שאלה בקשר לביוץ

טאיה1

New member
שאלה בקשר לביוץ

כשאומרים ביוץ, למה מתכוונים? לכל פרק הזמן בו ניתן להרות או לרגע שהביצית משתחררת? מתי החום עולה? כשהביצית משתחררת? כי אם כן- אז גם כשהחום עולה עוד ניתן להיכנס להריון (היא אמורה לחיות 24 שעות, לא?), וזה עוד לא מאוחר. או שהחום עולה אחרי שכבר לא ניתן להרות, ואז בעצם השחרור של הביצית לא קרה יום לפני עליתת החום, אלא יומיים? יצא קצת מבולבל, אז אני מצרפת את הגרף, ופשוט תגידו לי, בבקשה, באילו ימים היתה יכולה להיות הפריה. תודה.

יש לי מזל בעינייני ביוץ

מהיום שהבנתי שהכאב בצד ימין או שמאל באמצע ספירת ימי המחזור מצביע על ביוץ, אני יודעת שהביוץ שלי מתרחש באמצע. מה שאומר ימים 14-15 למחזור. אישרתי את הידיעה הזו בבדיקת ביוץ ולאחרונה גם במעקב זקיקים. ניסיתי לבדוק את נושא החום, ואכן יש עליה לאחר יום הביוץ, אבל העליה אצלי נשארת גם אחרי הביוץ, עד ליום הראשון / שני של המחזור הבא, כך שאני לא יכולה ללמוד שום דבר חדש ממדידת חום יומיומית והחלטתי שזה מיותר בשבילי. בנוסף - אני שוכחת מידי פעם למדוד...

פּוֹנְג

New member
ועוד...

זה נכון שאם את מזהה את הביוץ על פי הכאבים את יכולה בהחלט לחסוך לעצמך את המדידות. מה שכן, אם יש לך איחור במחזור ואת רואה שהחום ממשיך להיות גבוה (בשביל זה את צריכה לדעת מה זה אומר עבור גופך גבוה) אז את יכולה להתחיל להיות אופטימית

דווקא בגלל זה אני מעדיפה לא למדוד

כיוון שהחום אצלי נשאר גבוה, אני לא רוצה לפתח סתם ציפיות. הרי גם אם יהיה סתם איחור, החום ישאר גבוה עד המחזור....

פּוֹנְג

New member
כן אבל... ../images/Emo3.gif

אם את מזהה ביוץ וסופרת 14 יום ממנו ולוקחת עוד איזה שבוע ככה להיות בטוחה ב100% והמחזור עדין לא הגיע והטמפ' גבוהה... אז את כבר יכולה להיות אופטימית, לא? בסוף זה ישמע כאילו יש לי אחוזים במכירות מודדי החום - אז לא. אני עכשיו כבר סתם משתעשעת.

פּוֹנְג

New member
תראי... ../images/Emo13.gif

הביוץ עצמו הוא השתחרורות הביצית מהשחלה. שזה תהליך מאד קצר. הנדידה שלה אל תוך החצוצרה זה פרק הזמן בו היא יכולה לפגוש בזרע המחכה לה שם או היא מחכה לו. זה כבר תלוי באורך חיי הביצית שזה לרוב כמו שאמרת. עליית הטמפ' נוצרת בגוף כיום יומיים לאחר ההשתחרות של הביצית ובשלב זה הביצית כבר אינה פורייה ולכן אחרי הטמפ' עלתה אנחנו כבר לא פוריות. תסתכלי בגרף שצרפתי לך, צבעתי באדום לוהט את הימים הפוריים בהתחשב בכך שהזרע יכול להיות עד 72 שעות תקין מחכה לביצית. חייבת לציין שזה לא חד משמעי מה שציירתי כאן, אלא הערכה אישית שלי על פי לימוד עצמי.

למעלה