שאלה בקשר לאאורה

שאלה בקשר לאאורה

טוב, אז אני מרשה לעצמי לקרוא לעצמי "חולה באפילפסיה" - משלימה עם זה.
כתבתי קצת על עצמי בשרשור למטה "אפילפסיה ונהיגה". בת 40. באמתחתי 3 התקפי גרנד-מל בהפרשים של 3-4 שנים זה מזה. האחרון לפני שבועיים.
את ההתקף האחרון חטפתי כנראה בעקבות סטרס שנמשך תקופה של כמה חודשים. לא הייתי מטופלת בכדורים.
לפני ההתקף היתה לי כנראה אאורה של 3 ימים שבעטיה לא הצלחתי להירדם כמו שצריך במשך 3 לילות רצופים, ואז קיבלתי התקף.
האאורה התבטאה בכאב ראש, ומחשבות מבלבלות וטורדניות.
למזלי היו איתי בבית אנשים אז ההתקף לא היה קשה מאוד (היו לי שני התקפים בהפרש של כמה דקות זה מזה ובהתקף השני כבר היו אנשי מד"א בבית שהזריקו וליום והכל נגמר).
כמובן שלקחו אותי לבית חולים והתחלתי טיפול תרופתי (למיקטל).

שאלתי היא - אתמול בלילה היתה לי לדעתי אאורה שקשורה לחוש הראיה. בערך רבע שעה אחרי שהלכתי לישון התעוררתי ואז ראיתי (דמיינתי) משהו גדול מתקרב אליי. זה ארך פחות משניה. אחר כך בחושך נדמה לי שראיתי עיגולים אדומים מרצדים. ניסיתי לסגור עיניים ולהירדם ואני חושבת שראיתי הבזק. בשלב הזה לא לקחתי סיכון ולקחתי קלונקס כדי למנוע התקף.

יש לציין שבעוונותיי שתיתי כוס יין אדום בערב. אולי לא הייתי צריכה לערבב אלכוהול ולמיקטל?
האם זה אופייני לאאורה?
האם עשיתי נכון שלקחתי כדור הרגעה?

תודה על כל תשובה.
אגב, בקשר לשרשור הקודם שלי בקשר לרשיון נהיגה, אני כרגע מתייעצת עם עורכי דין וחושבת מה בדיוק לעשות. בינתיים אני כמובן לא נוהגת (תליתי שלט למכירה).
מבטיחה לעדכן ברגע שאעשה משהו, כדי שאנשים אחרים יוכלו להחכים מניסיוני.

שבת שלום!

חייםלוי

Member
מנהל
נכון שלא היית צריכה לערבב אלכוהול ולמיקטל

האלכוהול מבטל את הלמיקטל וכל תרופה אנטי-אפילפטית אחרת.
לא הבנתי מה השאלה לגבי אאורה? מה זאת אומרת אם זה אופייני?
קלונקס היא לא רק תרופת הרגעה כי אם גם תרופה אנטיאפילפטית. אם זה עזר לך ומנע התקף הרי טוב עשית. מצד שני לא רצוי להרבות הנטילת קלונקס. זאת תרופה ממכרת וקשה להיגמל ממנה. אם לא חייבים לקחת אז לא לוקחים אותה.

תודה על התשובה

אז זה אומר שסיימתי עם אלכוהול לגמרי בחיי?? אפילו לא בקטנה??

השאלה שלי לגבי אאורה היתה - האם זו היתה אאורה? האם אלו סימנים אופיינים לאאורה? כי אף פעם לא היתה לי אאורה כזאת.
והאם ייתכן והאאורה קרתה בגלל האלכוהול או שזה סתם מקרה?
תכל'ס הייתי כל כך הרבה שנים ללא תרופות אפילפטיות ועכשיו התחלתי למיקטל, אני כרגע רק במינון של 25 מ"ג ליום.
ייתכן שכבר הייתי על סיפו של התקף נוסף בגלל שהלמיקטל לא נספג טוב בגלל כוס יין? אולי זו תופעת לוואי של למיקטל? כי אני לוקחת אותו רק שבועיים.
בד"כ יש לי הבדל של כמה שנים בין ההתקפים והם תמיד מלווים בתחושות פיזיות (מיגרנות ומחשבות מבלבלות). אתמול דווקא היה לי יום טוב ללא מתח.

ייתכן שאני צריכה להיפרד לא רק מנהיגה אלא גם מיין אדום שאני כל כך אוהבת לשתות לפעמים???

מי שקורא אותי יכול אולי לחשוב שאני בהכחשה... אם חייבים להימנע מיין אני אימנע. אבל האם באמת זה המקרה?

חייםלוי

Member
מנהל
בשלב זה, שבו את לא מאוזנת רצוי מאוד לא לשתות

אלכוהול.
כשתהיי מאוזנת לתקופה משמעותית (שנה למשל) תוכלי לשתות במתינות כוסית או שתיים.
לגבי אאורה - בדר"כ יש לאדם תמיד אותו סוג אאורה. לי תמיד הייתה אאורה מסוג אחד ואף פעם לא השתנתה. זה לא רק אצלי כי אם זה אצל רוב האנשים. זאת מכיוון שאאורה נובעת ממקום מסוים במוח שממנו מגיעים גם ההתקפים. התחושות של האאורה הן בהתאם למיקום במוח של ההתקפים. אם זה אזור של אור האאורה תהיה קשורה באור וכך לגבי ריחו, רגשות וכד'. אם הייתה לך תחושה אחרת מהרגיל יכול להיות שזו לא אאורה או שיש לך גם מוקד אפילפטי נוסף שעורר אאורה מסוג אחר. את זה צריך לשאול נוירולוג.

בקשר לקלונקס

תודה על ההסבר.
ברור שאני יודעת שזו תרופה ממכרת. לקחתי אותה כדי למנוע התקף ואני ממש מתייחסת אליה כאל עזרה ראשונה.
מאוד משתדלת ואשתדל שלא להפריז.

היום אני יודעת שאם היה לי קלונקס לפני ההתקף והייתי לוקחת אותו בזמן, הייתי שוברת את המעגל שנכנסתי אליו של אאורה-חוסר שינה-התקף.
מקווה שבפעם הבאה (שמקווה ולא תהיה) אצליח לזהות זאת בזמן.
היו לי כל כך הרבה דז'ה-וו-אים שבאיזשהו שלב כבר הרגשתי שאני משתגעת.

דז'ה-וו-אים יש לי כל החיים

כשהיתה לי אאורה הם היו כמובן בתכיפות יותר גדולה. כמו כן, נתקעו לי תמונות בראש מאיזו סיטואציה שקרתה שבוע לפני, והיה איזה תסריט דמיוני שבניתי לי בראש ולא הפסקתי לראות אותו.

הודיה 6 1

New member
אם אין בזה אלכוהול/אם אתה לא על כדורים

יין קידוש זה לא יין באמת...

הבנתי את המסר, לא לערבב כדורים ואלכוהול.
כנראה שאלכוהול בשבילי בשנים הקרובות זה רק טעימות פה ושם ותו לא.
כל כך אוהבת ללוות ארוחה טובה ביין אדום.
תמיד מזכירה לעצמי שיכול להיות הרבה יותר גרוע.

למעלה