שאלה בפוטושופ 5

danoneee

New member
שאלה בפוטושופ 5

מדוע שאני פותח כל תמונה היא נפתחת ברזולוציה של 72 DPI - ללא קשר לאיכות שנסרקה צולמה וכו.. האם יש דרך לשנות זאת ? תודה

SCaToPHaG

New member
המסך שלך הוא (בערך) 72DPI

ולכן כשלא מוגדרת לקובץ רזולוציה ספציפית - פוטושופ מגדיר אותו כ-72 מהסיבה שבכותרת = וכל עוד הוא על המסך אין לרזולוציה כל חשיבות. כשעובדים בפוטושופ אפשר להגדיר כמעט לכל קובץ רזולוציה - והנתון נשמר בקובץ (embedded)

uri_a

New member
מה הקשר למסך???

מצלמה דיגיטלית מצלמת ברזולוציה של 72 PPI, זה מה יש... קובץ שנשמר ברזולוציה מסויימת, יפתח באותה רזולוציה.... (אלא אם כן הוא בפורמט raw).

yossi_maoz

New member
יש קשר

מצלמה דיגיטלית מגדירה רזולוציה בערכים מוחלטים (פיקסלים) כמו 1600X1200 800X600 וכיו"ב. פוטושופ תמיד תשאף להציג את התמונה בגודל "אמיתי" כלומר 1 פיקסל של רזולוצית מסך = 1 פיקסל של התמונה מאחר והסטנדרט של רוב המסכים הוא 72PPI פוטושופ תתיחס לכך כרזולוציה כמות שהיא. אם רוצים לשנות בדיוק לכך קיימת פקודת IMAGE SIZE.

uri_a

New member
יש הבדל

בין הרזולוציה של התמונה ששמורה כחלק מנתוני התמונה ברוב הפורמטים, לבין הדרך שבה התמונה מוצגת על המסך... בדיוק בשביל זה אפשר להציג בפוטושופ print size או actual pixels...... דרך הimage size אפשר לשנות את גודל התמונה וגם את הרזולוציה שלה, כמובן שממולץ מאוד לא לשנות את משקל הקובץ, כלומר להשאיר את מספר הפיקסלים האבסולוטי של התמונה - וכך, עם העלאת הרזולוציה - הקטנה של גודלה הפיזי של התמונה (גודל ההדפסה)

noa_f

New member
ובנוסף,

JPEG הוא אחד הפורמטים שאינו שומר רזולוציה בנוסף לגודל הדפסה, אלא ערכי פיקסלים מוחלטים (אורך ורוחב) כמו המצלמות. בכל מקרה, כאשר סורקים ואם המצלמה הדיגיטלית שלך מאפשרת (רק טובות יותר מאפשרות), כדאי לשמור בפורמט TIFF כי JPEG מאבד איכות בכל שמירה.

SCaToPHaG

New member
אבל

פוטושופ פותח תמונות ממצלמה דיגיטלית ב72PPI מכיוון שכנראה לא הוגדרה לקובץ רזולוציה אחרת [פונקציה שלמיטב ידיעתי לא קיימת ברוב המצלמות] - ומהסיבה שיוסי כתב זה הדיפולט של התוכנה. וד"א JPEG בפוטושופ כן שומר על ערכים נוספים כגון רזולוצית הדפסה - תעשה ניסוי בעצמך. (פתח JPG בפוטושופ, שנה רזולוציה ושמור. עכשיו פתח את אותו קובץ שוב ותראה שהנתון נשמר)

SCaToPHaG

New member
מוזר מאוד... אצלי זה דווקא כן עובד

ואני בספק אם ה6ME שלי הוא יחיד סגולה.

noa_f

New member
אם אתה עושה SAVE רגיל, אז כן

ואם אתה עושה SAVE FOR WEB - אז לא. אבל אני שוב חוזרת, רצוי מאוד לא לשמור JPEG שוב ושוב כ-JPEG כי בכל פעולת שמירה, תתבצע אופטימיזציה מחדש, ומכאן: ירידה משמעותית באיכות התמונה. קח את תמונות ה-JPEG ושמור אותם כ-TIFF. אח"כ תוכל לעשות בהן מה שתרצה.

uri_a

New member
save for the web

היא פקודה אחרת לגמרי... היא אמורה לשמור (כשמה) בצורה מותאמת לאינטרנט, ולכן היא תשמור את הקובץ ברזולוציה 72... זה לא שבקובץ "אין רזולוציה" אלא שהוא מותאם לרזולוציה הנכונה לרשת... לא יעזור כמה "תריבו" איתי.... jpeg שומר רזולוציה תמיד
האופטמיזציה שעליה את מדברת בשמירות חוזרות של הקובץ, היא לא אופטמיזציה, אלא דחיסה... jpeg הוא פורמט דוחס, הדחיסה נעשית על ידי חישוב ממוצעי צבע של הפיקסלים ופתיחת התמונה מחדש עם הפיקסלים ה"צבטעים מחדש" על ידי אותה דחיסה... ומכאן הירידה באיכות.. ירידה זו תקרה ברזולוציה 72PPI בדיוק כפי שהיא תופיע ברזולוציה 1200PPI... תר לי חברים, אתם מבלבלים פה כמה מושגים חשובים, אך שלא קשורים אחד לשני... (ודא"ג רק בשביל הספורט,ולמרות שהייתי בטוח בצדקתי, פתחתי תמונת מצלמה דיגיטאלית על מסך שבו 144 PPI, לא DPI - PPI..... אבל לא חשוב.... והתמונה, הפלא ופלא... ברזולוציה 72 PPI..........)

SCaToPHaG

New member
כמו שיוסי אמר:

"מצלמה דיגיטלית מצלמת ברזולוציה של 72 PPI" פשוט לא נכון; זה לא שיש במשפט נתון לא נכון או לא מדוייק, פשוט שהוא לא נכון מיסודו. נשמעת די בטוח בעצמך כשפסקת את זה וכשחלקת עלי, אז אני מקווה שאתה מודע לטעותך.

למעלה