שאלה בקשר לביטוח לאומי

שאלה בקשר לביטוח לאומי

אני בת 21 ולא עבדתי מאז סיימתי ללמוד ולא שירתתי בצה"ל. כמה חודשים לא הייתי בארץ, וכשחזרתי קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שאני חייבת להם תשלום על כל התקופה מאז מלאו לי 18, וזה כבר הגיע לסכום רציני. אני לא מצליחה לתפוס אף אחד בטלפון לקבל הסבר מאף אחד, איך זה הגיע לסכום הזה וכו'. האם כל מי שלא עובד/ לומד חייב בתשלום חודשי? בכמה מסתכם תשלום חודשי? איך משלמים את זה, אם אף פעם לא שלחו לי שום תופס לתשלום? אודה מאוד אם הנושא מוכר לכם ותוכלו להסביר לי בנושא.

אמדר

New member
יש סכום מינימום

לסטודנט זה בערך 100 ש"ח ולמי שלא עובד בערך 140 ש"ח. יש פרטים על הכל באתר של ביטוח לאומי. מאחר ולא שרתת בצבא אכן מאז גיל 18 יש לך חבות. תשלמי את קרן החוב ותשלחי מכתב לביטול הפרשי הצמדה וריבית שהם בדרך כלל מבטלים. במקביל תדאגי לקבל פנקס חודשי לתשלום. יצוין שנשים נשואות פטורות מתשלום אם זה רלוונטי לגביך.

שיר ורד

New member
גם מי שלומד או עובד חיב בביטוח לאומ

מי שעובד משלם את דמי הביטוח דרך הפרשות שעושה המעסיק ממשכורתו. מי שלומד צריך לשלם בעצמו.

u 1000

New member
את חייבת בתשלום

אבל אם תגשי לסניף ביטוח לאומי (כן יש עוד דרכים, אבל זה בדרך כלל יותר יעיל) תגידי שלא ידעת שאת חייבת לשלם ושלא קיבלת דרישה כלשהי בעבר יוותרו על על הקנסות (כולם או חלקם).

למעלה