שאלה - בקשה - הצעה

גלבועא

New member
שאלה - בקשה - הצעה

לאור שאלתה של מיטלי ולאחר התשובות שלכם עולה מחדש שאלת "נושא הפורום". אין זה סוד שהתנגדתי להרחבת נושא הפורום, אבל אם אין הפורום משמש כמענה למשתתפים הקבועים שלו, צריך לבדוק אותו מחדש. מאוד נשמח, מיטלי ואני לשמוע הצעות מכל סוג.

אנפה2

New member
למה להגדיר את הפורום מעבר לשמו,

הרי שמו מרמז על הכל , ובכל פורום אחר יש גלישות גם לעניני דיומא, ואילו פה הרוב מתמקד בבעיות עם הוריהם או עם ילדיהם אז מה לא בסדר פה ?, בוא נגיד גלבועא שלא הבנתי את השאלה שלך, למה אתה מתכוון לא לגלוש, תן דוגמה של גלישה בנוא שלא נוגע בעניין.

אנפה2

New member
הידעתם שהיינו 10 ימים בחופשה ,

עם ילדינו מחו"ל ?, הגיעו מארה"ב בני כלתי ו-3 הנכדים שלנו, אז אולי הייתי חסרה לכם, ואולי לא, בכל אופן חזרתי לשיגרה לאחר שבוע של התאוששות, היה לא קל לטייל עם הילדים והנכדים בכל מרחבי ישראל, בירושלים בטבריה, ואח"כ היתה הפינאלה , הזמננו את כל ילדינו הנשואים והרווקים והנכדים לגיבוש משפחתי במלון באילת, היה נהדר כולם אהבו שמחו ונהנו. יומים לאחר שחזרנו הביתה קיבלתנו עציץ יפה מאוד מהילדים בארץ והם כתבו לנו מילים מאוד מחממות את הלב על המבצע שעשינו , הגיבוש המשפחתי,, כך כל אחד נהנה מהשני מבלי להיות לחוץ, מבלי לדאוג אם להזמין ,או מה להכין, לאף אחד לא היה טענות לאף אחד, ואילו מפלס חשבון הבנק שלנו ירד, אבל מה.... היה שווה. מה דעתכם על המבצע שעשינו, והאם הייתם גם עושים כזה גיבוש לילדיכם ?.

כל הכבוד על המבצע, הארגון והביצוע

הייתי עושה בכיף מבצע כזה, בשביל מה בסופו של דבר חיים ומגדלים משפחה אם לא בשביל הרגעים האלו....

גלבועא

New member
אף אחד לא אמר "לא בסדר"

מיטלי העלתה שאלה לפורום, התשובות היו שאנשים מרגישים שהם "חוזרים על עצמם". אי אפשר להתעלם מהעובדה ששם הפורום גם קובע את תכני הפורום פעמים רבות. למשל, דיון בנושאי אסטרופיזיקה לא היית מצפה למצוא בפורום "הורים והוריהם".

אנפה2

New member
גלבועא, באמת באמת באמת, האם פעם

מישהו התדיין בפורום או סיפר על אסטרופיזיקה ?????, נו באמת, לא לגלוש, בדרך כלל הפורום מדבר על הדברים לשמו הוא הוקם, לפעמים יש יותר דינמיקה ולפעמים פחות,. אני משתתפת בהרבה פורומים וכך זה בכולם, אפילו בפורום "אוכל חלבי" שזה בהחלט פורום מאוד מוגדר , לפעמים נותנים מתכונים ומספרים על אוכל בשרי, וזה כשר לחלוטין, כך שאני חושבת שאם רוצים פורום תוסס ועניני, לא צריך להגביל את האנשים והחברים, כי אם משתתף רוצה לכתוב על חוויה אישית שקרתה לו בעבוד ? מה לא נבין אותו ? נשלח אותו לחפש חברים אחרים ?. לא נקבל ונחבק אותו. ברוח זו אני מבינה ומקבלת את הדברים.ושיהיה לכולם יום נפלא.

אם רוצים לשמור את הפורום אך ורק

ל-'יחסי הורים והוריהם' צריך לשנות את שמו, להבנתי ברגע שהשם הוא 'הורים והוריהם' זה כולל את כל מה שמעסיק הורים. שנית, בתחום של ההורים העניינים זזים לאט (אם בכלל) ולרובינו שהם גם הורים בעצמם זה נושא משני, הנושא שאתו אנחנו מתעסקים, מתחבטים, מושפעים הכי הרבה זה הילדים שלנו. שלישית הדינמיקה של הפורום מורכבת משהנושאים ומהאנשים ואם זה הקצב אז זה הקצב.
יום טוב לכולם.

גלבועא

New member
כלומר, אתה חושב

שאיו מקום לשנות את השם, ויש קצב של הפורום. בסדר

זאת לא אמרתי, היות שהערתם

מס' פעמים על 'התגלשות' מהנושא הראשי יש מקום להניח שדעתכם היא שהפורום הוא בנושא המצוצמם יותר (וזה בסדר גמור, אתם המנהלים ומנווטים את הפורום לפי הבנתכם) לפיכך אולי לשנות את שם הפורום? בידכם.

אני יוצאת לחופשה ארוכה ומנצלת את

ההזדמנות להתייחס. כבר כתבתי בשרשור הקודם (ואני רואה שאחרים הסכימו לדברי) שברוב מערכות היחסים שלנו (בודאי עם הורים מבוגרים יותר) התגובות והתגובות שכנגד די צפויות (יש ספר מעולה בנושא הנקרא משחקיהם של בני אדם - אולי אני לא מדייקת בתרגום אבל זה הרעיון, אותו אדם משחק בדיוק את אותו משחק בכל פעם שהוא יוצר אינטראקציה עם אדם אחר, ובדרך כלל אותו "זוג" שומר על דפוסים קבועים שכל אחד מהם חוזר עליו. ה"חוכמה" היא לשבור את הדפוס, אבל, אצל רובנו, כל אחד וסיבותיו, זה לא קורה. בשלבים הראשונים של הפורום באמת הרגשתי הקלה גדולה, שיש לי מקום שבו אני יכולה לספר את הסיפור שלי בלי לקבל "שטיפה". אבל, וגם זה בזכות החברים במידה רבה, למדתי לחיות עם המצב הנוכחי. כשצריך אני מגלה יותר אסרטיביות ביחסי עם אמי, וגם העובדה שנסיבות חייה השתנו מקלה עלי. בנוסף יש בחיים שלי עוד אספקטים חשובים לא פחות שמעסיקים אותי וכבר התייחסנו בעבר לריבוי הפורומים העוסקים בתת נושאים מאוד קרובים (אני וחמותי, טיפול בהורים זקנים , אחים ואחיות וכו') שבעצם מצמצמים מראש את הנושאים הנידונים ובסופו של דבר גורמים ל"יבוש" הפורום. אגב, יש מספר אנשים (כמו שרון אחת) ואחרים שהיו מאוד פעילים בעבר ופשוט נעלמו וכדאי לשאול אותם מה קרה.

אנפה2

New member
הרמינה, בהזדמנות זו אני מאחלת

לכם המון מזל טוב, נסיעה טובה ומהנה ושרק יהיה לכם כיף גדול ותהנו מכל רגע, אני יודעת מה את עומדת לעבור כי הייתי במצב הזה ומחכה לכם עונג רב.

alona 9

New member
אני חושבת שאפשר "להעיר" מעט את

הפורום על ידי מתן אפשרות לאנשים לכתוב גם על נושאים שאינם קשורים בנושא שלמענו הפורום הוקם,אני מרגישה שלמשתתפים (הוותיקים במיוחד) לא תמיד יש מה לחדש ולספר בנושא ההורים, אני זוכרת שכוכבה כתבה: "משעמם לדבר כל הזמן על ההורים" אני לא חושבת שמשעמם כשהנושא עולה לדיון,הבעיה היא הקפאון הארוך עד שמשהו קורה,עד שמישהו כותב..

למעלה