם! פעם הראשונה שזה קרה לי...הם זה בסדר וקרה למישהי אחרת??

תלוי כמה../images/Emo4.gif

אם זאת נקודת דם, אז שטויות, זה עובר, כי לפעמים פוגעים בלי כוונה בכלי דם קטן. אבל אם זה דימום רציני, נראה לי שיש מקום לנסות לעצור אותו או לפנות למיון.

קוקיקית

New member
קורה שיוצאת טיפת דם אחרי הגונל

גם לי זה קרה, לא פעם שאחרי זריקת גונל שמוציאים את המזרק יוצאת טיפת דם, זה בסדר, אין מה לדאוג (אלא אם כמו שזקיקית אמרה זה יותר מטיפה...)

נועם@בת

New member
ידקרו אותי ולא יצא דם?

דקירה תמיד מלווה בטיפת דם כלשהי. לפעמים זאת טיפה קטנטונת בלתי מורגשת ולפעמים יותר. פעם לא נזהרתי ושלפתי במהירות את המחט מבלי להצמיד את הצמרגפן- פרצה לי מזרקת דם שהשפריצה לכל הכיוונים, מרוב הלם התחלתי לצחוק. מה שכן, כאשר נועצים את המחט בגוף, לפני שמזריקים מושכים מעט את הבוכנה בכיוון שאיבה. אם הגעת לכלי דם המזרק יתמלא בדם- וזה בדיוק הזמן להוציא בזהירות את המחט, ולהכין תמיסה חדשה להזרקה. אם לא נכנס דם למזרק, את המקום הנכון ואין חשש להזריק. אני מתביישת להודות שבכל שנות ההזרקה שלי, נקטתי באמצעי הזהירות הזה רק פעמיים שלוש בסך הכל
(אמרה נועם ונתנה דוגמה שלילית). נועם

dvoriz

New member
לי זה קורה הרבה

לי כמעט תמיד יוצא דם, הבטן שלי מלאה בצדדים בורידים, וקשה לי להזריק בלי לפגוע בכלי דם, לפעמים יוצא טיפת דם ולפעמים יוצא דם במשך מספר דקות, אני חושבת שזה רגיל ונורמלי ולא צריך להתרגש מזה. אני כל הזמן מנסה למצוא נקודות בבטן בלי ורידים וזה קשה, מצד אחד צריך 5 ס"מ מהטבור ומצד שני בצדדים יש לי ורידים , אז היכן להזריק? יש איזה טכניקה לא לפגוע בכלי דם?

גונל

אני מזריקה ממש ליד הטבור, לרוב לא יוצא לי דם וגם לא כואב ברגע שקצת כואב אני יודעת שאני נכנסתי לכלי דם ואז גם נוצר שטף דם, אז אני מוציאה מחליפה מחט ושוב, (אם כבר אפשר לדקור פעמיים אז למה לא?!)

dvoriz

New member
אבל

אבל לפי מה שידוע לי אסור להזריק ממש ליד הטבור?

למעלה