שאלה בקשר לאקנה..

שאלה בקשר לאקנה..

רופא עור המליץ לי על תחילת טיפול בקיורטן 10 מ"ג כל יום פעם ביום, או 20 מ"ג כדור אחד פעם ביומיים.. במקביל המליץ לי לקחת גם אנטיביוטיקה מסוג רוקסו 150 מ"ג פעמיים ביום למשך חודש.. 60 כדורים תפקודי הכבד שלי תקינים אבל יש חשש לפגיעה בגלל הטיפול... אינני רוצה לפרט מעבר לכך כמה שאלות: 1.המינון הנמוך יכול לעזור לאקנה קשה (ציסטיק אקנה) ? 2.המינון הנמוך יכול לפגוע בכבד ? 3.קיורטן מונפקת בקפסולות או כדורים ? רואקוטן מונפקת בקפסולות או כדורים ? 4.מותר למסס את הכדור ולשתות אותו עם מים אם אינני מסוגל לבלוע כדורים ? 5. המינון של האנטיביוטיקה למשך חודש הוא דבר בלתי שגרתי טענה הרוקחת בצבא, מדוע נרשם לי לקחת אנטיביוטיקה לתקופה כל כך ארוכה ? ומה טיב האנטיביוטיקה והאם היא ממשפחת הטטרציקלנים? 6. יש פה מישהו שיכול להעיד על פגיעה בכבד עקב השימוש בתרופה ? אודה לכם על התשובות בהקדם האפשרי.. תודה רבה.

תשובות :

1.המינון הנמוך יכול לעזור לאקנה קשה (ציסטיק אקנה) ? כן 2.המינון הנמוך יכול לפגוע בכבד ? כן 3.קיורטן מונפקת בקפסולות או כדורים ? רואקוטן מונפקת בקפסולות או כדורים ?. שניהם בקפסולות 4.מותר למסס את הכדור ולשתות אותו עם מים אם אינני מסוגל לבלוע כדורים ? לא 5. המינון של האנטיביוטיקה למשך חודש הוא דבר בלתי שגרתי טענה הרוקחת בצבא, מדוע נרשם לי לקחת אנטיביוטיקה לתקופה כל כך ארוכה ? ומה טיב האנטיביוטיקה והאם היא ממשפחת הטטרציקלנים? בהחלט מקובל לרשום אנטיביוטיקה לאקנה. הרוקסו בשמה הגנרי רוקסיטרומיצין, איננה טטרציקלין אלא ממשפחה אחרת - מקרולידים. הטיפול באנטיביוטיקה באקנה נרשם בד"כ לתקופות של חודשיים ויותר. 6. יש פה מישהו שיכול להעיד על פגיעה בכבד עקב השימוש בתרופה ?הפגיעה בכבד מתוארת בכל הפרסומים הרלוונטיים לתרופה ראה למעלה בקישורים אודה לכם על התשובות בהקדם האפשרי.. תודה רבה. בבקשה את התשובות לשאלות ניתן למצוא בקישורים למעלה

למה יש כאלה שמקבלים 10-20 מ"ג ויש

שמקבלים 40 ואף 60 מ"ג ??????? אם כולם עושים את העבודה אז מה ההבדל ????? מה ההבדל במשך הטיפול ? ובפגיעה בכבד ? באחד הקישורים שהבאת קראתי שהופנתה שאלה לרופא בקשר לרואקוטן לילדה קטנה שלא יודעת לבלוע כדורים אז הרופא אמר שע"פ המלצות מהיצרן אפשר לפתוח את הקפסולה, להכניס את החומר במשו שומני כגון מחית תפוחי עץ (גרבר אני מניח..) ולאכול את זה, וככה החומר לא יתמוסס בקיבה אלא יגיע למעיים בגלל השומן שיעטוף אותו .. מסכימה ?

10 מ"ג זהו המינון ההתחלתי וממנו

מתחילים לעלות במינון. אין הצלחה של 100%. הטווח המקסימלי לקורס ראשוני הנו חצי שנה. יש כאלה שיגיבו קודם לכן ויש כאלה שלא יגיבו כלל ( גם אחרי שני קורסי טיפול ) כנ"ל לגבי הפגיעה בכבד. יש כאלה בהם לא יהיה רמז לפגיעה כזו גם במקסימום הזמן במינון המירבי ויש כאלה בהם יופיעו סימנים לפני הגעה למינון מירבי. לגבי עניין העיטוף במזון שומני , קטונתי מלחוות דעה. למיטב ידיעתי והבנתי הסבירות לאפקטיביות בצורה זו בספק.אשמח לראות נתוני מחקר שיראה את הרמות בדם של התרופה לאחר המנהג הזה.

תודה רבה..

אשמח לשמוע כמה חו"דים .. כבר שמעתי וחלק אומרים שאפשר וחלק אומרים שרצוי שלא .... וחלק אומרים שאסור.. אני לא יודע למי להקשיב, שמעתי המון דעות של רוקחים ורופאים... אשמח לעזרה

ביררתי עבורך ברוש ותרו

.לא ממומלץ לנקב את הקפסולה. ההמלצה לא לנקב את הקפסולה. ידועלהם שיש כאלה שעושים את הדבר, ברוש ממליצים לקחת התוך כפית עם יוגורט או גבינה. בתרו יודעים שהדבר נעשה בתינוקות עם אקנה קשה. אין מידע על האפקטיביות של התרופה בשיטה כזו.

למעלה