שאלה בעקבות אירוע שהיה היום בבוקר

arana1

New member
כדאי לקחת את זה בחשבון גם במקרה של "טיפול"

כי נדמה לי שהמון פעמים אנשים לא מבינים שילדים,וביחוד אוטיסטים,יעדיפו לאכול חרא מאשר למות מרעב,ולכן לא נכון ללמוד רק מהתגובות שלהם על טיב ואיכות הגישה
זו גם הסיבה לדעתי שהרבה אוטיסטים מאמצים בסופו של דבר זהות בדוייה
מה שגם מתבטא בניתוקים והתפרצויות והתנהגות לא צפויה
כי עדיף להיות אדם שמקבלים אותו על להיות 'עצמי' שאף אחד לא רוצה ולא מסוגל להבין
וזה בדיוק המקום שבו אמורה להיכנס האחריות ההורית,הפדגוגית,הרפואית

שלומות0

New member
והזהות הבדויה

כמובן מתפרשת אצל אנשי המקצוע כטעות איומה כסכיזופרניה, וזה כל כך רחוק מלהיות נכון..

arana1

New member
הבעייה שהם אלה שיצרו אותה מלכתחילה

הרפואה היא המחלה

מרב געש

New member
שילוב מתחיל מחינוך של הקהילה !!! - השאלה שלך

מחזירה אותי לנושא הזה.
כדי שנצליח לשלב את ילדינו בחברה הישראלית יש לשנות גישה בחברה. כל העבודה שנעשה עם הילדים המשולבים לא תצמיח פירות אם האקלים בחברה הילדים לא יהיה מתאים.
עד שילדים לא ילמדו להתייחס בסובלנות וסבלנות אחד אל השני - הם גם לא יתיחסו באופן כזה אל האחר.
אצל ילדים יותר גדולים ניתן לפתח את הגישה שמציגה את הילדים המשולבים כאמיצים ומתמודדים - ומפנה אליהם הערכה. אבל בגיל הצעיר זה עדיין לא ישים.
בגן אם 35 ילדים על גננת אחת, קשה מאוד לחנך. החינוך מהבית שונה אצל כל אחד. וגם הגננות עצמן לא תמיד יודעות איך לאכול את הילד המשולב - ולתת דוגמא אישית לילדים.
אבל חייבים להתחיל משם.
כי הילדים שלנו - עם כל העזרה, תמיד יהיו שונים. ואם בגלל השונות מתעלמים מהם או לועגים להם באופן קבוע ושיטתי - אין לזה סיכוי - הם ירגישו דחויים, כי הם יהיו דחויים. וכמה שהם יתקדמו - לא יעזור להם חברתית - מה שלא יוצר אמביציה חזקה מדי לעבודה........

שר החינוך השיק אמנה בדיוק בנושא הזה. אבל אמנה זה לא מספיק. כל עוד מערכת החינוך עובדת בתקציב חסר, בקבוצות גדולות מדי, כשהצוותים עמוסים מדי ומקבלים משכורות נמוכות מדי - מאיפה יגיעו האנרגיות לשינוי הנדרש ?

TikvaBonneh

New member
מערכת החינוך רומסת את זכויות התלמידים

היא איננה מעודדת ומאפשרת למידה.
בכיתה של ארבעים תלמידים אף אחד לא מקבל תשומת לב אישית וטיפול מתאים.

olam varod

New member
זוית ראייה שונה למקרה הנ"ל

אנחנו ההורים לילדים על הספקטרום מאוד מגונים עליהם מכל העולם, שלא יציקו להם ולא יגידו להם מילה שלא במקום. הקושי שלנו לראות את ילדינו סופגים את חיצי הרוע מהסביבה קשה לנו ומוציא את הרוח מהמפרשים בכל פעם שזה קורה. אני מכירה את זה מקרוב מאוד. בני אובחן כ-PDD בגיל 3.5, עברתי את אותם ייסורים שאת עוברת ומתחבטת בהם.
היום בדיעבד, לאחר מס' שנים של התמודדות אני מצליחה לראות בכל ארוע שהוא - חיובי או שלילי - שחלק מהכשרתו לחיים. כל בן אדם שהוא - "נורמלי" או על הספקטרום - נתקל בגילויי עויינות מהסביבה ברמה כזו או אחרת. לנו אלה שכביכול נורמליים, יש מנגנונים טבעיים להתמודד עם עלבונות או פגיעה, ואילו לילדינו שהם רגישים יותר מנגנונים אלה לא מפותחים מספיק ולכן הם לא מגיבים כפי שהיו צריכים להגיב ואנחנו מוצאים עצמנו נעלבים בשבילם. אבל אם ברצוננו לאפשר להם עצמאות ועמוד שדרה, אפשר לנסות ולראות את ההתנסות הזו כחלק מהכשרה לעולם האמיתי, עולם שבו יש אנשים אדיבים יותר וגם פחות, וגם אנשים שפחות מבינים אותנו. לא נוכל לנצח לגונן עליהם מפני מצבים שונים, והם יתקלו גם בהמשך בסיטואציות לא נעימות. עם הזמן שכיגדלו הם ילמדו להימנע ממקומות לא טובים להם. ולהורים ניתנת אפשרות לראות כל אפיזודה כזו כחלק מההכשרה האמיתיים לחיים.
אני יודעת שזה ישמע כמו חילול הקודש מה שכתבתי למעלה. בואו אספר מעט על בני והיכן הוא היום:
בני האמצעי כאמור אובחן כ- PDD בגיל 3.5. למד בחינוך הרגיל עם השלמות של מרכז תקשורתי. בחטיבת ביניים עבר ללמוד בכיתה תקשורתית בבי"ס רגיל.
כיום הוא בן 19. סיים ללמוד בכיתה יב' באותה כיתה תקשורתית שהתחיל בחטיבת ביניים, עשה בגרות חלקית וצפוי להמשיך בשנה הבאה בכיתה יג' ולהשלים מקצועות נוספים. מתוך 10 ילדים שלומדים בכיתה יש לו 4 חברי נפש והם קשורים מאד אחד לשני, מלים מידי פעם יחד, הולכים לים, לסרט או לחגוג יום הולדת במסעדה. הוא הולך לצופים יוצא למחנות קיץ וטיולים, מתנייד באוטובוסים חופשי - כבר מגיל 12. ובכלל עושה המון דברים שדומים לבני גילו ומתעסק בתכנים דומים (מוזיקה, פייסבוק, מחשבים, משחקי מחשב, אפילו מבשל) אבל קצת אחרת ובמינון נמוך יותר.
אני מקווה שהצלחתי לתת זוית ראייה נוספת למקרה הקשה הזה, וקצת שלווה תרד על כולנו.

arana1

New member
השאלה היא מה זה עמוד שדרה ?

כי ההנחה שחוסר התגובה לאלימות ורמת ההיפגעות הגבוהה מדברים שלא מזיזים בכלל לאנשים אטומים נובעת מחוסר התפתחות היא בעייתית מאוד
בהמון מישורים

אם ילד או אדם צריך לשרוד בסביבה שכל הזמן עושה לו רע הוא לא יתפתח כהלכה(וזה בלשון המעטה)
יכולתו לפתח מנגנון שיאפשר לו להימנע ממקומות שרעים לו נפגמת מהותית במקום שכל הזמן לוחץ אותו לפינה ולכן לא משאיר לא את השהות לגדל את העור הנחוץ להגנתו

אם הנחות כמו שלך היו נכונות אז הדרך הנכונה לגדל ילדים הייתה פשוט לנטוש אותם או להכות אותם מכות נמרצות
לא מכינים אדם לחיים על ידי זה נטישתו בסביבה עויינת לו
הכנה כזאת גם יוצרת סביבה עויינת ואנשים מציקים מלכתחילה

אדם שגדל במקום מוגן יכול לפתח לעצמו זהות ויכולת בחירה שתאפשר לו להבין מראש,גם בלי שום התנסות ובלי שום נסיון,מה רע לו ומה טוב לו,רק מתוך הקשבה לעצמו
לא מלמדים ילדים לשחות על ידי זה שזורקים אותם למיים ולא מלמדים ילדים להיזהר מאש על ידי זריקתם למדורה

olam varod

New member
פספסת את העניין בגדול.

את מסלפת את מה שכתבתי או שאולי לא הבנת! איזה מן שטויות אלה- "לנטוש אותם או להכות אותם מכות נמרצות". קצת פתיחות מחשבה.
לא מדובר על גידול ילדים בסביבה אלימה, ולזרוק אותם בכוונה למקומות שרעים להם. אף אחד לא מצפה לגדל ילד בריא במקום רווי אלימות וכל בר דעת יתרחק משם. אלא מדובר בסביבה רגילה כזו שסובבת אותנו ושיש בה כל מיני טיפוסים וילדים שרמות שונות של הכלה וטוב לב וגם רוע. בכל מקום גם הנאור ביותר שיהיה , יש ילדים שעושים דוקא, שמושכים את האש ומציקים לאחרים - זה טבעם של ילדים.
העניין הוא לראות בסיטואציות יומיומיות כאלה - חיוביות ושליליות כאחד כמקום ללמידה. לא להתעלם מכך שהן קיימות אלא להתמודד איתן. מכאן אפשר גם לצמוח!!
ועוד מחשבה - האם כל ילדינו - נתקלים רק בטוב שקיים כאן, האם כל הימים שלהם נהדרים ואין להם יום רע? תנסי לראות בעיניים יותר נורמליות ולא ממקום מגונן.
תאמיני לי שהייתי שם במקום המגונן הזה, שנעלבת מכל מבט או הערה שהעירו לו, עברתי את כל זה, ובכל זאת גידלתי ילד לתפארת . לפני 16 שנים, כשרק אבחנו PDD והכל היה חדש, לא היו קיים המידע הרב בנושא שנמצא בכל מקום. היינו מבין החלוצים בתחום וכמעט בכל התחומים היינו ראשונים להתנסות: שילוב, סייעת, כיתה תקשורתית, צמי"ד בצופים, בגרויות, דירת הכשרה ועוד. וכשהצטרכנו אפילו נסענו לאנגליה כדי ללמוד על השפעת תאוריה מסוימת. לא חסכנו מאמצים על מנת לקדם ולסייע. אני מדברת ממקור ראשון.

arana1

New member
הסביבה הרגילה היא אלימה

ברוב המקרים מה שמקובל כנורמטיבי הוא הרבה יותר מדי אלים ורעשני ובריוני בשביל אוטיסטים
הם לא מרוויחים שום דבר מ"התמודדות" עם זה ולא לומדים שום דבר מההתנסיות שאת מזכירה

אני אדם מאוד חזק,כשהייתי ילד היו מרביצים לי המון,ולא הייתי מחזיר אף פעם,ולא בגלל שאין לי חוט שידרה,אלא בגלל שיש לי חוט שידרה,אלא שהוא חוט שידרה מוסרי ולכן סמוי לחברה שיודעת לזהות יכולת עמידה רק עם בריונות וכחנות
הדבר היחיד שילדים לומדים בבית ספר זה איך להיות חרא של בן אדם

המידע הרב שיש היום בנושא הPDD לא שווה כלום

dina199

New member
אני פספסתי בדיוק כמוך.

כי זה לא פספוס אלא דעות שונות.
אני מסכימה איתך שסביבה יכולה להיות מאוד אלימה כלפי א"ס גם כשרוב המוחלט של אנשים חושבים שהיא סביבה מושלמת.
מספיק שנ' גורם לילדים ללעוג לא' - זו כבר הפעלת אלימות על א' .
למרות שלכל הילדים בראשותו של נ' זה מאוד נחמד, מצחיק ולא אלים בכלל.

dina199

New member
סביבה יומיומית יכולה להיות מאוד אלימה

עבור א"ס.
במקרה הנוכחי ביקשו מהילד לנשק בובה ולעגו לו כי עשה את זה (ברוב תמימותו) . האם המעשה של הוא לא אלים ?
רי נ"ט היה תופס את זה ולא נכנע. ז"א מנ"ט בכלל לא היו מבקשים. פנ היה ניצול ציני של החולשה של הא"ס.
ויש מצבים יותר חמורים. בכיתות יותר גבוהות (כהשנ"טים נעשים יותר אכזרים) זה עלול להגיע למצבים של סכנת חיים.

מסכימה איתך בגדול

ילד שמוגן ומוקף בחום זה מה שנותן לו את הביטחון והגב, אם אני מגוננת על בתי מפני העולם, היא לומדת דרך הגנה זו לאן כן להתקרב ולאן לא מי האנשים הטובים לה ומי לא. ילדים שגדלו בסביבה מגנה גדלו ליהיות ילדים עם ביטחון ועם גב חזק.

שלומות0

New member
אני מבינה היטב מה שכתבת

הבת שלי לא בהרבה יותר צעירה מבנך, שמעתי מהורים שלמדו עם הבת שלי בכיתה תקשורתית בדיוק את אותם מילים שאת כתבת כאן,
כן הם הצליחו להוביל את הכיתה למקום שאת מאמינה בו, הם כל הזמן היכנסו אותם לגירויים מתמידים, הילדים האלו גדלו ללא טיפת מנוחה,
תמיד להיות חלק מהשילוב מייד לאחר הלימודים להיכנס למעדניית ושם גם להשתלב, כל הזמן להשתלב,
כן הם המשכו ללמוד בכיתה תקשורתית ויעשו בגרות חלקית, אבל הם פשוט.. אני מעדיפה לא להמשיך מה באמת קורה איתם וחבל שההורים לא רואים מה קורה איתם באמת!
אני רק יכולה להגיד שעל אף שהבת שלי בבית ספר לחינוך מיוחד ותמיד הייתה וגם כיום מורכבת,
מצבה הרבה יותר טוב!

olam varod

New member
כל מקרה הוא אינדיבידואלי

גם בתוך כיתה תקשורתית שכולם נמצאים על הספקטרום יש שונות גדולה בין התלמידים. בני עשה בגרות חלקית בעוד שהיו כאלה שעשו בגרות מלאה וחלק שבכלל לא ניגשו לבגרות. מה שמאתים לבני באופן אישי לא מתאים לאחרים וברור לי ולכל המערכת התומכת בביה"ס. אני לא מכירה את נושא הגירויים המתמיד עבור הילדים. עבור הבן שלי הבחירה היתה תמיד שלו. ההסכם שלנו היה שהוא מנסה כל פעילות שמוצעת פעמיים ואם עדיין מוצא חן בעיניו הוא ממשיך. אבל רק הוא מחליט לאן להגיע. יש פעילות רבות בביה"ס שהוא סרב להשתתף בהן וכולנו (אנחנו, מורים, סייעות, רכזת), מכבדים אותו על כך. מה שחשוב לנו שהוא הפעיל שיקול דעת והחליט עבור עצמו מה טוב לו. הוא בוחר מה טוב לו מבין המבחר המוצע. יש תלמידים בכיתתו שעשו שילוב רחב יותר ממנו ואפילו הדריכו תלמידים מכיתה י' בגיבוש בקיץ . לו זה לא התאים והוא לא ניגש לזה והבחירה הזו מעידה על כך שהוא מכיר את עצמו ויודע מה טוב עבורו. ותסכימי איתי שזה הישג.
אני לא סופרת את ההישגים של כיבוש יעדים, עוד נק' לבגרות, וכד'. אלא האיכות של הדברים שהוא עושה.
אין לי ספק שהכיתה התקשורתית הוא המקום המתאים עבורו. היא נותנת לו את השקט שהוא זקוק לו ומדיי פעם הוא מגיח "לעולם הרגיל" לפי בחירתו. בסופ"ש האחרון רצינו לצאת לטיול בג'יפ,רק אנחנו בלי אורחים. והוא לא רצה להצטרף. בכלל הוא לא אוהב לצאת מהבית. לא התווכחתי יורת מידי זה מה שמתאים לו לעשות ואני מכבדת אותו. כמה ימים אח"כ הוא קבע עם החברים שלו מהכיתה ללכת לסרט ולאכול אח"כ. זה הכי קרוב לחיים נורמליים שאני יכולה לראות.
אני רוצה להאמין שנתתי לו כלים להתמודדות עם מה שמחכה לו בעוד שנתיים כשיסיים את ביה"ס. ברור לי שלעולם יצטרך תמיכה וסיוע והכוונה, ואולי אפילו מסגרת מוגנת (מוקדם לדעת אני לא שוללת שם דבר), אבל הוא במקום טוב יותר בזכות מבחר התנסויות שעברו עליו והוא למד כיצד להתמודד עם המציאות וממה להתרחק ואיפה כדאי לו להיות.

dina199

New member
ומה הקשר בין כל אלה לבין מצב שמעליבים אותו ?

א"ס בין שלוש וחצי לא מבין מה זה עלבון . ויש גם א"סים בני חמש , עשר או חמש עשרה שלא מבינים.
כל הכתוב בשרשור לא היה כדי להגיד שחייבים לשמור אותו בצמר גפן ולהסתיר מהעולם האכזר.
כולם מסכימים שצריך ללמד מה זה עלבון ואיך מתמודדים עם העלבון .
כל זמן שילד נתקל בעלבונות בלי להבין שמעליבים אותו , בלי לדעת מה זה עלבון, בלי לדעת שמנצלים אותו , כל זמן שהוא מבצע הוראות של אלה שמנצלים אותו - אין כאן שום 'שיעור לחיים'. יש כאן רק ניצול של תמימות , חוסר מודעות וחוסר ידע.

למעלה