שאלה בעקבות הטיפולים

luna10

New member
שאלה בעקבות הטיפולים

שלום לכן, אני מצטרפת לכאן מפורום שכן. עברתי את כל התהליך של IVF לפני שנתיים וחצי וזכיתי בטיפול השלישי בהריון מקסים של תאומים. לצערי הרב, ההריון נגמר בשבוע 33 לאחר שלא נצפה דופק בעוברית. יילדו אותי בניתוח קיסרי וכעת יש לי בן מקסים בן שנתיים.( כן אני מגיעה מפורום אובדן הריון). עכשיו אני רוצה יותר מכל לכנס שוב להריון. הבעיה היא שבגלל טיפולי ההורמונים בפעם הקודמת יש לי אנדומיטריוזיס. האם למישהי מכן יש את אותו הסיוט מהטיפולים ? איך אתן מטפלות בו ? אני מאוד חוששת שוב לקחת את ההורמונים כי האנדו יגדל. לקחתי לפני ההריון דקפפטיל , להקטנת האנדו , אבל תופעות הלוואי היו נוראיות וקשות. מה עושים ? האם יש לכן עצות ?

טיפטיפ29

New member
גם לי כנראה יש אנדו

כלומר, עשיתי MRI אבל הרופאים עדיין לא יודעים להחליט אם זה אנדו' או סתם דרמואיד. אם את עושה טיפולים את "עוקפת" את הבעיה של האנדו'. עד כמה שאני יודעת, אנדו' לא גדל בהשפעת ההורמונים, עשיתי 3 טיפולי IVF וכל פעם הרופא שלי מקפיד לבדוק את הגודל שלו והוא נשאר בדיוק באותו גודל. אין, לדעתי סיבה שהוא יגדל כי עד כמה שאני יודעת אנדו' הוא ציסטה שמקורה מרירית הרחם, פשוט הצטברות כזו. אני מקוה שאני לא מטעה אותך. תמתיני לתשובות מהבנות כאן שיודעות הכל, ואם תרצי בכל זאת להתייעץ עם רופא, פני לפורום "פריון הגבר והאישה" כאן בתפוז, ותשאלי את הרופא. בהצלחה.

מם 1971

New member
לא מדוייק...

אנדומטריוזיס הוא תוצאה של התפשטות רירית הרחם אל מחוץ לרחם בד"כ לאזור האגן (שחלות וחצוצרות). כתוצטה מכך נוצרות הדבקויות שאינן מאפשרות מעבר של הביצית המופרת או במקרים חמורים היפגשות של הזרע עם הביצית. לכן בנות שאובחנו עם אנדו' בדרגה גבוהה מופנות לטיפולי ivf שאמור לעקוף את הבעיה. יחד עם זאת, בחלק מהמקרים איכות הביציות של הלוקות באנדו' נפגעת כנראה בגלל שהאזור מודלק (ישנם עוד סברות). אחד הסימפטומים של אנדו' הם ציסטות עכורות הנקראות גם ציסטות "שוקלד" (היות והן נראות שחורות בשל הדם שהצטבר בהן). הטיפול באנדו' הם באנולגים המדכאים את גדילת רירית הרחם ואמורים להקטין את מוקדי האנדו'. המוכר שבהם הוא דקפפטיל ארוך עם תופעות לואי לא נעימות כפי שציינה לונה 10 . חשוב שהרופא המטפל יהיה מודע לאנדו' היות וחלק מהתרופות יעודדו את גדילתו (אני לא חושבת שתרופות לא נכונות יכולות ליצור אנדומטריוזיס, אך הם בהחלט יכולות לעודד אותו).

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. אני מקוה שמומחיות האנדו יתנו לך תשובות, אבל נראה לי שלא יהיה מנוס מדיכוי כבד לפני שמנסים להתחיל עם טיפולים כלשהם
. בהצלחה נועם

luna10

New member
דיכוי כבד ?

נשמע נורא . מה זה אומר ? ניתוח ? האם אי אפשר להתחיל טיפולים כשהאנדו נמצא שם ? הסיוט מגיע בימי המחזור עם כאבים כמעט בלתי נסבלים בבטן ובגב התחתון, כמעט ולא ניתן לתפקד כרגיל. אבל מה שהכי חשוב לי זה להכנס להריון , אז ממש לא כאב. האמת היא שעד שלא קיבלתי את המחזור כמה חודשים לאחר הלידה הכל היה טוב. חבל שהפסקתי להניק.

מם 1971

New member
הסבר ונקודת קישור

ניתן להתחיל טיפולים כאשר האנדו' "נמצא שם" , לאור העובדה כי אין מרפא מוחלט לאנדו' ולכן הוא כנראה תמיד יהיה בסביבה
. כפי שציינתי אין מרפא מוחלט לאנדו' אלא רק טיפולים להקלה בסימפטומים (כמו הכאבים הבילתי נסבלים אותם את מתארת). סוג הטיפול תלוי בד"כ בחומרת האנדו' ובמיקומו. האבסורד הוא שכל רופא יאמר שהטיפול הטוב ביותר הוא לנושא הוא כניסה להריון (כאילו דאהההההה, לשם מה התכנסנו ?
) בכל אופן, בד"כ לפני טיפול IVF נדרשים מספר שבועות/חודשים של טיפול במדכאים (כמו דקפפטיל ההורס) וזאת כדי לדכא את הפעילות ההורמונלית וע"י כך להקטין את מוקדי האנדו'. ניתוח לפרוסקופיה יעשה בד"כ לאיבחון ובמידה והרופא שלך מעוניין לצרוב את מוקדי האנדומטריוזיס מתוך אמונה שהדבר יסייע לטיפול (תלוי ברופא ובמצב). מוסיפה בתחתית הדף נקודת קישור למאמר בנושא. בנוסף, במידה ואת מעונינת במידע נוסף את יכולה לפנות אלי במסר ואשמח לנסות ולסייע.

ginger5

New member
אנדו

כמו שכתבו לך האנדו לא נוצר כתוצאה מהטיפולים, אבל הוא לפעמים גדל עקב הזרקת ההורמונים. האפשרויות לטפל באנדו הן או ע"י דיכוי באמצעות דקאפפטיל (או דיפרלין) או באמצעות לפרוסקופיה שבה יצרבו את המוקדים שלו. הרופא יחליט על הטיפול המתאים בהתאם לדרגת הקושי ומצבו של האנדו ולפי כמה שאת סובלת מכאבים. תופעות הלוואי של הדקא הן לפעמים קשות אבל אצל רובנו נסבלות (במסגרת מה שאנחנו מוכנות לעבור כדי להגיע להריון המיוחל). אם אצלך הן היו ממש נוראיות תתייעצי אם הרופא לגבי תחליפים (למרות שאני לא בטוחה שהם טובים מספיק כדי לעצור את האנדו). לגבי הלפרוסקופיה, מדובר בניתוח פשוט מאד שמתאים למי שהאנדו מרוכז אצלה במוקדים מסויימים שאפשר לאתר ולצרוב. הבשורות הרעות הן שהרבה פעמים האנדו חוזר אחרי תקופה גם לאחר הטיפול. הבשורות הטובות הן שהרבה פעמים לא חייבים לטפל. אם אין לך הדבקויות בתוך הרחם, בדרך כלל ה- IVF עוקף את ההדבקויות ואין צורך בטיפול מיוחד. אם את אחרי הריון ותקופה ארוכה ללא טיפולים יש סיכוי שהאנדו במצב סביר ואם הצלחת אחרי 3 טיפולים יש סיכוי טוב שהאנדו לא מפריע אצלך להצלחה. לגבי הכאבים - אם הם מופיעים רק בימים מסויימים - כדור חזק נגד כאבים בדר"כ יקל. בהצלחה

למעלה