שאלה/בקשה

rotemtem3

New member
שאלה/בקשה

שמעתי השעבוע שישנם שני סוגי אפילפסיה.... 1. התקפי פירכוסים 2. התקפי זעם בהם החולה משתולל ומרביץ מבלי לשלוט במה שהוא עושה... חיפשתי קצת מידע על סוג ההתקף השני ולא מצאתי
אולי מישהו יעזור לי.....

אפילפסיה

אני קודם כל חייב להסתייג מדברי ולומר שהמידע שאני אומר הוא לאו דווקא נכון ושלם, מישהו הסביר לי את זה פעם: אפילפסיה היא מצב בו ישנה קבוצה של תאים מתים במוח האדם וכך כאשר מגיע גל חשמלי לאותו מקום, הוא או נבלע (וכך מתרחש פתית מאל) או נשלח ותפצל לכל מיני כיוונים בלתי רצויים (וכך מתרחש גראנד מאל). השדר שמתפצל מגיע למקומות אחרים ולכן אומר לרגליים ולידים לזוז בצורה אחרת או לכל שריר אחר בגוף להתכווץ או להתרחב. מה שהסברתי מסביר את התקפי הפירכוסים, על הדבר השני אני לא יודע...

rotemtem3

New member
על הראשון

והגורמים להתקפי אפילפסיה אני יודעת! אני מחפשת בבקשה רק על הסוג השני....
ו....חג שמח

orend123

New member
נראה לי שיש לי תשובה

2. התקפי זעם בהם החולה משתולל ומרביץ מבלי לשלוט במה שהוא עושה... ידוע כמחלת "המרוקאים". סימנים מקדימים: אתה מעלה/מקפיץ/שורף לי את הפיוזים. "מה זה??" וכו' וכו' וכו'. במהלך ההתקף יקלל המרוקאי בשצף קללות שיכללו גם את אמא'שך ואת מה שהוא עשה לה אתמול בלילה, וכמו כן בזריקת הגפיים לעברך. כמו כן נפוץ אצל "מתודלקים" ואנשים שקיבלו נרקן והלכה להם המנה... והאמת? לא נראה לי שיש באמת כזה התקף... נראה לי שסתם שמעת הרבה רסיסי ידע. "מרביץ" זה הגדרה למישהו שבהכרה ויודע מה הוא עושה. בהצלחה.

rotemtem3

New member
אני יודעת

שההתקף השני קיים! אני רק לא מוצאת לזה חומר....
ולמישהו יש בעייה עם מרוקאים!?כי אני לא הבנאדם הנכון להגיד לו את זה

amitp

New member
איך מתחיל ספר בישול במרוקאית../images/Emo35.gif

"קודם כל תרגעי..." בקשר לאפילפסייה... אפילפסייה יכולה לגרום למגוון שלם של בעיות נוירולוגיות חוץ מפרכוסים, בהתאם לחלק במוח שעליו היא משפיעה (כמו נרקולפסייה, התקפי זעם, טיקים, כאבים באיזורים שונים ועוד). במקרה כזה צריך להבדיל בין אפילפסייה למצבים נוספים שעלולים לגרום להתקפי זעם שכאלה, כדוגמאת episodic dyscontrol syndrome. עוד תוכלי למצוא ב:http://www.emedicine.com/neuro/topic623.htm

rotemtem3

New member
עמית....

בלי לעצבן!!!! ספר בישול של מרוקאית מתחיל....קודם כל תירגעי
ו...אני מחכה למשו....

rotemtem3

New member
עוד משו....

שגם תתרגם לי.... אני ואנגלית זה הולך?!אבל תודה בכל מקרה...אני אסתדר עם החומר

Yev

New member
מינוח נכון...

מממ.... אני משער אתה מתכוון לכך שיש השלכות למחלת האפילפסיה... שגורמות למחלות נוספות שתארתה כי הרי כל התקף אפילפסיה הוא הוא פרכוס, בין עם הוא מתבטא בעוויתות לבין שינויים בהתנהגות.

amitp

New member
לא הבנתי למה בדיוק אתה מתכוון

אבל לא, ההתבטאות של התקף אפילפטי היא לא רק כפרכוס (אם אנחנו רוצים להשתמש במינוח נכון) אלא יכולה לקבל מגוון שלם של צורות התבטאות ותסמינים - כמו למשל, אובדן הכרה פתאומי (ללא כל פרכוסים/עוויתות). הבנתי נכון?

amitp

New member
לא אורן

זה דווקא נפוץ במיוחד בקרב שיכורים ושאר "שוכבים ברחוב" באיזור ירקון, במיוחד במשמרות באיזור שבת ערב...

Daffynes

New member
אל תאמינו לו

זה נפוץ רק בקרב מטופלים שפוגשים אותו... LOL

למעלה