שאלה בצניעות

שאלה בצניעות

בס"ד שלום וברכה לכבוד הרב! שאלה בענין צניעות: שמעתי פעם שיחת נשים שאסור לנשים לשים מטפחת ראש אדומה, או בגד כלשהו אדום, כי זה מביא דינים על אותה אישה, ומוטב לאישה ללבוש כהים בדרך כלל, ואסור להתאפר, האם יש בכך אמת שצבע מסויים משפיע על חייו של האדם הגם שהוא שומר מצוות? האם צבע יכול להפוך אדם קרוב להשם יתברך יותר מאשר צבע אחר? אשמח לראות מקורות בברכת חודש טוב ושבוע טוב, ברכות מפי עליון.

תשובה

את יכולה ללבוש כול צבע שאת רוצה בעיה אם אדום שזה שזה נועז מידי ובולת וצעקני מידי ולכן אומרים שלא טוב ללבוש אדום

איתמר770

New member
תשובה

כיום מותר ללבוש בגד אדום אבל לא בגד צעקני. לגבי איפור- אישה צריכה להיות מאופרת בטוב טעם, לא בולט או צעקני מדי.

האדום אסרו בגלל שהצבע צעקני.

אם הוא צעקני, הוא אסור גם אינו אדום. ואם הוא אדום אז אסרו כי הוא צעקני.

איתמר770

New member
בעבר אדום היה צעקני.

לא היו הרבה צבעים בבגדים. והאדום נחשב בולט על הרקע הכהה יחסית של שחור-חום-אפור-כחול וכדומה. כיום האדום הוא לא בולט במיוחד כי אנחנו רגילים לבגדים יותר צבעוניים. פעם היה הכל שחור לבן- אפילו הטלויזיה. היום יש יותר צבעים.

נו נו.

העיקר אני שמח שלא אלמן ישראל. יש לנו איתמרים חדשים לבקרים. הבאים לומר שפעם היה אסור. היום זה שונה.

איתמר770

New member
ההלכה נקבעת לפי המציאות ולא ההפך.

ההלכה קבעה שצריך צניעות. ההגדרה "צניעות" משתנה ממקום למקום ומזמן לזמן. דוגמא אחת היא הצבע האדום. דוגמא שניה זה הפיאות לנשים, שבעבר הרבה רבנים התירו פיאות, אולם אחר כך שמו סייג שרק פיאות מלאכותיות ועוד ועוד.

אוקיי, קבלתי.

רק אני צריך להתבונן בעוד המוני דברים, החל מפלאפון בשבת ועד הרבה דברים אחרים. כי ידעתי עד היום שמפורש צבע אדום אסור. כי כך ראיתי גם במקורות ההלכה. עד היום ידעתי שההלכה לא משתנית כלל. בקשר לפיאות. לא רציתי מעיקרא להתייחס, כי היכן שאסרו אסרו מעיקרא והיכן שהתירו התירו מעיקרא. איני יודע מי הפרטנר שלי. האם הוא ש"ס שיאמר לי שאמי החובשת פאה היא ... או שהוא ליטאי או חב"די או חסיד ר"ת או חסיד רש"י, אז הבה נניח דבר שכה נדוש ממש לאחרונה. אדום הוא אסור לפי ההלכה בהחלט גמור ואין הלכה המתרת.

איתמר770

New member
דוגמאות נוספות ל"שינוי" ההלכה.

האם מותר להתפלל עם מכנסיים קצרים ? אחד האחרונים כתב שהזדעזע לראות אנשים לא צנועים, שהולכים עם חולצה החושפת את.... המרפק ! וכיצד הם מתפללים כך וכד'. ולמעשה, בגלל שכיום כולם הולכים עם חולצה קצרה, אין בעיה עם צניעות בזה. הדוגמא יותר בולטת במכנסיים קצרים, שבישיבות זה נחשב לא צנוע. ואילו במושבים זה טבעי.

איני מעוניין לדוש בנושא

עם תלמיד חכם גאון כמוך. אחד האחרונים כתב שהזדעזע וכו'. באיחזה מושב הוא היה שהוא ראה את זה ? אדון יקר. איני מתפתה לשנות שום סעיף בהלכה חלילה. נכון. שינו את ההלכה. אבל כל המשנה, ידו על התחתונה. לא רבנים יראים. לא חרדים לדבר ה'. לא שומרי תורה ומצוות כהלכתן שינו את ההלכה. אין לי ענין לדוש בנושא ברור והחלטי ופשוט מאד. תצליח.

אחרי כל השרשור

אין לאסור בגד אם יש בו עירוב כלשהו של אדום. אבל אדום נאסר. יש תשובה של אחד מגדולי הפוסקים בקשר לצבע מעורב באדום. שם כיון שהוא מעורב ואינו אדום כבר, (כמו בורדו לדוגמא) אז, ורק אז הוא ייאסר אם יהיה צעקני. אבל האדום עצמו הוא אסור.

למעלה