שאלה בקשר לברזל

תמRי

New member
שאלה בקשר לברזל

רציתי לשאול אם למישהיא מכן יש מידע בנושא מתן ברזל לתינוקות יונקים בלעדית. ואם יש מידע עד איזה גיל הנקה בלבד היא מספיקה. כלומר ממתי אני צריכה לדאוג שהילדה שלי לא אוכלת. (אני עדיין לא מודאגת) תודה

כרמית מ.

New member
אין לי כרגע מקורות כתובים

אבל תוספת ברזל חשובה גם לתינוקות יונקים בלעדית, למרות שספיגת הברזל מחלב האם טובה יותר מאשר ממזונות אחרים. הבעייה המרכזית בחסר ברזל, היא שהנזקים להתפתחות הם (בחלקם לפחות) בלתי הפיכים, ושאפשר לזהות חסר, רק כשהמצב כבר חמור (המוגלובין נמוך), ולכן, לדעתי, מוטב להוסיף ברזל ולהבטיח אספקה סבירה. אגב, לגבי ויטמינים A+D, המסקנה שלי היתה שונה. מקובל להגיד שעד גיל שנה, הנקה יכולה להיות בלעדית מבחינת התזונה, וכל התוספות הן אמנם מוסיפות גם תזונתית, אבל בעיקרן הן התנסות חשובה בטעמים, מרקמים, תנועת הלעיסה והבליעה וכדומה. גם לאחר גיל שנה, הנקה היא טובה וחשובה - מהרבה בחינות וגם מבחינה תזונתית, אבל אז כבר רצוי מאד שיהיו גם מזונות נוספים. בכל מקרה, כל ילד הוא עולם אחר. יש ילדים שיזדקקו ממש לתוספת התזונתית כבר בגיל צעיר משנה, ויש שגם בגיל שנה, ההנקה תספק את כל צרכיהם. התפקיד של ההורים הוא להציע. הילד יודע הכי טוב מתי הוא צריך להתחיל מוצקים, וזה לא קורה לפי לוח השנה (כל זה, בילדים בריאים, שלא נראה שיש להם בעיה מוטורית עם נושא הלעיסה/בליעה). אם לא יופעל לחץ מיותר, ואם יאפשרו לו, תינוק יתחיל לטעום כשהוא יהיה בשל לכך, ויתחיל לאכול ממש (כמויות משמעותיות תזונתית, מעבר לטעימות) גם כן בדיוק כשהוא יהיה בשל לכך. לחץ עשוי רק להפריע לתהליך. במקרה של חשש מבעיה מוטורית או אחרת - כדאי לפנות לרופא או למרפא בעיסוק (זאת הערה כללית, לא מתייחסת אישית אלייך).

inbale

New member
כרמית הרשי לי לתת לך את ה ../images/Emo47.gif

איזה יופי של תשובה!!!

אני דוקא לא בטוחה שצריך לתת

ברזל. ליובל נתתי באדיקות גם ברזל ןגם ויטמין A+D, ורק אחר כך קראתי כתבות שונות והחלטתי שבפעם הבאה אבדוק יותר... למה אי אפשר לבדוק חסר? בדיקת דם. לא? עודף ברזל זה טוב? אני לא יודעת....

תמRי

New member
תודה על התשובות

אני יודעת שעודף ברזל לא טוב . מה גם שאני חושבת שמתן ברזל סינטטי מוריד את זמינות הברזל מהמזון ואז מה? חוץ מזה אני לא כל כך רוצה לעשות לילדה בדיקת דם כואבת..

כרמית מ.

New member
עודף ברזל

פעם (עוד בזמן יואל ז"ל) מצאתי מאמר שמדבר על חסר ועודף ברזל. עודף ברזל הוא רע מאד ומסוכן - אבל במינונים גבוהים הרבה יותר ממה שאפשר להגיע בגלל התוספת הרגילה. אפשר לבדוק חסר בספירת דם, אבל השאלה היא א. כל כמה זמן בודקים? ב. הזיהוי הוא כבר בשלב מאוחר יחסית.

תפוח עץ

New member
תומכת בכל מילה בקשר לברזל

אל תשחקו עם הברזל. למרות שהילד יונק, תתנו את הטיפות בלי לזלזל. לגבי ה AD גם המסקנה שלי היתה אחרת - אבל זה לדיון אחר.

א י ל ת

New member
הערה לגבי ברזל:

הוא מונע את ספיגת הברזל מהחלב שלך. אם יש לך מרווח של ארבע שעות בין הנקה להנקה אפשר לתת את הברזל באמצע ואז הוא לא יפגע. זה דבר אפשרי החל מגיל תשעה חודשים לערך אז יש ארוחת מוצקים בין הנקה להנקה.

למעלה