שאלה בקשר לבדיקות גנטיות

u z a

New member
שאלה בקשר לבדיקות גנטיות

שלום בנות! קצת קשה לי עם החשיפה, אז אני אציג את עצמי כאוזה, מנסה מזה כחודשיים... נעים מאוד
שאלה לי: הלכנו לייעוץ גנטי, שהסתבר בדיעבד כקביעה של המזכירה (ככה לפחות התרשמתי, זה לא היה במרפאה או אצל יועץ גנטי, אלא בבלינסון בחדר המתנה),לפיה אנחנו צריכים לעשות את כל הבדיקות, כי שנינו אשכנזים במידה זו או אחרת. בכל אופן, חוץ מהבדיקות הרגילות, שמסתכמות, אחרי ההחזרים מקופ"ח, ב- 1,100 ש"ח בערך, היא המליצה על בדיקה שנקראת קונקסי, ומיועדת לזיהוי גן של חרשות. הקאץ' - היא עולה 500 ש"ח. מה אתן אומרות? המליצו לכן לעשות את הבדיקה? אם היא לא מסובסדת או לי היא לא ממש הכרחית? תודה מראש, אוזה.

m i c h a l y

New member
אני לא ממש

שמעתי עליה, אך איני בקיאה גדולה בעניין....ניסיתי לבדוק בספר של בר? יש שם פרק גדול ועמוס פרטים בנושא. בהצלחה בכל אופן... הערה קטנה בקשר לבדיקות - כבעלת רקע רציני בחינוך מיוחד אני יכולה לספר שאמנם חשיבות הבדיקות גדולה מאוד אבל תמיד יש סיוכי מסוים שהבלתי צפוי יקרה. אל תתייחסו לבדיקות כאל ערובה של 100 אחוז, ולכן לפני שמוסיפים עוד בדיקה ועוד בדיקה תמיד צריך לזכור שלכסות ב100 אחוז אי אפשר!

smagi

New member
היי אוזה! לדעתי אם אין לכם

בעיות של חרשות במשפחה המורחבת (משני הצדדים) תרדו מהעניין! אבל אם יש לכם בעיות כאלה... תעשו את זה בלי לחשוב פעמיים! ביי מגי

smagi

New member
טולולוש על אותו משקל: ואם

הילד יהיה מפגר/נכה/עם תסמונת דאון האם תעשי הפלה? כל אחד והשיקולים שלו לגבי הפלות. ולפי מה שהבנתי המדובר הוא רק בבדיקות גנטיות (ולא הריון עדיין) שהמשמעות שלהן הסבירות ללדת ילד חרש.. וכמו כל בדיקה גנטית אני בטוחה שאוזה רוצה לדעת את הסבירות לכך.

sagiti

New member
לא צריך....

כשהלכתי לרופא שלי ואמרתי לו שאני רוצה לעשות בדיקות הוא אמר לי לעשות רק את ההכרחיות (גן שבור והשנייה שאני כבר לא זוכרת אותה) ואמר לי שרוב האחרות מיותרות והמעבדות עושות את הבדיקות כי זה רווחי אבל אם שניכם בריאים ולא ידועם מקרים של מחלות קשות במשפחה אז אין צורך

u z a

New member
לפי מה שאני מתרשמת

הבדיקה לא ממש מוכרת - כנראה לא פופולרית. אבל: על אותו משקל של אם אין לי במשפחה חרשות אין צורך לעשות - אז בעצם אין צורך לעשות אף בדיקה... אוף זה כ"כ מבלבל. נראה לי שבשביל השקט הנפשי אני אעשה את החבילה הרגילה, ואוותר על הבדיקה הזאת. תודה לכן, אוזה.

בדיקת גן החרשות

גם אני צריכה לעשות אותה כי במשפחה של בעלי יש חרשים. האמת רציתי לוותר עליה כי גם דקרו אותי מספיק וגם היא נורא יקרה אבל בסוף השקט הנפשי שלי ניצח ואני הולכת לעשות אותה

למעלה