שאלה בפיזיקה

yaakii

New member
שאלה בפיזיקה

למישהו יש מושג איך מחשבים המרחק ממראה שממנו כבר אי אפשר לראות משהו שלא נמצא מול המראה? תודה

tweeg

New member
אמממ

לדעתי אתה צריך לחשב לפי רוחב מראה,זווית ראיה של בנאדם(נראה לי 160) אני לא מכיר נסוחא ספציפית אבל זה בטח משהו: שדה ראיה:רוחב מינימלי של המראה=מרחק מהמראה (זה המתשנים נראה לי,צריך למצוא את היחס בינהם) מצד שני אני לא יודע פיזיקה,ואפילו לא בטוח שהבנתי את השאלה

yaakii

New member
מהתשובה נראה שהבנת את השאלה

בכל אופן כשאהיה היום בערב בבית אסביר יותר טוב, כך תוכלו אולי להסביר לי טוב יותר/tapuzforum/images/emo13.gif

yaakii

New member
ניסיון להסבר טוב יותר

הטווח שיכולה הדמות לראות מה שאינו מול המראה קטן ככל שהדמות מתרחקת ממנה. מהי הנוסחה לגלות מרחק בו כבר לא תראה הדמות אלא מה שמול המראה..? תודה(=

Snir2121

New member
מונחים טיפה בעיתיים

כשאנחנו מדברים על "בדיוק מול המראה" - זה משהו שקיים רק במחשב. נקודה שנמצאת על האנך האמצעי לקו האורך של המראה, זה משהו שאינו מציאותי כי אנחנו לא חווים נקודות בחיי היומיום... זה משהו שהוא חסר מימדים. באופן עקרוני *תמיד* תוכל לראות את מה שלא בדיוק מול המראה, וביחוד כשמדובר באפיון מתמטי ולא דיווח של אדם - רק שזה תמיד יקטן עוד ועוד ועוד. אין שום מרחק שבו ניתן לקבוע את הטענה שרואים רק את מה שמול המראה. תחשוב על זה ככה - אם ככל שמתרחקים הטווח קטן, והיה מרחק של הטווח הקטן ביותר (רק מה שבדיוק מול המראה) והיינו מתרחקים עוד - או שהטווח לא היה קטן (וההנחה הראשונה שגויה) או שהטווח היה קטן (ואז הפוטונים שמוחזרים אלינו מאזורים מסויימים של המראה כביכול לא מוחזרים - סתירה). לכן ההנחה השנייה שגויה.

yaakii

New member
הבנתי ולא הבנתי

אם ככה בכל מרחק נוכל לראות משהו מחוץ למה שמול המראה?

Snir2121

New member
מעשית - תמיד תוכל לראות מה שלא בדיוק מולה,

עד למרחק שבו תופעות אופטיות ימנעו ממך לראות את ההשתקפות על המראה בכלל (לדוגמה - אור שפשוט כבר לא מגיע לעיניים שלך). זה דברים שנכונים רק למרחקים מאוד גדולים, מה שהופך את זה ללא רלוונטי לחיי היומיום. התשובה הסופית היא - בחיי היומיום, בכל מרחק תוכל לראות דברים שלא נמצאים בדיוק מול המראה.

tweeg

New member
לא הבנתי כלום

האם אתם מדברים על המרחק שממנו רואים רק את המראה? האם אתם מדברים על המרחק שבו ההשתקפות היא רק של מה שמול המראה? אתם יכולים להסביר את זה עם מונחים של מראה וההשתקפות? כי איבדתי אותכם מזמן

Snir2121

New member
ניסיון להסבר

כאשר אתה מסתכל על מראה אתה יכול לראות לא רק את מה שנמצא על האנך האמצעי שלה ("בדיוק מולה") אלא גם קצת הצידה. אבל ככל שתתרחק מהמראה, תראה פחות מה"הצידה" הזה. השאלה היא - עד מתי. התשובה שלי היא שלהגיד על מרחק מסויים "עד פה", או בכללי להגיד שקיים מרחק כזה - ייצור סתירה, לכן מבחינה מתמטית אתה יכול להתרחק עד אינסוף ועדיין להצליח לראות מה שלא בדיוק מול המראה. במציאות - אחרי מרחק עצום כבר לא תבחין באור המוחזר מהמראה כי הוא פשוט לא יגיע. זה נחשב אינסוף, לצורך העניין.

tweeg

New member
אוקי עכשיו הבנתי,עם קצת עזרה ויזאולית../images/Emo9.gif

Bliss17

New member
זה תלוי בטווח הראיה שלך ובמרחק מהמראה

כל עוד אתה רואה את המראה תראה ממנה גם השתקפות אך ככל שתתרחק יקטן הטווח המרחבי שאתה רואה.. נראה לי כבר אמרו פה...

למעלה