שאלה בפוטושופ 5

danoneee

New member
שאלה בפוטושופ 5

כיצד ניתן לשמור קובץ בפורמט GIF. אני מבין שלאיורים הוא קטן מהרבה מה JPG. ובאיזה רמה רצוי לשמור את קובץ ה JPG - התוכנה נותנת אופציה. תודה

yossi_maoz

New member
תוכל להשתמש באופציות הבאות

1-ייצוא תוך שימוש בפלאג אין GIFF 89 EXPORT או להמיר את התמונה למצב צבעי אינדקס ואז לשמור כ- GIF 2-זה לא כלל מחייב שלאיורים הוא קטן יותר מ-JPEG, אם כי הפוטנציאל קיים מאחר ו-GIF שומר מידע רק עבור 256 צבעים מקסימום. 3-אין כלל קבוע לדחיסת ה-JPEG. ככלל אתה אמור לבחור את הפשרה שבין גודל הקובץ לאיכות.

geostant

New member
בפוטושופ 6 (לא 5)...

עושים Save For Web ואז בוחרים GIF GIF קטן משמעותית מ-JPEG כאשר השימוש בצבעים הוא מאוד קטן... אם תקח את אותה תמונה שמכילה רק שחור ולבן ותשווה JPEG ל-GIF אתה תבין על מה אני מדבר... ה-GIF ישקול כמו BYTES אפילו לא KILO אחד... ולעומת ה-JPEG שיקול הרבה יותר... (כמובן תלוי בגודל התמונה והרזולוציה שלה). ב-PS 5 האמת שאני כבר לא זוכר איך עושים את זה... אולי SAVE COPY ולא SAVE רגיל... תבדוק.

noa_f

New member
פוטושופ 5 ו-GIF

בפוטושופ 5 , אם אני זוכרת נכון כבר היתה IMAGE READY וע"י מעבר קליל בין התוכנות ניתן ליצא ל-GIF. בכל מקרה,גם ב- IMAGE READY וגם בפוטושופ 5.5 או 6 עוברים למצב של "חלון מפוצל" שבו רואים גם את התמונה המקורית וגם איך היא תראה אחרי אופטימיזציה ובודקים האם זה נראה טוב, באפשרויות דחיסה שונות.

yossi_maoz

New member
שלילי

IMAGEREADY בגרסה 1.0 נמכרה בנפרד מפוטושופ 5.0. רק לקראת סוף 99 אדובי השיקה את גרסה 2 של התוכנה שצורפה לפוטושופ 5.5 כחבילה אחת.

noa_f

New member
צודקים, טעות שלי. אגב, מדוע יוצרי

אינטרנט בארץ נעולים כל כך על פוטושופ? (אולי בגלל שהם לא קונים את התוכנה בכסף...) למתחילים הייתי ממליצה דוקא על פיירוורקס (firework) של מאקרומדיה. כמובן, לא לדפוס אלא לאינטרנט.

geostant

New member
יש הבדל עצום ../images/Emo70.gif בין שני תוכנות אלה

PHOTOSHOP מיועדת לעריכת תמונות, לזה היא נולדה, זה משתמשים בה להכנת דברים אחרים זה משהו אחר. FIREWORKS מיועדת לבנות אתרי אינטרנט לאנשים מתחילים בלבד... היא מאוד פשוטה וקלה אבל אין לה תוצאות יפות כמו שילוב של PS עם HTML. במיוחד ש-FW תהפוך כל טקטס לתמונה מה שיכביד על אתר.

noa_f

New member
רק מתחילים באמת ישתמשו בפיירווקס

לבניית אתר באופן מלא! רוב האנשים, אפילו עם קצת נסיון, רק יבנו בה אלמנטים לתמונות האתר ולתכנון העיצוב, ויבנו את האתר ע"י עורך אתרים נורמלי. אני מוצאת שלבניית אלמנטים מהירים היא פשוט יותר נוחה מפוטושופ, ואפילו שאת גרסא 6 אני מאוד אוהבת (אני גם לא אבנה אתר "רק" עם אימאג´-רדי, זה ממש דבילי, היא מוציאה קוד נוראי).

למעלה