שאלה/בקשה

שאלה/בקשה

קודם כל העוגות שאתן מכינות פשוט מהממות!!! רציתי לדעת האם מישהי יכולה להסביר לי בדיוק איך להכין עוגה מפוסלת...לצערי אני לא יכולה להגיע לאחת הסדנאות של טלטלים ואשמח מאוד אם תוכלו להסביר לי איפה קונים ואיך מכינים...... ועוד שאלה קטנה.....מה יותר מסובך להכין, עוגה מפוסלת או עוגה מצוירת?

1נרקיס

New member
תתחילי במאמרים שלמעלה

בקישורים שלמעלה יש מאמרים שמסבירים את רוב הדברים. את בצק הסוכר והצבעים צריך לקנות, תלוי איפה את גרה. לדעתי עוגה מצויירת הרבה יותר קל לעשות ממפוסלת, ועם זה כדאי להתחיל כפעם ראשונה. על רגל אחת - מכינים עוגה ומצפים אותה בקרם/ריבה. מרדדים RFM עם קורנפלור ומצפים היטב את העוגה. מעבירים את הציור הנבחר לנייר אפיה (רק קווי מתאר) ומשם ל-RFM (הוראות במאמרים). עוברים על קווי המתאר עם טוש מאכל וצובעים בפנים עם מכחולים. עושים גימור למטה בעוגה כדי שלא יראו את הסיום של מעטפת הבצק סוכר, ומחכים לייבוש...

derim

New member
תשובה

עוגה מפוסלת או עוגה מצויירת : העיקרון של ציפוי העוגה בבצק סוכר הוא בשני המקרים אותו הדבר רק באחד מפסלים ובשני צובעים עם מכחול. אז השאלה היא בעצם במה את טובה. לגבי הדרכה יש לך במאמרים תושובות לכל השאלות + הדרכה מדוייקת. לדעתי מזה תוכלי לפחות לקבל את התמונה הכוללת , ואם תצטרכי יענו לך פה על שאלות. בהצלחה! יעל

ועוד שאלות..

אני מקווה שאני לא מעיקה יותר מדי אבל לא ממש הצלחתי להבין מהקישורים כמה דברים...... 1)אני יכולה לצפות את העוגה בכל קרם? אני יכולה לצפות את העוגה עם אותו חומר שממנו מכינים את העוגות המפוסלות??? 2)איך קוראים לחומר שאיתו אני מכינה עוגות מפוסלות???? תקנו אותי אם אני טועה....: בשביל עוגה מפוסלת אני מכינה עוגה מצפה אותה בקרם מכינה את הדמות מחומר מסוים ואז מעמידה אותו על העוגה?????

1נרקיס

New member
אחרי הקרם מצפים בבצק סוכר

הקרם משמש רק כדבק בין העוגה עצמה לבצק סוכר. זה יכול להיות כל קרם שלא צריך מקרר (דהיינו שמנת). מכינים עוגה, מצפים בקרם, ואז מרדדים את הבצק עם קורנפלור ומצפים איתו מעל הקרם. את הדמות מניחים על הציפוי מבצק. החומר הוא בצק סוכר - RFM.

דלית 3

New member
חנויות בהרצליה

הרצליה פיתוח, מרכזים 2001 - "עושים בישול" של אורן גירון. נותנים הנחה לחברי הפורום.
נוה אמירים - "אן אומנות במטבח"

תודה רבה..ועוד שאלה....../images/Emo9.gif

הבצק סוכר מגיע בצבע לבן?? אם כן בשביל לשנות אותו אני משתמשת בצבעי מאכל???
האם הבצק סוכר זהו חומר שמתייבש מהר?? או שאני יכולה לעבוד איתו לאט??

מקפיצה :)

הבצק סוכר מגיע בצבע לבן?? אם כן בשביל לשנות אותו אני משתמשת בצבעי מאכל???
האם הבצק סוכר זהו חומר שמתייבש מהר?? או שאני יכולה לעבוד איתו לאט??

למעלה