שאלה בענייני סטטוס forthcoming

אור302

New member
שאלה בענייני סטטוס forthcoming

אני ניצב כרגע בצומת דרכים קטן הקשור לפרסום אסופת הרצאות שניתנה בכינוס אחד ואז בעוד אחד. אני מעבד את ההרצאה שלי למאמר ושולח למי שאמור לאסוף את החומרים לספר, ליצור קשר עם בית הוצאה שיציב קוראים משלו ואז לפרסום. מאיזו נקודה אני יכול להגדיר את מצבי כ-forthcoming?

אם מדובר בכתב עת, מרגע שהודיעו לי על קבלה. אבל במקרה זה אני שולח למי שמארגן כאשר עדיין לא ידוע איזה בית הוצאה יפיק את הדברים ולמעשה בהחלט יכול להיות שלא יהיה בית הוצאה שמעוניין וכל העסק יתפרק. אני מניח שגם זה קורה לעתים. אבל עבורי חשוב ביותר לקבל סטטוס של forthcoming בהקדם האפשרי, לצרכי חיפוש עבודה בשנה הבאה. אני לא יכול להרשות לעצמי לבזבז מאמר שעל כתיבתו שקדתי חודשים רבים ובאותה מידה יכולתי לשלוח אותו עצמאית לכתב עת. אבל להופעה בכרך המרוכז יש ערך משלה וגם התחייבתי (כמו כל המשתתפים).

האם המאמר נחשב forthcoming מרגע שנשלח למי שמארגן את הדברים ואמור להוציאם בספר? בית שמאי יאמר ש-forthcoming זה רק מרגע שבית הוצאה מתחייב להוציא את הפרסום. מאידך, הדברים כבר אינם בידיי ואני לא עובד ישירות מול בית ההוצאה או כתב העת, אז אני את שלי עשיתי. יש פה איזה מצב ביניים. ואולי בכלל לכתוב משהו כמו:
forthcoming in a peer-edited volume now in advanced stages of preparation by the conference organizers...

זה נראה כמו תירוץ עלוב. מצד שני, אין לי דרך טובה יותר לתיאור פני הדברים.

אני באמת חושש שכל העסק יימרח ויתמוסס גם אולי משום שמשתתפים אחרים לא ישלחו את עבודותיהם בזמן. גם כך כבר כולנו קיבלנו הארכות. בקיצור, בוץ טובעני ואני צופה עוד אחד מכינוס אחר. עצות?

milindapanna

New member
תשובה

למיטב הבנתי אתה לא יכול לכתוב את זה בשלב הזה. רק כשיש הוצאה לאור ברורה וכתב היד התקבל לפרסום אתה בסטטוס של FORTHCOMING. עד אז אתה מקסימום SUBMITTED, ולמעשה, כל עוד כתב היד לא הוגש להוצאה לאור - אתה גם לא שם. צר לי (גם לי יש כאלה, וכרכי כנסים לוקחים לעתים זמן רב מאוד עד לפרסום). אם תתחיל לכתוב מגילות על הסטטוס של הפרק זה רק יראה מוזר יותר ויותר (כאילו בכוח אתה מנסה להוסיף פרסום שעדיין אינו פרסום).

ayulli

New member
כמה הצעות:

"in progress"
"under consideration by״
״under advanced netogiations with"
"commissioned for״

ayulli

New member
המצב החוקי לא ברור כרגע

וברצינות: כן, ראיתי אם זה גם בקו״חים באתרים של מוסדות אמריקאיים, למרות שאין לי נתונים סטטיסטיים בשבילך על איפה, מתי, איזה שלב קריירה זה מאפיין וכו׳. אני חושבת שזה תוצר בלתי נמנע של תעשיית ה-publish or perish.

milindapanna

New member
שוב, אלה מונחים מקובלים אבל צריך הוצאה לאור

או משהו דומה, אחרת הוא נותר עם זה שהוא הכין/התקדם/נשא ונתן עם עצמו ועם חבריו לכנס, וזה לא בתחום ה"פרסומים" (אם כי בהחלט יכול להיות תחת WORK IN PROGRESS).

אור302

New member
או work in submission

אני מעז לשער שעבור אלה שרק בתחילת הקריירה שלהם, "עבודות שהוגשו" היא קטגוריה לגיטימית. נניח שאתה בפוסט דוק או במשרה זמנית או אפילו עומד להערכה של שנה שנייה במסלול קביעות. שנה או שנתיים אחר סיום לימודי הדוקטורט - בהחלט סביר שיש לך עבודות שהוגשו ואפילו עוד לא התקבלו, כלומר הן תחת הערכה בכתב העת. ומי ששופט אותך רוצה לדעת שאתה פעיל וחוקר. לא אשמתך שכתב העת זוחל בקצב העבודה שלו. עכשיו, אם הגשת לכינוס מאמרים כזה שעוד מחפש הוצאה (אולי חיפוש ההוצאה יכול להתקיים רק לאחר שכל המאמרים מוכנים) - אין לך כתובת ל"מאמרים שהוגשו" אבל עצם ההגשה הוא בעל משמעות, שוב, לאנשים בראשית דרכם. לא תקבל על זה קביעות, אבל קבלה למסלול קביעות או לעבודה זמנית בהחלט מתאפשרים.

אור302

New member
אני חושב שלפחות SUBMITTED כן תופס,

בהתחשב בכך ש-SUBMITTED פירושו "שלחתי אימייל עם הקובץ ועדיין לא זרקו אותי מכל המדרגות." אבל גם SUBMITTED זו לא מחמאה גדולה.

אני מניח שאפשר לכתוב משהו כמו

Submitted to Proceedings of the 1st International Conference on Sheker Kolshehu
גם אם אין עדיין הוצאה.

אבל בעולם שלי מפרסמים בעיקר בכתבי עת ואין כמעט עניין של הוצאות וכו' (וכנסים שיש להם פרוסידינגס עם מאמרים מאורגנים בד"כ ע"י אגודות גדולות שהן גם המול"ים של הפרוסידינגס)....

אור302

New member
לא בהכרח. יש בעצם דיון בשאלה הזו,

האם יש לציין לאן הוגשה העבודה. יש שייטענו כי ציון שם כתב העת או ההוצאה עלול להטות את השיפוט של קורות החיים, נניח אם בין חברי וועדת החיפוש יושב מי מעורכי כתב העת הזה או מאויביו. מאידך, זה מראה לאיזו רמה אתה שואף.

submitted

זה בכלל לא רע. זה אומר שהשלמת את המחקר ושהוא בשלב שכבר ניתן לפרסם. אז גם אם זה לא יתקבל בסיבוב הראשון או למקום הראשון שתגיש אליו, יש סבירות גבוהה שיצא מזה בסוף פרסום. מנסיוני, זו בד"כ ההתייחסות ל submitted.

milindapanna

New member
נכון, אבל כשאתה קורא

SUBMITTED בקורות חיים אתה לא מצפה לראות למי/לאן האייטם הזה הוגש? הרי לכתוב "הוגש" בלי להגיד למי/לאן נשמע מוזר, לא?

milindapanna

New member
ראיתי

רק שבעולם של אור (ושלי) מארגני הכנס אינם מוציאים לאור, ולכן להגיש להם לא אומר הרבה עד שהם לא מגישים להוצאה לאור.

אור302

New member
דיברתי פה עם אחד הממונים עליי בעניין,

מסתבר שיש משמעות רבה לעצם ההגשה. היכן? לא ב-R1 אבל בליברל-ארטס זה נחשב וגם מגישים להם את המאמר לסקירה. זה תופס למצב שבו אני מציג מועמדות לחידוש/קבלת משרה. למעשה, אפילו לסקירת השנה השנייה במסלול קביעות מספיק להציג "הוגש לפרסום." הופתעתי אבל הוסבר לי שאני לא ב-R1 וזה תואם את עומס ההוראה הכבד. נו, חדשות טובות.

למעלה