שאלה + בקשה

PMTrainer1987

New member
שאלה + בקשה

היי, אני בן 14, גובה 154.5 ס"מ, משקל 48.5 ק"ג. אני ממש לא בכושר, ורציתי לשאול כמה שאלות: 1) איך יודעים מהו מבנה הגוף? 2) מהו המשקל האופטימלי לגילי ולנתונים שלי? 3) אני צריך להתחיל להתעמל - אבל בבית, לא בחדר כושר. מישהו יכול להמליץ לי על טיפים ותרגילים? 4) לדוגמה, אני לא מצליח לעשות אפילו שכיבת סמיכה אחת
... מישהו יכול להסביר לי איך לפתח את הכושר? אני בסוף כיתה ט´, וחשוב לי לשפר את המראה והכושר לפני התיכון, אז - בבקשה תעזרו
תודה

תשובות

מבנה הגוף הינו הגדרה כללית מדי שכוללת בד"כ את משקל גופך, גובה, אחוז השומן בגופך וכמות השריר בגופך. משקל אופטימלי אין לי מושג יש טבלאות באינטרנט - מישהו ?! לגבי תוכנית: שכיבות שמיכה כאשר הברכיים על הקרקע 8 חזרות, 3 סטים סקווט 3 סטים, 10 חזרות שכיבות בטן, 3 סטים, 12 חזרות הליכה 3 פעמים בשבוע 20 דקות בצע את התוכנית 6 שבועות ודווח לנו איך היה כנס למאמר לפורום בנושא אימון ילדים ונוער למידע נוסף בהצלחה

PMTrainer1987

New member
עוד שאלות... ../images/Emo9.gif

אני לא ממש מבין במונחי ספורט - מה זה סטים וחזרות? חיפשתי במאמרים, אבל לא כל-כך הבנתי...
ומה זה סקווט? גם את זה קראתי במאמרים - וגם את זה לא ממש הבנתי... עפ"י מה שהבנתי צריך לעמוד עם הגב צמוד לקיר ולכופף את הברכיים, זה נכון? כשאני עושה את זה יש לי לחץ חזק מאוד על הברכיים - זה אמור להיות כך? סליחה על כל השאלות...

מונחים

חזרות הינו מספר הפעמים שמבצעים כל תרגיל ברצף. ביצוע מספר חזרות ברצף נקרא סט. לגבי סקווט בצע את הירידה עד לזוית של 60 מעלות בין השוק לירך ובמילים אחרות רד פחות למטה. עדין כואב דווח לי ואתן לך תרגיל אחר. כנס למאמר בנושא סקווט בפורום למידע נוסף

PMTrainer1987

New member
תודה לשניכם! ../images/Emo8.gif

עכשיו כשהבנתי זה הרבה פחות קשה - מקודם ניסיתי משהו אחר לגמרי... תודה!

אלי ו.

New member
התרגיל שנסית קודם הוא סקי סקוואט

וגם הוא תרגיל לגיטימי.

למעלה