שאלה בקשר לאל על..

שאלה בקשר לאל על..

אז כך... לפני כשנתיים זמנתי למיונים לדיילת אוויר ונכשלתי בשלב הוועדה באנגלית ( עם דודה...), בכל מקרה נראה שגם אםהייתי עוברת את הוועדה לא הייתי צולחת את המיונים בהצלחה כיוון שלא היה לי מספיק ניסיון בשירות (היה לי את המינימום הנדרש אך יחסים למוחעמדים אחרים שפגשתי הייתי די חסת ניסיון). במהלך השנה וחצי האחרונות עבדתי בחברת תקשוורת מובילה בשירות הטלפוני, השתפשפתי וצברתי ניסיון וגם שיפרתי את האנגלית. ביררתי בכ"א של אל על ואמרו לי שאפשרי להגיש מועמדות או לדיילות אויר או קרקע ואם לא עוברים צריך לחכות שנה. עכשיו, העדיפות שלי זה כמובן לאוויר אך גם דיילות קרקע בהחלט קורצת לי... האם הסיכויים להתקבל לקרקע גבוהים יותר? האם יש שוני במיונים ומהו? מה בעצם השוני בדרישות מדיילת אוויר לדייל קרקע? הכוונה מה השוני מבחינת מה אל על מחפשים מכל מועמדת לשני התפקידים? נוספת, האם העובדה שנכשלתי כבר פעמיים בוועדה תשפיע על הבוחנים? כלומר האם הם ידקדקו איתי יתר על המידה באנגלית? תודה לכולכם..

get well

New member
אלו הם 2 תפקידים שונים לגמרי

דיילת קרקע לא טסה בכלל ומתעסקת עם מחשב ועם נוסעים שעושים צ'ק אין. דיילת אוויר מגישות אוכל לנוסעים וטסים סביב העולם. התפקידים שונים לגמרי ורצוי שתחליטי מה את מעדיפה קודם המיונים גם כן שונים, בודקים דברים שונים ובשניהם האנגלית צריכה להיות טובה (לדעתי בקרקע ויתר כי יש יותר אינטראקציה עם הנוסע)

אך האם הדרישות לדיילות אוויר גבוהות יותר?

כלומר האם הסיכוי להתקבל לאוויר קלוש יותר? העדיפות היא דיילות אוויר אבל אני לא רוצה לשרוף את עצמי לשנה אם אכשל, ואני יודעת שה-מ-ו-ן מועמדים ניגשים למיונים של דיילות אוויר אז אולי לתפקיד זה הדרישות יותר גבוהות... אגב גם דיילי אוויר מקבלים 2 טיסות חינם בשנה כמו שאר עובדי אל על ( חוץ מטיסות העבודה שלהם כמובן..)?

הדרישות לדיילת אויר גבוהות בהרבה

א.המיונים לדיילת אויר נערכים במכונים פסיכומטרים,וכוללים גם סימולציה,ובדיקות רפואיות,מה שלא נעשה לדיילות קרקע ב.קורס דיילי אויר נמשך כחודשיים,לא כולל הסמכה בעבודה עצמה.דיילי קרקע רק באלעל קורס של חודש בשאר החב',10 ימים ג.עבודתה של דיילת האויר הרבה יותר קשה(שעות ארוכות)ויותר תובענית באינטרקציה מול הלקוחות(נוסעים נודניקים) ד.השכר של אנשי האויר גדול משכר הקרקעיים,וכולל גם מרכיב דולרי(אש"ל)חוץ מדיילי הקרקע של אלעל אף חברה אחרת לא נותנת ארוחות על חשבונה בעת המשמרות. ה.כדיילת אויר את זכאית,אחרי שנה לכרטיסים בעלות 50 אחוז ממחיר כרטיס רגיל,ככל שתחפצי לכל יעד.וכרטסים על בסיס מקום פנוי בכ 10 אחוז ממחיר כרטיס ככך שתחפצי לכל יעד ובכל חברת תעופה.פעם בשנה מגיע לך כרטיס חינם במקום שמור לכל יעד שתחפצי.הורייך וילדייך זכאים גם כן לכרטיס 50 אחוז פעם בשנה בלבד.

אבל גם מיונים לקרקע נערכים במכונים פסיכומטרים

והקורס של דיילות קרקע נמשך 7 שבועות, לפימש שאמרו לי בכ"א של אל על... גילה, תודה על התשובה המפורטת... אפשר לשאול מאיפה הידע? היית דיילת אוויר?

כמה תיקונים חשובים

א. המיונים נערכים בדיוק באותו המקום וכוללים בדיוק את אותם המבחנים. חלק מהסימולציות עצמן מעט שונות וחלקן זהות לחלוטין. ב. משך הקורס הוא זהה. ג. אותם הנוסעים הנודניקים עוברים, מן הסתם, גם אצל דיילות ודיילי הקרקע. יום טוב.

get well

New member
פשוט שטויות במיץ עגבניות../images/Emo122.gif

א. המיונים לדיילות קרקע נערכות באותו מכון וכמעט כל השלבים זהים פשוט בודקים דברים שונים ב. הקורס באלעל לדיילת קרקע הוא ברך שבוע פחות מדיילת אוויר ג. העבודה של דיילות קרקע לא פחות קשה מדיילות אוויר ולפעמים יש משמרות של 10 שעות ללא הפסקה. ד.דיילת קרקע יכולה לעבוד 6 משמרות בשבוע כשבאוויר את יכולה לטוס פעם או פעמיים בשבוע ושאר הימים להיות בבית ה.כרטיסים חינם ובהנחה מקבלים כל עובד אל על באשר הם גם עובדי תחזוקה וגם עובדי ניקיון לכל עובד אל על יש את אותם ההטבות זה לא שמור רק לדייילי אוויר בקשר לשאלה האם הדרישות יותר גבוהות לאוויר: הם לא יותר גבוהות ולא יותר נמוכות הם פשוט שונות ואין הרבה קשר בינהם. תלכי לתפקיד שאת רוצה לעשות אחרת את תסבלי כי 2 התפיקידים קשים וחשוב שתאהבי את העבודה אז תחשבי טוב מה בא לך

או.קי הדרישות לא יותר גבוהות

אלה שונות... אם כך, אז במה מתבטא השוני בדרישות? בשביל להחליט כמו אמרת לאיזה תפקיד ללכת אני צריכה לדעת מה כל תפקיד מצריך (מלבד ההגדרה היבשה של כל תפקיד....) ואיזה תכונות נדרשות... תוכלי לעזור לי בזה?

../images/Emo9.gifוואלה השמיצוני כדוברת שטויות

הנה ה"שוני" בין דיילת אויר לקרקע(באלעל בלבד) אויר:עבודה על הרגליים במשך שמונה שעות ואף יותר,כשאת נמצאת בתוך צינור מתכת ממוזג. קרקע:עבודה בישיבה רב הזמן 8 שעות לפעמים קצת יותר,עםהפסקות וארוחות מסודרות. אויר:פתירת בעיות עם נוסעים לחוצים בעת טיסה,בתוך מרחב קטן לחוץ המוגבל בזמן ובמקום. קרקע:פתירת בעיות נוסעים במרחב ממוזג,עם עזרה של סופרוויזר,ללא מגבלת זמן,ובלי סיכוי שהקפה ישפך גם עלייך. אויר:קורס ארוך ותובעני הכולל שינון נוהלי חירום בע"פ,קורס הנצלה בבריכה,קורס פתיחת מגלשות חירום,והכרת פנים המטוס קרקע:קורס נרחב על הפעלת מחשב הצ'ק אין וקצת הרחבת אופקים בנושא פנים המטוס ויעדי אלעל על הגלובוס אויר:לאחר 12 שעות עבודה את מגיעה לפעמים סחוטה ועייפה למלון זר בטיז אל נאבי,לסיים שם את הלילה. קרקע:תמיד בסוף המשמרת תחזרי למיטתך החמה והמנפנקת ולבני משפחתך התומכים. אויר:משכורת בסיסית גבוהה פלוס תשלומי אש"ל וטיול בעולם על חשבון אלעל קרקע:עבודה חד גונית משעממת,עם אופציה לטיסות חו"ל במינון קטן בהרבה אז יש קצת הבדלים לא?......get well

למעלה