שאלה בקליגרפיה:

ענוגה

New member
שאלה בקליגרפיה:

סליחה על היובש, אבל רציתי לדעת אם סופרי סת"ם ומומחים לקליגרפיה שזו אומנותם/מקצועם - אף הם נידונים לניתוח גרפולוגי, או שלגרפולוגיה אין כלים לרדת לעומק נבכי נפשותיהם המעונות? (זותומרת, מעבר למה שהבחירה שלהם במקצוע הזה אומרת...), אז מה אומרים המבינים?

עטרה ב ט

New member
למה יובש? אכן שאלה מעניינת !

ובכן....... יש גרפולוגים שטוענים שגם כתב סת"ם וגם כתב קליגרפי נידונים לניתוח גרפולוגי. שמעתי את זה בעיקר מגרפולוגים אמריקאיים וגם קראתי איפשהו ברשת מאמר שמנתח את המגילות הגנוזות של הקומראן. המאמר משום מה נעלם כבר לפני איזה שנה, אבל בקריאה שלו היה נדמה לי שהם עלו על מאפיינים של העם היהודי אז ופחות של האדם עצמו שכתב אותו. הם גם עסקו בהשוואה בין הכתב העברי לכתב הלטיני. כך שנגיד אפשר לעשות את זה........ רצוי שיעשה את זה מישהו שמכיר את הכתב ולא משווה כל הזמן לשפה שלו........
. אני אישית לא עושה את זה ובינינו... אני בספק אם זה באמת אפשרי...
. החוקים של סופר סת"ם הם כל כך נוקשים. לפני איזה שנה ישבתי עם סופר סת"ם אחד שהסביר לי את כל רזי המקצוע והסגנונות וגם הראה לי עבודות של סופרים שונים. יש המון הבדלים בין כותבים שונים. המון. אבל ההבדלים הם בשטף, בצורה, בעיצוב. כי מבחינת עריכת הדף ההגבלות חמורות וגם מבחינת הלחץ. אני לא בטוחה שזה מספיק בשביל ניתוח גרפולוגי ואם כן, זה מישהו שצריך להתמחות בתחום הזה. יצאה תשובה מבולבלת ? מלשות, שאלה קשה
.

לייזער

New member
השתגעתם???

מספיק לחשוב על זה שהמושג "קוצו של י´" מקורו בהלכות הנוקשות של כתיבת סת"ם כדי להבין שהחופש של הכותב שואף לאפס. שאלה שכן אפשר לשאול היא האם יש משמעות לכתב שאומות סיגלו לעצמן כמו כתב היד שלנו היום שהומצא לויודע מתי ואיך.

עטרה ב ט

New member
לייזער, אבל יש הבדלים בין כותבי סתם

שונים. ובקשר לאומות, כן זה מאוד מעניין ! רק לחשוב על ההבדל בין סימניות לאותיות !

ליטן א

New member
מה שכן, זה יהיה מעניין

להסתכל על כתבי יד של סופרי סת"ם - כשהם לא כותבים את ה-סת"ם - כלומר, בניתוח רגיל, על דף חלק...

אריק!

New member
ואז נוכל לבחון את גמישותם הנפשית

וכושר הסתגלותם. מי שיכתוב גם בטבעיותו באותה תבנית "סת"ם" לא עובר את המבחן הזה בהצלחה. לעומתו מי שעושה סויץ וכותב ´נורמלי´ מיטיב לעשות חייץ בין התנהגות בעבודה ובחיים. חשבתי על הצחוק שיאחז ב "סופר סת"ם" שיקבל מהמורה לעברית עונש להעתיק 100 פעם את המשפט.

ענוגה

New member
ויהי בוקר ויהי ערב, הלך היום,

ושמחתי להשכיל מכם. התרשמתי עמוקות ממבחן בוזגלו: הידעתם ש-ח´ זה ז´ כפול? שופופו עיניכם בנוסח הלבנבן והשחרחר כאחד. ומנין השתכפלה ה-ף בנוסח הבהיר? האם ללייזער הפתרונים? בכל אופן, אני תמהה למה בחרו לקשט סטייל ראש-טווס אותיות מסויימות, ולהותיר אחרות בעריין. היום שמעתי המון הרצאות מאלפות, ותקעתי מאכלים מעלפים והתלבלבתי כוכך, שתשובות לשאלות האלו יהיו סיום מוחצני והולם במיוחד. אליכם, עבור.

shonshon5

New member
הלך היום? יבוא חדש! לא טוב דואגת!

ובעניין הקישוטים על אותיות מסויימות, למה בכלל יש כתרים, ולמה לא בכל האלפביתא, אז זה ככה: המופע הראשון המתועד של הכתרים הללו נרשם לפני כמה מאות שנים. הקטע הוא שזה לא היה מתוך תפיסה אמנותית כל שהיא, האמת היא הרבה יותר פשוטה - הזקן שכתב את הספר תורה סבל קלות מפרקינסון, הנוצה עם הדיו קיפצה לה קמעה, וכך נוצרו הכתרים. נו, זה היה אמור להיות סיפור ארוך, אבל אין לי חשק לברבר עכשיו. בכל אופן, זה הגרעין והעיקר. לא יכול להיות? חברים, אם מכבי יכולה להגיע מיתרון 23:7 להפסד 78:77 .... אז הכל אפשרי! זהו. טומורו איז אנאדער דיי. סקארלעט.

shonshon5

New member
את רואה? הבטחתי - קיימתי!! ../images/Emo140.gif

ואפילו הבאנו אותה ביום חמישי! היום הכי הכי בשבוע, הטומן בחובו הבטחות מתוקות לסופ"ש הממשמש ובא. מי בא בשבת לגלבוע? הא? מי? אבי, יועץ רה"מ לספורט עממי +דרושות.

shonshon5

New member
מכה, המזגאויר הזה, מה?

אם הדיקטטור שלנו לא יצליח לכפות הצננה של האקלים במיניום 5 צלזיוס אין סיכוי שאצא מפתח פליטת האויר של ה"אלקטרה" 3.5 כ"ס... 30 מעלות על הגלבוע? מוגזם בכל קריטריון! אבי, יועץ רה"מ לתגובות קשות.

ענוגה

New member
אוי, היה יום ענקי ליהודימים! ../images/Emo28.gif../images/Emo104.gif

ובמיוחד לאלה מבינינו שבילו אותו על יאכטה קטנה במימי השלולית התיכונה מערב-הרצליה, וסבלו כוכך. בכולופן משונשן, למה אתה אומר שהגרעין והעיקר הם היינוהך: תחשוב שוב: אבטיח, שזיף, תפוח, קלמנטינה, מלון, אפרסק, אפרסמון, להמשיך? נגיד, אם כל פרי היה יכול לכתוב עם הגרעין שלו, אז היו כתבים שונים לכל אחד מהנ"לים מפאת השימוש בכלי כתיבה שונה, מה שמביא אותנו לשאלה: למה אין סטנדרט אחיד לעט כתיבה כדורי לצורך ניתוח גרפולוגי? הרי לא יתכן שכל נבדק יעשה שימוש בכדורי הראשון שנקרה לפניו, ויטה את תוצאות הבדיקה באופן בלתי ניתן לבקרה ושליטה?! באמת סוגיה חשובה וחבל שלא לתת על כך את הדעת. איך, לדעתכם, תראה העט האולטימטיבית (המתייחסת, כמובן, לזוויות האחיזה המשתנות, עובי קו בהתאם ללחץ המופעל וכיו"בים)?

ענוגה

New member
ואפרופו מזגאויר - בדקתי ומצאתי../images/Emo42.gif

שהטמפרטורה האופטימלית בימים שרברביים אלה היא באמצע הים: מה שנקרא - אידיליה בסיציליה עם פטרוזיליה. בקיצור - הים זה כמו הגלבוע, רק יותר. פרטים על קורס לסקיפרים, פעילויות מומלצות בלב ים וכהנה - בקרוב.

עטרה ב ט

New member
ענוגה, את מבלבלת בין גרעין לגלעין

הגרעין שאבי דיבר עליו זה ההוא מדימונה.

ענוגה

New member
את מתכוונת כמו בילבי וגילגי?

בכולופן חשוב להסביר שגלעין הוא כזה שהתגלע בו בקע ולעומת זאת גרעין הוא כזה שטעמו גרוע ובעצם גם ההוא בדימונה התחיל את דרכו כביפנוכו כזה, אלא שהוא פשוט הבקיע את עצמו בטרם עת, והטעם האטומי שלו פשוט היה הורס, כזה כאילו מילקי פיצוץ. פשוט והגיוני, לא?

עטרה ב ט

New member
לייזער, אבל יש לכל עדה כמה נוסחים

לא ככה ? ואריק, אחד הדברים שנדרשים מסופר סת"ם זה לא להפריד עבודה וחיים אישיים, הוא נדרש להיות טהור בכל הליכותיו.

אריק!

New member
אם כך , מנקודת המבט הדתית

יש להחמיר דוקא עם מי שכתב ידו ´בחיים´ שונה מ "כתב הסת"ם" שלו. שמא הוא לא עד כדי כך טהור בכל הליכותיו. וגם התמרדויות כאלה ואחרות כנגד מה שהוטבע בו, כ ציפיות כלפיו. ( להיות טהור בכל הליכותיו ).

למעלה