שאלה בענייני מים

פלקן

New member
שאלה בענייני מים

לילה טוב לכל הערים. אשמח לקבל את עזרתכם בעניין מיחזור מים,יש לי אפשרות להזרים מים משטיפת כלים בלבד לגינה. אתם חושבים שאפשר להשתמש במים האלו :לעצי פר,שיחים,ועצים בוגרים אחרים ? האם יש דרך ל"טהר" את המים מהמלחים והדטרגנים ???? תודה וחג שמח

זה לא פשוט לטהר מים אפורים-מים עם

סבון. יש כל מיני טכניקות בשביל זה. אם אתה רוצה להכניס את הראש לעולם של שיטות תחפש בגוגל "אגן לח" או "WET LAND". או בקיצור, לא.

bel011

New member
בוודאי שיש דרך ויש גם חומר בנושא

בקישורי הפורום. מציעה שתכנס למילון המונחים (שורה כחולה למעלה) ותחפש את המונח "מים אפורים". דרך אגב, מים יותר "מוצלחים" אפילו ממי הכיור זה המים שמתבזבזים במקלחת. בכל מקרה, המים האלו נקראים מים אפורים להבדיל ממי השירותים שנקראים "מים שחורים". יש כמה דרכים לטפל במים כדי להביאם למצב שניתן להשקות בהם.

הליויתן

New member
אצלי ליד הסטודיו,אחד מעצי התות

שתול קרוב מאד למוצא מי שטיפת הכלים מהכיור,הוא גדל נפלא ובהחלט נהנה מתוספת המיים הזו.שים רק לב שאצלי,הוא נטוע באדמה עמוקה מאד,לא באדמת מילוי בשכבה של 30 סנטימטרים.כמו כן נהנים ומשגשגים על המיים האלו נענע ערבית,וצמח ענק של לימונית!

רוּפֵן

New member
כמה טיפים, כללים...

כן, ודאי שאפשר וניתן, על אף שהרשויות, "משום מה" לא מעודדות את זה..! טוב, הם מעדיפים לקנות מים מ'מקורות' בתעריף זול, כמו חקלאים, ולמכור לנו ביוקר - רוצים להרויח קצת כסף.. מה יש..?!!? אז מארגנים יציאה של מי הכיור (+מי המדיח) לתוך חבית בנפח 100 ליטר, שיש לה מכסה שנסגר היטב. כ 20 ס"מ מחלקה העליון של החבית, עושים פתח יציאה למים (שיתאים לצינור אינסטלציה 60 מ"מ) ומשם המים יזרמו ל"בריכה" יותר נמוכה המלאה ב'אגרגאט' בעובי משתנה. למטה, בקרקעית טוף גס מעורב בשארייות פלסטיק, קטעי צינורות טיפטוף חתוכים לפיסות של כמה ס"מ. זה ייתן 'שטח פנים' גדול להתארגנות של מושבות של בקטריות וחיידקים מפרקים. מדובר על דכבה בעובי של כ 10-15 ס"מ. עליה שכבה של חצץ גס מאוד, ועליה שכבה נוספת של חצץ או טוף יותר דק ואם יש, אז עוד שכבה של חצץ או טוף, יותר דקים. צינור היציאה מה'בריכה' הזו, יהיה מעל גובה השכבה התחתונה ויוציא את המים להשקיה. ב'בריכה' שותלים צמחיית גדות - גומא, רנה, סוף קאלות ועוד... הצמחים ישגשגו וגם יטהרו את המים ! אחזקה - מינימלית ! מדי פעם, לפתוח את המכסה של החבית הראשונה, ולראות את כמות השומנים הצפים על פני המים, ולשאוב אותם עם 'מצקת' ולהעביר לביוב או לבור הקומפוסט.. וזהו. ניתן למקם 'בריכת דגים וצמחי מים' דקוראטיבית, בפתח יציאת המים שאחריה "בריכת הסינון". כך זה עובד אצל reuven4u בגינה שלו. עודפי המים מבריכת הדגים וצמחי המים, "גולשים להשקיית העצים והצמחים. המים יוצאים נקיים מאוד - עובדה ! הדגים חיים.

ראובן הכל נכון מלבד משפט הפתיחה

שהוא סתם השמצה, כתבתי כאן הרבה בנושא, מערכת הטיהור שאתה מתאר אכן עובדת אם מטפלים בה טוב, ועדיין נשארת בעית הבורון והנתרן (האחרון פחות מזיק בקרקע חולית), שבטווח ארוך עלולים לגרום לנזק בלתי הפיך, באזור שלנו מתים עשרות פיקוסים בשדרה בת 10 ובת 30 שנה מעודף בורון, קימת גם בעיה של זיהום מי התהום באזורים רגישים לכך במקרה של מחלה. וראשות אחראית חיבת בזהירות. הרי כולנו נבוא, בשעת תקלה-חלילה, בתרוניות הרי.....................

פלקן

New member
מים מים מים

תודה לכולם על המידע והידע, אני עדיין לא יודע מה אני אעשה בעניין,בכל אופן קודם אני צריך למצוא מיכל גדול של קוב לאגירת המים. אמשיך לעדכן לילה טוב פלקן.

bel011

New member
אני מצרפת לך לינק לאתר של חברת

עופרה שעוסקת במערכות אקולוגיות. יש שם כמה מאמרים בנושא

אני לא ממליצה לך

לאגור את המים לאחר הסינון אלא להשקות מיד.. מים אפורים שנאגרים זמן מה יכולים מהר מאוד להפוך למים שחורים בגלל כמות הפתוגנים שמתרבה בהם..

למעלה