שאלה בקשר לאבל.

anoshe10

New member
שאלה בקשר לאבל.

אם אח של אבא של חבר שלי נפטר לא עלינו. האם גם חבר שלי צריך ליהות באבל? אם כן כמה זמן? והאם מותר לו ללכת למסיבה?

faridi

New member
משך האבלות:

אם אלו הורים שלי ל"ע או בניי/בנותיי, האבלות היא לשנה. ואם מדובר על אחים, האבלות היא לחדש. בכל מקרה, מה לנו ולחג לא לנו?!

masorti

New member
אם הבנתי נכון...

הנפטר הוא הדוד של החבר שלך. על פי ההלכה, רק קרובים מדרגה ראשונה חייבים בדיני אבל מלאים. אחיין לא. עם זאת, הנורמה היא שגם קרובים מדרגה שנייה נוהגים מנהגי אבלות בצורה חלקית (לפחות בפומבי). בקיצור... יכול להיות שטכנית מותר לחבר שלך ללכת למסיבה קרוב לפטירת דודו, אבל חברתית זה לא ראוי. רק להבהיר, אני לא רב ואפילו לא דתי - והנ"ל על סמך ידע אישי בלבד.

cibamagli

New member
אבלות על דוד

אבלות חלה על קרבה ראשונה בלבד. אב / אם -שנה אבלות אח/אחות/בעל/אישה/ילד/ילדה - חודש אבלות בלבד שאר הקרובים שאינם קרבה ראשונה אין דין של אבלות אבל מפה והלאה זה עניין רגשי ואישי אם להיות כביכול באבל. וזאת כי חוקי ההלכה קבעו אבלות רק על קרובי משפחה מדרגה ראשונה ולא יותר. אין זה אומר שאסור להיות עצוב על דוד,מצד שני גם אם מצד הדין מותר לאחיין ללכת למסיבה מותר לו אבל שוב זה עניין של הרגשה וכיבוד הנפטר במשך החודש הראשון אם רוצים. הכי טוב תשאל רב או תלמיד חכם שמכיר את שניכם.

lior02010201

New member
כאלו שאלות עדיף לשאול

בפורום שהוא במיוחד בשביל זה "לשאול את הרב". כעיקרון אין עליו חובה באבלות. החייבים באבל: א- אב, אם, אח, אחות, אישה. ב- בן, בת, בעל. ל- 30 ימי אבלות (אבלות על אם או אב שנה שלמה).

למעלה