שאלה בפוטושופ

shosh666

New member
שאלה בפוטושופ

יש לי כמה עבודות בפוטושופ שמרתי אותם בפורמט JPG ואני לא מצליחה לפתוח אותם איפה טעיתי?

yanivfel

New member
איפה הן לא נפתחות? בפוטושופ?

איזו הודעה המחשב מציג לך?

shosh666

New member
בפוטושופ כן

בצייר למשל אני מקבלת את ההודעה הבאה:אין אפשרות לקרוא קובץ זה בצייר, קובץ זה אינו מפת סיביות חוקי אושהתבנית שלו אינה נתמכת כעת כשאני פותחת דרך כל מקום אחר אני מקבלת תמונה כזאת:(ראה קובץ מצורף)

ranmor

New member
מה זה דרך כל מקום אחר?

הצייר לדוגמא לא מסוגל לפתוח קובץ jpg משום שהוא תומך רק בקובצי מפת סיביות(Bitmap - BMP) אם אני לא טועה... יתכן וה"מקום האחר" אלו גם תוכנות שלא תומכות בפורמט זה. תנסי להוריד תוכנה בשם Acdsee שתומכת כמעט בכל פורמט גרפי אפשרי.

tamary100

New member
אני מכיר את הבעיה והפתרון לה הוא:

קודם כל הבעיה נוצרת (וזאת ע"פ תחקיר שערכתי באינטרנט) מכיוון שפוטושופ שומר סוג מסוים של JPG שאינו נפתח אצל בתוכנות מסוימות שיודעות לפתוח JPG במבנה קצת אחר. כל זאת מאוד מבלבל מכיוון שכל הקבצים ההלו נקראים JPG - הסיבה לכל הבאלאגן היא כרגיל התחרות בין החברות. בד"כ הבעיה לא תופיעה בתוכנות גרפיות אבל בתוכנות שמגיעות קומלט עם האופיס וכו´ זה כן קיים. ובכן: עליך לשמור את הקובץ בפוטושופ בפורמט TIFF. ללכת לתוכנה שלא פתחה לך את הJPG ולפתוח בה את הTIFF - ואז לעשות בה SAVE AS- JPG . ה - JPG הזה שהיא מייצרת הוא מהסוג שהיא מכירה ויודעת גם לפתוח. המיקרה שאני נתקלתי הו הוא חוסר היכולת לפתוח JPG מפוטושופ ב- MICROSOFT PHOTO ETITOR. עוד באג מכוון שיצר עבורינו ביל גייטס... זה שיגע אותי - אבל הפתרון הזה הציל את המצב. בהצלחה! בהצלחה.

למעלה